Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Πολύ έκθεση έχει η σημερινή στήλη αλλά και θεματολογία που σίγουρα ανεβάζει την ψυχολογία τόσο του κλάδου όσο και όλων αυτών που θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

Φέτος είδαμε μία έκθεση σαφώς πιο αναβαθμισμένη συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Καινούργια μοντέλα, πολλές πρεμιέρες, πρωτότυπα οχήματα και πολύ καλά «περίπτερα» που έδειξαν πως κάτι αλλάζει. Λογικό, ιδίως μετά από δέκα χρόνια κρίσης και σημαντικών πτώσεων στις ταξινομήσεις λόγω οικονομικής κρίσης.

Επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο πωλήσεις και... νούμερα η ομάδα της Peugeot συμμετείχε στον κλασικό Μαραθώνιο με πολύ δυνατό team...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην… πρίζα

Το 2020 θα δούμε πάρα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνηταΑυτό που διαπιστώσαμε ήταν πως η ηλεκτροκίνηση θα εισβάλλει ακόμα ΚΑΙ στην Ελλάδα.

Τα μοντέλα που μπαίνουν στην πρίζα θα έρθουν κατά δεκάδες ενώ οι φορτιστές ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν σε πολλά σημεία την εμφάνισή τους. 

Από εκεί και πέρα η τεχνολογία θα σαρώσει τα… πάντα και τα άλογα με τις επιδόσεις θα μείνουν σε δεύτερη μοίρα.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κάνουν... πάρτι το 2020 (στη φωτό το DS3 Crossback e-tense)

Ενδιαφέρον…

Αυτό που μας αρέσει είναι η σχέση Κυβέρνησης – αυτοκινήτου που δείχνει να μην είναι και τόσο… εχθρική όπως βλέπαμε και διαπιστώναμε τα προηγούμενα έτη (μην πως και δεκαετίες).

Το βλέπουμε από τα αρμόδια Υπουργεία που ασχολούνται ενεργά και δείχνουν πως θέλουν να προχωρήσουν οι νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με… ρόδες! Το ζητούμενο είναι να δούμε πράξεις, άρα λίγη υπομονή και θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι θέλουν να κάνουν…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Πάμε μπροστά…

———————————————————————————————-

Τον Οκτώβριο, 22 μοντέλα κατάφεραν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό όριο των 100 μονάδων . Toyota Yaris, Citroen C3 και Nissan Qashqai ήταν τα πιο… μοσχοπουλημένα στην ελληνική αγορά και τα τρία κορυφαία σε πωλήσεις. Δείτε παρακάτω την σχετική λίστα.

Toyota Yaris 590
Citroen C3 290
Nisan Qashqai 271
VW Polo 255
VW T-Roc 210
Peugeot 208 193
Opel corsa 179
Mercedes A-Class 176
Hyundai i20 171
Toyota Corolla 144
Toyota Aygo 141
Ford Fiesta 137
Opel Astra 134
VW T-Cross 133
Nissan Micra 124
Hyundai i10 122
SEAT Arona 114
Hyundai Kona 111
Volvo XC40 111
Fiat Panda 104
Toyota C-HR 102
BMW X1 100

———————————————————————————————-

Πολύ θετικά τα μηνύματα από την έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση anytime 2019» η οποία ξεκίνησε πολύ δυνατά και έδειξε πως ο κλάδος ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς. Πολλά νέα μοντέλα, πολύ καλά περίπτερα και πολύς κόσμος…

———————————————————————————————-

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση» και πέρασε από τα περίπτερα των εκθετών για να δει τα νέα μοντέλα ενώ παράλληλα φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με τον κόσμο. Επίσης ο Υπουργός Ανάτπυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εμφάνισή του την Κυριακή και όπως μάθαμε πήγε και είδε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα!

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Subaru, Γιάννη Χεκιμιάν

———————————————————————————————-

Τις εγκαταστάσεις της RCH Automotive επισκέφτηκαν πριν από λίγες ημέρες στελέχη της Κυβέρνησης θέλοντας  να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας μίας ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει αυτοκίνητα αλλά και να βιώσουν την εμπειρία της οδήγησης. Στην Κατερίνη βρέθηκαν ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος και οι βουλευτές Πιερίας, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Φώντας Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης. Τους υποδέχτηκε ο Ηλίας Γαγανέλης με την ομάδα του.

H Κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου

———————————————————————————————-

Την επόμενη Δευτέρα ο όμιλος Σαρακάκη θα ανακοινώσει το όνομα της Μαρίας Ξυτάκη που θα αναλάβει τη διεύθυνση επικοινωνίας.Η Μαρία Ξυτάκη

Πρόκειται για γυναίκα που στην επαγγελματική της καριέρα δεν είχε σχέση με τον κλάδο του αυτοκινήτου. Να σημειώσουμε πως για τη θέση υπήρξαν πολλοί υποψήφιοι και το όνομα το γνωρίζουν ελάχιστοι…

———————————————————————————————-

Πριν από χρόνια οι… κόντρες στο θέμα διοργάνωση έκθεσης αυτοκινήτου ήταν φυσικό φαινόμενο. Τελικά επικράτησε η λογική και οι τρεις εταιρείες (Εκθεσιακή Α. Γαλανόπουλος , Be Best Ε. Χαραλάμπους – Γ. Χρυσοσπάθης & Σια Ο.Ε. και Expa Εκθέσεις – Συνέδρια Παπαγιαννακόπουλος ΜΟΝ ΕΠΕ) ενώθηκαν για να δημιουργήσουν κάτι, που όπως φαίνεται όχι μόνο είναι καλό αλλά έχει και μέλλον. Το διαπιστώνουμε χρόνο με το χρόνο…

Πολλοί άνθρωποι του κλάδου βρέθηκαν στην έκθεση την ημέρα των εγκαινίων....

———————————————————————————————-

H Mercedes κατάφερε να κλέψει φέτος την παράσταση με το ψηφιακό περίπτερο που «έχτισε» και τα τρία concept cars που έφερε για να τα θαυμάσει από κοντά το ελληνικό κοινό.

Το περίπτερο της Mercedes κατάφερε να κλέψει την παράσταση

———————————————————————————————-

Μπορεί Audi και Land Rover – Jaguar να έλειπαν από την έκθεση αλλά οι Επικεφαλής ήταν εκεί!

Νικόλας Μπέρναρντ (Audi) στα δεξιά και Νίκος Μπέλος στα αριστερά (Land Rover - Jaguar)

 

———————————————————————————————-

Μία ημέρα πριν την παρουσίαση στην έκθεση αυτοκινήτου η Hyundai παρουσίασε στους δημοσιογράφους και στους αντιπροσώπους της μάρκας, τη νέα γενιά i10. Μία κίνηση που συζητήθηκε πολύ καθώς τα στελέχη της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να δείξουν το νέο μοντέλο και να ανταλλάξουν απόψεις με τους καλεσμένους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει και εύκολα σε μία έκθεση με πολύ κόσμο…

Ο ΑντέαςΧριστοφορίδης (Γενικός Διευθυντής Hyundai - Kia στην Ελλάδα)  μαζί με τον διευθυντή Marketing της Hyundai Νάσο Δέδε αποκαλύπτουν τη νέα γενιά του i10...

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ξεκινά το τηλεοπτικό traction στο STAR Channel. Ο Κώστας Στεφανής με την πολύ δυναμική του ομάδα υπόσχεται εκπλήξεις και θεματολογία που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη!

———————————————————————————————-

Ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Yasuhiro Shimizu τίμησε με την παρουσία του την έκθεση αυτοκινήτου και έδωσε το παρών στο περίπτερο της Subaru.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu (μέση) με το επιτελείο του στο περίπτερο της Subaru

———————————————————————————————-

Το πρώτο team εκτός Αθηνών που κάλυψε τις ανάγκες του περιπτέρου της Peugeot (την Κυριακή 10 Νοεμβρίου) στην έκθεση αυτοκινήτου ήταν αυτό της Peugeot Γιαννίρης από την Θεσσαλονίκη.

Το Team της Peugeot - Γιαννίρης

———————————————————————————————-
Η Volvo έδωσε το παρών στην Αυτοκίνηση Anytime 2019 μέσω της Βελμάρ, επισημου αντιπροσώπου της μάρκας στην Ελλάδα.

———————————————————————————————-

Η Αμαλία Γιαννακοπούλου, πρώην διευθύντρια επικοινωνίας στην Opel ήταν εκεί…

Η Αμαλία Γιαννακοπούλου πάντα με το χαμόγελο...

 

———————————————————————————————-

Στις 16 Νοεμβρίου μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών θα κυκλοφορήσει ένθετο για το αυτοκίνητο το οποίο έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Διονύσης Λιβέρης.

———————————————————————————————-

Η Nissan μπορεί να μην έδωσε το παρών στην «Αυτοκίνηση» όμως την είδαμε στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων Cargo Truck & Van με όλη τη γκάμα των οχημάτων της, ακόμα και ηλεκτρικών.

———————————————————————————————-

Η εκπομπή autoclub που παρουσιάζει ο Πάρις Ποντίκας στο πανελλαδικό ραδιόφωνο Πρώτο Πρόγραμμα, είχε μεγάλο αφιέρωμα στην έκθεση αυτοκινήτου. Όπως μάθαμε το αφιέρωμα θα συνεχιστεί μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ και από το ένθετο «Οδηγώντας με τον Πάρι Ποντίκα» που φιλοξενείται καθημερινά στις 11:30 στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι: Χρήστος Κοντός, Πέτρος Μαυρογιαννίδης και Μπάμπης Παπάζογλου.

Ο Πάρις Ποντίκας(μέση) με την διευθύντρια επικοινωνίας της Peugeot Κορίνα Βαλυράκη και τον υπεύθυνο του δημοσιογραφικού στόλου αυτοκινήτων Δημήτρη Δέδε
———————————————————————————————-

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγωγική εταιρεία της Kia είχαν παραχωρήσει μετά την παρουσίαση του XCeed αυτοκίνητα δοκιμής για τα μέλη του ελληνικού ΑΤΧ (Αυτοκίνητο Της Χρονιάς). Σήμερα το μεσημέρι θα παραλάβουν αντίστοιχα και το νέο Peugeot 208.

———————————————————————————————-

Μία καθιερωμένη φωγογραφία που βγάζουμε στην έκθεση αυτοκινήτου με δύο… μέτρ (όπως τους αποκαλούν στον κλάδο) της επικοινωνίας. Αριστερά ο Γιάννης Μεθενίτης από τη Nissan και δεξιά ο Κώστας Διαμαντής από το BMW Group.

Κώστας Διαμαντής (δεξιά) και Γιάννης Μεθενίτης...

———————————————————————————————-

Ο Διευθυντής Marketing της Unicars (εισαγωγική εταιρέια Audi, VW, Skoda στην Κύπρο) Κωνσταντίνος Ανανιάδης επισκέφτηκε την Ελλάδα για να δει από κοντά την έκθεση αλλά και να συνομιλήσει με φίλους και παλιούς συνεργάτες. Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να τα πει με τον Επικεφαλής της Skoda στην Ελλάδα Αντρέα Χαλμπέ.

Δεξιά ο Αντρέας Χαλμπές και αριστερά ο Κωνσταντίνος Ανανιάδης

———————————————————————————————-

Νέα μέλη προστέθηκαν στο θεσμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα. Ο λόγος για τους, Βαγγέλη Κιούση, Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο, Τάκη Πουρναράκη, Γιώργο Βαρίνο και Νίκο Τσάδαρη.

———————————————————————————————-
Τιμητικό να ψηφίσουν για τελευταία χρονιά για Αυτοκίνητο Της Χρονιάς οι Αντώνης Κόλιας, Τριαντάφυλλος Τσουλφάς και Πάνος Διπλαράκος καθώς φέτος πάρθηκε η απόφαση να υπάρχει δυνατότητα ψήφου έως τα 67 έτη.

———————————————————————————————-
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα 10 υποψήφια μοντέλα που θα διεκδικήσουν στην Ελλάδα τον τίτλο της χρονιάς. Παραδοσιακά το πρώτο δεκαήμερο διεξάγεται και η εκδήλωση που ανακοινώνεται και το αυτοκίνητο που θα κατακτήσει τον τίτλο. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου τα μέλη είχαν συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να συζητήσουν το θέμα.

———————————————————————————————-

Η εταιρεία βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων Sixt, στηρίζει τη μακροβιότερη διοργάνωση στο χώρο της Ελληνικής μόδας το «Athens Exclusive Designers Week». Η 26η εβδομάδα μόδας πραγματοποιείται στο Ζάππειο 7-11 Νοεμβρίου.

———————————————————————————————-

Στις 14 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας γενιάς του Nissan Juke σε ελληνικό έδαφος.

———————————————————————————————-
Ο Μανώλης Χαλιβελάκης είναι καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη στο «Πάνω από τα Όρια» αυτής της εβδομάδας, όπου θα μιλήσουν για το άρθρο του νέου νόμου που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και φυσικά το χαμένο Ράλι Ακρόπολις του 2020. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Δεξιά ο Μανώλης Χαλιβελάκης και αριστερά ο Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Νέο τεύχος Νο69 του inMotion by gazzetta με δοκιμές υποψήφιων best seller της ελληνικής αγοράς και δύο αφιερώματα στα σκούτερ και στα σκάφη με DNA γνωστών εταιρειών αυτοκινήτων.

———————————————————————————————-

Το δικό τους χώρο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων απέκτησε η Vodafone στο Χαλάνδρι σε συνεργασία με την εταιρεία ENGIE. Ο σταθμός φόρτισης είναι ένας διπλός φορτιστής της εταιρείας EVBox.

Φορτιστής για δύο ηλεκτρικά οχήματα....

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

9-17 Νοεμβρίου
Έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019» στην Αθήνα

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

11-12 Νοεμβρίου
Skoda Octavia στην Τσεχία

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 18
6. www.iefimerida.gr 21
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.newsbeast.gr 30
9. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 82
2. www.autogreeknews.gr 159
3. www.autotriti.gr 254
4. www.gocar.gr 258
5. www.autoagora.gr 287
6 www.drive.gr 380
7. www.4troxoi.gr 550
8. www.autoblog.gr 629
9. www.caranddriver.gr 675
10. www.traction.gr 730
11. www.caroto.gr 782
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 6.074
3. www.carwall.gr 8.216
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/11/2019 (16:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν δουλεύεις ατελείωτες ώρες!!!

Ο αγαπητός Πάνος Σειτανιδης γι ανα βγάλει το ρεπορτάζ έτρεξε πολλά χλμ. στην έκθεση...

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης