Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά σε… Σχεδόν σε δύο  μήνες έχουμε Χριστούγεννα!δύο περίπου μήνες έχουμε Χριστούγεννα και ακόμα το καλοκαίρι δε λέει να μας αποχαιρετήσει.

Όχι πως μας… χαλάει αλλά καταλαβαίνουμε πλέον πως ο καιρός έχει αλλάξει και σίγουρα τα ακραία και ξαφνικά φυσικά φαινόμενα θα κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους στο μέλλον. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να αλλάξουμε όλοι τις συνήθειές μας αν φυσικά θέλουμε να αλλάξει και το κλίμα.

Όλο εκπλήξεις η VW. Όπως το τελευταίας γενιάς Touareg...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απούσα η αστυνομία;

Στα της καθημερινότητας τώρα, μάστιγα τείνουν να γίνουν οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και όπως Οι κλοπές αυτοκινήτων – μοτοσυκλετών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο τελικά φαίνεται κανείς δεν κάνει… τίποτα.

Συνεχώς ακούμε πως κάτι γίνεται, οι κλέφτες δεν νοιάζονται καν για τις κάμερες, τα μέτρα ασφαλείας αλλά και την αστυνομία και απλά, αφού κανείς δεν ασχολείται σοβαρά μαζί τους (παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις – τουλάχιστον αυτό βγαίνει προς τα έξω), κάνουν τη δουλειά τους.

Προστασία μηδέν από ένα Κράτος που όταν θέλει να εισπράξει δεν του ξεφεύγει τίποτα. Το ζητούμενο αλλά και το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει αν οι πολίτες αποφασίσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αφού δεν τον παίρνουν αυτοί που θα έπρεπε…

Τι θυμηθήκαμε τώρα...

Καινούργιο αυτοκίνητο

Στα της πιάτσας τώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγορά που κερδίζει έδαφος και αυτό είναι καλό τόσο για την ίδια την αγορά όσο και για τους ιδιοκτήτες που έχουν στα χέρια τους οχήματα που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ανέσεις.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Όταν πατάς το κουμπί F5 οι επισκέψεις στο site ανεβαίνουν!

———————————————————————————————-

Τα γενέθλιά του γιόρτασε ο Βασίλης Θεοχαράκης που έσβησε 90 κεράκια την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου. Την τούρτα γενεθλίων έκοψε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας γενιάς του Renault Clio ενώ όπως πάντα κατάφερε να κλέψει την παράσταση με τον λόγο που έβγαλε και όπως συμβαίνει κάθε φορά, όλοι οι παρευρισκόμενοι περιμένουν με αγωνία! Ο γνωστός επιχειρηματίας παραμένει μάχιμος και κάθε φορά αποδεικνύει πως είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

 

———————————————————————————————-

 

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις των έντυπων περιοδικών καθώς οι πωλήσεις έχουν φθίνουσα πορεία. Ενώ πριν από μερικά χρόνια μιλούσαμε για δεκάδες χιλιάδες, πλέον οι συζητήσεις αφορούν σε μερικές χιλιάδες ή και εκατοντάδες «φύλλα». Ο πονοκέφαλος έχει να κάνει πλέον με την διατήρηση του αγοραστικού κοινού που θα φέρει σταθερότητα…

———————————————————————————————-

Πολλές συζητήσεις και αναρτήσεις έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το εμπάργκο της Toyota για το νέο Yaris. «Σκουπίδια» χαρακτήρισε τα χαρτιά (του κάθε εμπάργκο) ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί Στράτης Χατζηπαναγιώτου.

———————————————————————————————-

Την παρουσία της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε γνωστή η ελληνική εταιρεία RCH Automotive, που θα δώσει το παρών για δεύτερη συνεχή χρονιά.  

Καλά που υπάρχουν και Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους....

———————————————————————————————-

Εντός Αττικής πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του Renault Clio. Στην εκδήλωση για τους δημοσιογράφους και του εκπροσώπους μέσων τίμησε με την παρουσία του ο Christophe Pejout (Renault Product Director A/B Segment).

O Christophe Pejout ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος της TEOREN

Η νέα γενιά του Renault Clio

———————————————————————————————-

Στο δίκτυο των συνεργατών της Peugeot πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του 208 και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε… πάρτι στα social media των αντιπροσώπων! Να σημειώσουμε πως η πρώτη επίσημη εμφάνιση του γαλλικού μοντέλου είναι προγραμματισμένη για την έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας.

Πρώτη γεύση από το νέο 208 πήραν οι αντιπρόσωποι της Peugeot. Στη φωτό πάνω η οικογένεια Γιαννίρη και κάτω αριστερά το 208 που υπέγραψαν όλοι οι ντίλερ

———————————————————————————————-

Παροξυσμός… καινούργιων αυτοκινήτων στα Logistics των εταιρειών και ιδίως αυτών που ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στην έκθεση αυτοκινήτου το Νοέμβριο.

———————————————————————————————-

Το δικό του αυτοκίνητο/α της χρονιάς (βραβεία τα ονομάζει) ανακοίνωσαν από κοινού τα, newsauto.gr/CAR. Η αρχή θα γίνει από το 2020 όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία ενώ το 2021 θα αναδειχτεί και ο κορυφαίος/οι. Την ανακοίνωση έκανε ο Τάκης Τρακουσέλλης στους εκπροσώπους των εταιρειών πριν από λίγες ημέρες.

———————————————————————————————-

Το γεγονός ότι μεγάλη εισαγωγική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται σχεδόν… καθόλου για την ενημέρωση των δημοσιογράφων αλλά και των Μέσων, ενώ παραμένει σχεδόν απούσα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό και πολλές συζητήσεις στο χώρο και πολλοί ρίχνουν μεγάλη ευθύνη στον ίδιο τον επικεφαλής του «μαγαζιού». Αρκετοί είναι αυτοί που λένε πως αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα υπάρξουν αντιδράσεις.

———————————————————————————————-

Τις 8 εκατομμύρια επισκέψεις, μόνο για το μήνα Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε ως ένα από τα στοιχεία επισκεψιμότητας του, το autotriti.gr

———————————————————————————————-

Μετά την Αθήνα ήρθε και η σειρά της Θεσσαλονίκης, να παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων το νέο VW Passat.

———————————————————————————————-

Σε ξαφνική αλλαγή του μέρους διεξαγωγής παρουσίασης του νέου Kia XCeed προχώρησε η εισαγωγική εταιρεία η οποία έκανε γνωστό πως οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν όλη την ημέρα το νέο μοντέλο ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση!

———————————————————————————————-

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού έκανε γνωστό (;) πως η FIA δεν συμπεριέλαβε το ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του ERC για το 2020. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο… ακούγεται αλλά έχει πολύ ψωμί στο παρασκήνιο που σύντομα θα αναδείξουμε με σχετικό ρεπορτάζ.

 

Κυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο (και όχι μόνο αυτό...)

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru διοργάνωσε ολοήμερο event επίδειξης των ικανοτήτων του XV. Με την βοήθεια του Στέφανου Αττάρτ και του εξοπλισμού του οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν από πρώτο χέρι τις ικανότητες του ιαπωνικού SUV.

Όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Subaru στο Χαλάνδρι έζησαν την εκτός δρόμου εμπειρία χάρη στις ράμπες του attart off road park. Στη φωτό στη μέση οι Γιάννης Χεκιμιάν και ο Πάρις Ποντίκας

———————————————————————————————-

Από τις 19 Οκτωβρίου το ανανεωμένο MINI Clubman βρίσκεται στους εμπόρους της μάρκας σε όλη την Ελλάδα.

———————————————————————————————-
Θύμα κλοπής έπεσε ο Ευγένιος Ραΐσης και η σύζυγός του γνωστή εικαστικός και εικονογράφος βιβλίων Τατιάνα Βολανάκη, ένα από τα στελέχη της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Namco που κατασκεύαζε το Pony. Το θέμα που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Channel ανέδειξε ο ρεπόρτερ Βαγγέλης Γκούμας.

———————————————————————————————-

Θύμα κλοπής έπεσε ο Νίκος Αρμενάκης (μέχρι πριν λίγο καιρό διευθυντής Marketing στην Kia) καθώς έκλεψαν την αγαπημένη του Africa Twin κάτω από το σπίτι του. Θύμα κλοπής έπεσε επίσης και ο Γιάννης Σκουφής του οποίου έκλεψαν μία BMW Series 1.

Η μοτοσυκλέτα που εκπλάπη από το κέντρο του Πειραιά

———————————————————————————————-

Παρουσίαση του νέου Clubman με παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και θέμα το βρετανικό αυτοκίνητο φωτογραφημένο από 6 Έλληνες φωτογράφους πραγματοποίησε τη περασμένη εβδομάδα η MINI.

Από την εκδήλωση της MINI

———————————————————————————————-
Έπειτα από την παρουσία Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος 3ΜΧ, η Ιταλία αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό της Shandong Wuzheng Hellas για ανάπτυξη του δικτύου της. Να θυμίσουμε πως επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας είναι ο Λεωνίδας Δαβουλάρης.

———————————————————————————————-

Η Kosmocar -Volkswagen ήταν ο Official Car Partner στο 9ο Spetses Mini Marathon, που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 9-11 Οκτωβρίου στο νησί των Σπετσών.

H  VW ήταν εκεί...

———————————————————————————————-

Tην 1η Οκτωβρίου 2019, ιδρύθηκε ένα νέο Σωματείο στον χώρο των Ιστορικών Οχημάτων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από μια μικρή ομάδα φίλων των Ι.Ο. οι οποίοι οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για το μέλλον των κλασικών οχημάτων τους. Το όνομα αυτού, Σωματείο Ιδιοκτητών Ιστορικών Οχημάτων Ελλάδας (με διακριτικό τίτλο ΣΙΣΟΕ). Την Ιδρυτική Πράξη υπέγραψαν ήδη 40 μέλη ενώ την προσωρινή διοικούσα επιτροπή απαρτίζουν οι: Βύρων Εμμ. Ρηγινός (Πρόεδρος), Ανδρέας Καροτσιέρης (Αντιπρόεδρος), Λεωνίδας Μπαλτατζής (Ταμίας), Μιχάλης Λυκάκης (Γενικός Γραμματέας), Κωνσταντίνος Κατσίγιαννης (Μέλος & Νομικός Σύμβουλος), Βασίλης Ποριτσάνο (Μέλος & Δημόσιες Σχέσεις) και ο Βασίλης Χαρίτος (Μέλος & Υπεύθυνος Τύπου).

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος Οκτωβρίου του Autogreeknews Magazine.

———————————————————————————————-

Εκπομπή αφιερωμένη στα ιστορικά είναι το «Πάνω από τα Όρια» αυτής της εβδομάδας καθώς ο Στράτος Φωτεινέλης φιλοξενεί τον Μανώλη Γιαννούλη, ιδιοκτήτη ιστορικού οχήματος με θέμα τον νέο φορέα που δημιουργείται για αυτά και την κατάσταση που επικρατεί. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Ο Στράτος Φωτεινέλης (αριστερά) με τον Μανώλη Γιαννούλη

———————————————————————————————-

Οι τηλεοπτικές εκπομπές «R-Evolution» και τα «Παγκόσμια Πρωταθλήματα» μεταδίδονται κάθε Κυριακή στις 18:00.

———————————————————————————————-

Το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο έναν ακόμα αγώνα του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Πολύ δυνατά αγωνιστικά αυτοκίνητα έδωσαν μάχες με το χρονόμετρο ενώ και τα Skoda Fabia του Ενιαίου Πρωταθλήματος ήταν εκεί...

———————————————————————————————-

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει πολλούς φίλους των 2 τροχών το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου….

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

22 Οκτωβρίου
AXA στην Αθήνα

23 Οκτωβρίου
Anytime στην Αθήνα

24 Οκτωβρίου
Kia Xceed στην Αθήνα

29-30 Οκτωβρίου
Renault Captur στη Αττική (πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.gazzetta.gr 20
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.sdna.gr 28
10. www.newsbeast.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 90
2. www.autogreeknews.gr 129
3. www.autotriti.gr 208
4. www.gocar.gr 232
5. www.autoagora.gr 318
6 www.drive.gr 440
7. www.4troxoi.gr 506
8. www.autoblog.gr 592
9. www.traction.gr 842
10. www.caranddriver.gr 845
11. www.caroto.gr 934
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 4.149
3. www.carwall.gr 7.210
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/10/2019 (13:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Χτυπημένο Audi R8 επί ελληνικού εδάφους. Σίγουρα μία εικόνα που δεν την βλέπεις κάθε μέρα.

Σύγκρουση σε Audi R8 και τραμ....

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης