Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες, φίλοι αλλά και… εχθροί καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Με βροχές ξεκίνησε η εβδομάδα (τουλάχιστον στην Αθήνα), οπότε έχουμε αρχίσει σιγά – σιγά να παίρνουμε γεύση… από Φθινόπωρο. Καιρός ήταν αλλά για Όσοι οδηγούν στη ΛΕΑ προφανώς δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτό που κάνουν ίσως κοστίσει τη ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας… να πούμε και την αλήθεια δεν μας χάλαγε καθόλου αυτή η όμορφη ηλιοφάνεια που όπως και να το κάνουμε μας ανεβάζει τη διάθεση.

Θα σχολιάσω σήμερα το θέμα της ΛΕΑ (το λέει και το όνομα: Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) και το τραγικό δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Εγνατία οδό. Το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ένα ζευγάρι χάλασε και όπως ήταν λογικό σταμάτησε στη ΛΕΑ.

Δυστυχώς λίγα λεπτά αργότερα μία νταλίκα έπεσε πάνω στο όχημα και το τραγικό αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της μία 27χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο οδηγός της νταλίκας οδηγούσε στη ΛΕΑ και δεν κοιτούσε το δρόμο. Τραγικό το αποτέλεσμα από μία τραγική νοοτροπία που έχουν ορισμένοι που θέλουν να κινούνται στη ΛΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν στη ζωή μας... (στη φωτό η Jaguar i-Pace της εταιρείας Τζώρτζη)

Καθημερινό φαινόμενο

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι κάτι που δεν το ξέρουμε καθώς όλοι μας βιώνουμε καθημερινά την αναισθησία μεγάλης μερίδας οδηγών. Την περασμένη εβδομάδα θα μπορούσα να γίνω μάρτυρας σύγκρουσης ασθενοφόρου με όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στη ΛΕΑ, γιατί… βιαζόταν (στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Φιλαδέλφειας). Το ασθενοφόρο πήγε να μπει στη ΛΕΑ και στο… τσακ δεν ήρθε σε επαφή με τον οδηγό που ζήτημα να κατάλαβε τι θα γινόταν, και ο οποίος συνέχισε κανονικά το δρόμο του χωρίς άγχος αλλά με… πάθος να πάει γρήγορα στη δουλειά του.   

Η γαϊδουριά σε όλο της το μεγαλείο η οποία όπως διαπιστώνετε είναι και εγκληματική…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Πες, πες, πες, κάτι θα μείνει…

———————————————————————————————-

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο. Δείτε παρακάτω τις πωλήσεις ανά μάρκα.

1. Toyota 936
2. VW 526
3. Opel 464
4. Citroen 450
5. Hyundai 416
6. Nissan 334
7. Mercedes 329
8. Peugeot 318
9. Suzuki 270
10. BMW 246
11. Ford 243
12. Kia 218
13. Fiat 213
14. Renault 148
15. SEAT 138
16. MINI 122
17. Volvo 108
18. Skoda 106
19. Dacia 92
20. Audi 66
21. Honda 51
22. Mitsubishi 49
23. Jeep 36
24. Smart 30
25. Land Rover 20
26. Mazda 17
27. Lexus 11
28. Alfa Romeo 9
29. Porsche 9
30. Jaguar 6
31. Daihatsu 1

———————————————————————————————-

Στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων βρέθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Μοτοδυναμικής Γιάννης Ταβουλάρης μαζί με τον Επικεφαλής της Yamaha Marine Λάμπρο Λιασκοβίτη για να οδηγήσουν τα θρυλικά Legend Cars της  Fanny Flutters Racing Team. Να θυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα οχήματα χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη της Yamaha που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Από αριστερά, Λάμπρος Λιασκοβίτης, Γιάννης Ταβουλάρης και Βασίλης Σαρημπαλίδης

———————————————————————————————-
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ξεκινά το Traction το οποίο και τη νέα φετινή σεζόν θα φιλοξενείται στον τηλεοπτικό αέρα του STAR Channel. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι όπως πάντα ο Κώστας Στεφανής και δίπλα του η γνωστή πετυχημένη ομάδα με τους: Ινώ Στεφανή, Μάνο Στεφανή, Θωμά Ευθυμίου, Βασίλης Τσακίρογλου και Θανάση Χούντρα. Αυτή είναι η 21η χρονιά που θα μεταδοθεί η εκπομπή. Να θυμίσουμε πως 13 χρόνια έπαιζε από τη συχνότητα του MEGA, 5 ήταν στο ΣΚΑΙ και 3 (με τη φετινή) στο STAR.

———————————————————————————————-
Οι τηλεοπτικές εκπομπές, «Πάνω από τα Όρια», «R-Evolution» και «Πανελλήνια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αυτοκινήτου», του Στράτου Φωτεινέλη ξεκινούν και φέτος στο Attica TV. Η αρχή θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.

———————————————————————————————-
Στη Λισαβόνα διεξάγεται αυτές τις ημέρες η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας γενιάς του Peugeot 208. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν σήμερα και… αύριο (7-8 Οκτωβρίου).

Αλλάζει πρόσωπο σε όλες τις κατηγορίες η Peugeot

———————————————————————————————-
Χωρίς μόνιμο λειτουργικό ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα παραμένει το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων με αποτέλεσμα σε κάθε έκτακτο περιστατικό να έχουμε απρόοπτες καταστάσεις. Ελπίζουμε το πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα για να μην θρηνήσουμε θύματα…

Ολόκληρη πίστα και δεν έχει μόνιμα πυροσβεστικό. Και φανταστείτε πως είμαστε στο 2019...

———————————————————————————————-

Δύο με τρεις φορές το χρόνο θα εκδίδει ειδικό ένθετο για το αυτοκίνητο αλλά με διαφορετική προσέγγιση (με οδοιπορικά, Life style Κ.λπ.) η εφημερίδα Καθημερινή. Την επιμέλεια θα έχει ο Άρης Γαλανόπουλος.

———————————————————————————————-

Νέο συνεργάτη θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες το gocar.gr

———————————————————————————————-

Επιτυχημένη η οργάνωση με μικρά γκρουπ δημοσιογράφων και εκπροσώπων Μέσων για το Mitsubishi L200 την οποία διοργάνωσε η Promauto του Αντώνη Στιβαχτάρη στη Βυτίνα. Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε για τον Γιώργο Παππά που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας.  

Από την εκδήλωση της Mitsubishi για το L200

———————————————————————————————-

O… πολυμήχανος Γιώργος Βαρίνος εκτός από την επιμέλεια του InMotion επιμελείται και το Militaire Magazine για λογαριασμό του militare.gr.

———————————————————————————————-
Το δίδυμο Γιώργος Αναπολιωτάκης – Θανάσης Τσιούκας κατέκτησαν φέτος τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτινων Ράλι. Όπλο τους ένα Ford Fiesta R5.

Με Ford Fiesta R5 κατέκτησε τον φετινό τίτλο στην άσφλατο ο Γιώργος Αναπολιωτάκης

———————————————————————————————-
Με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την ασφάλεια στους δρόμους, τα OK! Anytime Markets δημιούργησαν 3D διαβάσεις, περιμετρικά του 2ου δημοτικού σχολείου και του 2ου νηπιαγωγείου στην περιοχή του Χαλανδρίου. Η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία.

Το βλέπεις και αναρωτιέσαι αν αυτό που.. βλέπεις είναι αληθινό!

———————————————————————————————-

Η Αριάδνη Γερασιμίδου από το sdna.gr θα συμμετάσχει το διάστημα 11 – 13 Οκτωβρίου στο IMM/Carrara Fiere 4 x 4 Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία. Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη είναι από το 2017 μέλος της κριτικής επιτροπής του WWCOTY (Women’s World Car Of The Year), του θεσμού που ψηφίζει για το παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς με γυναικεία προσέγγιση. Το WWCOTY θα δώσει δυναμικά το παρών στο φεστιβάλ και συνολικά 6 από τα 42 μέλη της παγκοσμίως θα βρεθούν στην Ιταλία. Μαζί με την Ελληνίδα θα βρεθούν και οι, Carla Ribeiro (Πορτογαλία), Charleen Clarke (Ν. Αφρική), Ilaria Salzano (Ιταλία), Marta Garcia Fernández (Ισπανία) και Solveig Grewe (Γερμανία).

Η Αριάδνη Γερασιμίδου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ιταλίας

———————————————————————————————-
Εκδήλωση με οδήγηση μοντέλα που φέρουν το διακριτικό γράμμα «Μ» της BMW διοργάνωσε η BMW Σπανός την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στην πίστα των Μεγάρων.

———————————————————————————————-

Η εισαγωγική εταιρεία Kosmocar παραχώρησε ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Την παράδοση έκανε ο Επικεφαλής της μάρκας Θανάσης Κονιστής.

O Κωνσταντίνος Ζέρβας (αριστερά) και ο Θανάσης Κονιστής

———————————————————————————————-

Το νέο τεύχος του περιοδικού CAR

———————————————————————————————-

Το AutoΤρίτη θα εκδώσει περιοδικό για την έκθεση αυτοκινήτου αλλά δεν θα είναι το επίσημο. Επίσης  όπως έκανε γνωστό θα μεταδώσει ζωντανά τα εγκαίνια της έκθεσης «Αυτοκίνηση».
 

———————————————————————————————-

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ σε συνεργασία με τους διοργανωτές της έκθεσης AUTOTEC  και Αρωγό την Ομοσπονδία ΕΟΒΕΑΜΜ. Η θεματολογία αφορούσε στα: Το Αυτοκίνητο του μέλλοντος, ο μηχανικός του μέλλοντος, το συνεργείο του μέλλοντος, από τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα στα συνδεδεμένα διαγνωστικά μηχανήματα, OBD III: Το αυτοκίνητα θα δηλώνει στο ΥΜΕ πότε δυσλειτουργεί και ρυπαίνει! Κυρώσεις;, νομοθεσία: ο πιστοποιημένος τεχνίτης υψηλής τάσης προ των πυλών και σαλόνι της Γενεύης 2019.

———————————————————————————————-

Στην Ανδαλουσία θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια παρουσίαση σε δημοσιογράφους, μεταξύ αυτών και Ελλήνων της νέας Mercedes GLB.

———————————————————————————————-
Όταν βάζει το χεράκι του ο Στέφανος Αττάρτ τότε είναι σίγουρο πως το θέαμα γίνεται μοναδικό! Πού αλλού θα βλέπαμε τερτρακίνητα τέρατα να πατούν αυτοκίνητα;

O Στέφανος Αττάρτ δίνει το σύνθημα και το θέαμα αρχίζει...

———————————————————————————————-
Εκδήλωση ετοιμάζει η Anytime στις 23 Οκτωβρίου…

———————————————————————————————-

Ο Πάνος Πετρόπουλος (Petropoulos Werks) ετοιμάζεται για νέα κόλπα, αυτή τη φορά όχι με… μοτέρ αλλά με σάκους του μποξ!

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού MotoGP World την επιμέλεια του οποίου έχει ο Δημήτρης Διατσίδης. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και τις επόμενες ημέρες θα μπορείτε να το βρείτε στα περίπτερα.

———————————————————————————————-

Το Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλετιστών Μυκόνου διοργανώνει το 1ο ALL STAR GAME GREECE MOTOCROSS για να τιμήσει 12 Έλληνες Πρωταθλητές μας και φυσικά να δώσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό Motocross.

———————————————————————————————-
Ξεκινούν οι εκπομπές του Γιάννου Κατσιμπάρου ο οποίος φέτος θα έχει δίπλα του και γυναίκα συμπαρουσιάστρια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το teaser video που μας βάζει και στο νόημα για το τι θα ακολουθήσει φέτος.

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

7-8 Οκτωβρίου
Peugeot 208 στην Πορτογαλία

9 Οκτωβρίου
VW Passat στην Αθήνα

23 Οκτωβρίου
Anytime στην Αθήνα

29-30 Οκτωβρίου
Renault Captur στη Αττική (πανευρωπαϊκή παρουσιαση)

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 17
6. www.iefimerida.gr 20
7. www.sport24.gr 24
8. www.newsit.gr 25
9. www.sdna.gr 27
10. www.sport-fm 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 81
2. www.autogreeknews.gr 145
3. www.autotriti.gr 218
4. www.gocar.gr 250
5. www.autoagora.gr 399
6 www.drive.gr 526
7. www.4troxoi.gr 577
8. www.autoblog.gr 683
9. www.traction.gr 724
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.carwall.gr 5.631
3. www.ix.gr 6.818
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 23/9/2019 (15:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στα Ιωάννινα μπορείς να φορτίσεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο και μάλστα χωρίς χρέωση στη Φρόντζου Πολιτεία!

Η αμιγώς ηλεκτρική Jaguar i-Pace

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης