Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Γι’ αυτή την εβδομάδα ταιριάζει απόλυτα η έκφραση «τα Τα κεφάλια μέσα… κεφάλια μέσα» καθώς όλοι επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, στη ρουτίνα και… ανοίγουν τα σχολεία.

Με λίγα λόγια όλα παίρνουν ρυθμό με ταυτόχρονη απογείωση όσον αφορά την κίνηση στους δρόμους που διαπιστώνουμε πως συνεχώς αυξάνει.  Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αυξάνει και η προσοχή μας στο δρόμο καθώς ο κόσμος έχει το μυαλό του αλλού αντί για την οδήγηση.

Μπήκαμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας και τα... 'χουμε 400 (όσα και τα άλογα του Audi TTRS)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μεγάλη προσοχή…

Κινητό, προβλήματα και νεύρα μας αποσυντονίζουν από το τιμόνι με αποτέλεσμα να έχουμε δραματική αύξηση Η προσοχή μας πρέπει να είναι μόνο στο δρόμο…στα τροχαία δυστυχήματα.

Ιδίως τώρα που ξεκινούν τα σχολεία η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στο δρόμο γιατί κανείς δεν ξέρει από πού και πώς μπορεί να πεταχτεί ένα μικρό παιδί μπροστά μας…

Κατά τα άλλα θα πρέπει να τονίσουμε την σπουδαιότητα εισαγωγής μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία με σκοπό να γίνουμε όλοι καλύτεροι, πόσο δε τα παιδιά (φυσικά και οι μεγάλοι), που περπατούν στο δρόμο χωρίς κανόνες…

H κίνηση στους δρόμους αυξάνει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή...

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

«Γιατί οι διαδρομές γράφονται στις λεωφόρους, στον αέρα, και στο χρόνο»*

*Μαρίνα Παπαγεωργίου: Τομεάρχης Γραφείου Τύπου Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

———————————————————————————————-

Αποχώρησε από το gocar.gr και μετακομίζει στο newsauto.gr ο Γιώργος Σαργιαννίδης. Η αλλαγή θα γίνει άμεσα καθώς από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα ανεβάζει θέματα στο νέο του “μαγαζί”. Κίνηση ματ καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο δραστήριους συντάκτες με έμφαση στο video.

Ο μάχιμος Γιώργος Σαργιαννίδης αλλάζει επαγγελματική στέγη...

———————————————————————————————-

Η τελική συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της ΕΣΑ και της ΕΣΣΑΜ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Θέμα συζήτησης η τελική πρόταση του καταστατικού προκειμένου να προχωρήσει η ενοποίηση (έπειτα από ψηφοφορία) των δύο συνδέσμων.

Οι έξι δημοσιογράφοι που απαρτίζουν την ομάδα που διαμορφώνει το νέο καταστατικού προκειμένου να υπάρξει ενοποίηση των δύο συνδέσμων (από δεξιά: Βασίλης Σαρημπαλίδης, Κώστας Φούζας, Νίκος Τσάδαρης, Γιώργος Βαρίνος, Αντώνης Κόλλιας και Μανώλης Σαλούρος)

———————————————————————————————-

Μετά την απώλεια του Γιώργου Παππά από τη θέση του επικεφαλής επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη, προσωρινά αναλαμβάνει ο Κώστας Στέφας. O Κώστας είναι ο υπεύθυνος τεχνικής εκπαίδευσης αλλά γνωρίζει αρκετά καλά το χώρο των media.  

O Κώστας Στέφας

———————————————————————————————-

Μετακόμισε στην Alfa Romeo o Αργύρης Ρεμπούσκος, μέχρι πρότινος product manager στην Mitsubishi…

Ο Αργύρης Ρεμπούσκος

 

———————————————————————————————-

Ο Αργύρος Ρεμπούσκος εκτός από αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος έκανε αλλαγή και στην προσωπική του ζωή και ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θήβα. Καλορίζικος από όλες τις οπτικές πλευρές και αν το δούμε…

 

———————————————————————————————-

Ρεπορτάζ με θέμα τα παιδικά καθίσματα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel. Για το θέμα ζήτησε και τη δική μας άποψη…

Δείτε το σχετικό video (ξεκινά στο 37:01)

———————————————————————————————-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει πως βρίσκεται κοντά στα θέματα του αυτοκινήτου και ιδίως όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Καθόλου τυχαίο που εμφανίστηκε και σε περίπτερα με ηλεκτρικά οχήματα.

———————————————————————————————-

Με δύο ηλεκτρικά οχήματα, το Leaf και το 7-θεσιο Evalia συμμετείχε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης η Nissan.

Το περίπτερο της Nissan στη Θεσσαλονίκη με τα δύο ηλεκτρικά οχήατα...

———————————————————————————————-

Η Kosmocar συμμετείχε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης με τρία ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα. Ο λόγος για τα Audi e-tron, VW e-up! και VW e-Golf.

Το ηλεκτρικό... περίπτερο της Kosmocar στην έκθεση της Θεσσαλονίκης

———————————————————————————————-

Στη φετινή έκθεση της Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία. Το 2020 θα είναι η Γερμανία οπότε αναμένουμε πλήθος προτάσεων και μάλιστα ηλεκτρικών, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες…

———————————————————————————————-

Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα 60 χρόνια MINI διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία σε μαγαζί της παραλιακής. η παρουσίαση περιλάμβανε αναδρομή στο παρελθόν ανά δεκαετίες, ενώ μίλησαν άνθρωποι που έχουν αγοράσει MINI και θεωρούν την βρετανική μάρκα ένα πολύ ξεχωριστό brand name.  

Από δεξιά: Κωνσταντίνος Διαμαντής (Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας), Bικτώρια Τσανγκαλίδου (Marketing Specialist MINI), Μάνος Δρακωτός (Επικεφαλής μάρκας ΜΙΝΙ), Δήμητρα Μπίκου (Marketing Manager MINI) και Christian Haririan (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, BMW Group Hellas)

———————————————————————————————-

O εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Καραμέρης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Monza και συζήτησε για περαιτέρω συνεργασίες… εκτός συνόρων. Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει και με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt.

O εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Καραμέρης με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt

———————————————————————————————-
 

Η επίσκεψη και μόνο στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης αξίζει για να θαυμάσει κανείς μία υπέροχη συλλογή κλασσικών οχημάτων με τα σήματα της Nissan και της Datsun.

Επαγγελματικά αλλά και επιβατικά οχήματα μίας άλλη εποχής... (στη φωτό ο Βαγγέλης Γκούμας)

———————————————————————————————-
 

Την επιμέλεια της έκδοσης και διανομής του περιοδικού της έκθεσης αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση 2019”, αναλαμβάνει από φέτος η ομάδα του newsauto.gr. Όπως μαθαίνουμε θα αποτελείται από 150 σελίδες και το τιράζ θα κυμανθεί στα 60.000 φύλλα.

———————————————————————————————-

Αποχώρησε από το Quattroruote o Νίκος Γιαννούλας και ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου έχει αναλάβει την εμπορική διαχείριση του διαδικτυακού περιοδικού αυτοκινήτου – μοτοσυκλέτας inMotion.

O Νίκος Γιαννούλας

———————————————————————————————-

Ο Κώστας Ιωαννίδης είναι ένας από τους αντιπροσώπους του BMW Group στη βόρεια Ελλάδα που… σαρώνει σε πωλήσεις. Ο ίδιος έκανε την εμφάνισή του στην εκδήλωση της MINI για τα 60 χρόνια και μίλησε για την εμπειρία του με το πρώτο MINI που αγόρασε πριν από δεκαετίες.

Έχουμε ακούσει πολλά για τον Κώστα Ιωαννίδη αλλά για πρώτη φορά τον είδαμε σε εκδήλωση του BMW Group

———————————————————————————————-
 

Σύμφωνα με την LeasePlan και την έρευνα που ίδια πραγματοποιεί κάθε χρόνο για το 2019 η Ελλάδα είναι η πιο οικονομική χώρα για να οδηγεί κάποιος ηλεκτρικό και βενζινοκίνητο όχημα καθώς έχει το χαμηλότερο μέσο μηνιαίο κόστος χρήσης (445 για βενζινοκίνητα και 656 ευρώ για ηλεκτρικά) σε σύγκριση με άλλες 18 ευρωπαϊκές χώρες.

———————————————————————————————-

Δύο νέα ρεκόρ που ίσως γραφτούν και στο βιβλίο Γκίνες μπορεί να δούμε στην Ελλάδα. Θα αφορά ρεκόρ ταυτόχρονου… burnout και για να γίνει εφικτό θα πρέπει να συμμετάσχουν 340 μοτοσυκλέτες και 160 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Motor Festival.

———————————————————————————————-
 

Αποχαιρετιστήριο πάρτι πριν αποχωρήσουν για το μεγάλο ταξίδι για έναν ακόμα γύρο του κόσμου ετοιμάζει η οικογένεια του Άκη Τεμπερίδη την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Συγκεκριμένα στη νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. δίπλα στο υπαίθριο studio του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5

———————————————————————————————-
 

Πανελλαδική συνάντηση ετοιμάζει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Qashqai J11.

———————————————————————————————-

Η Fanny Flutters Racing Team αντιπρόσωποι των Legend Cars Italia σε Ελλάδα και Κύπρο ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό  παρών το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου στo PICK. Ο θεσμός – γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων και πέντε αγωνιστικά μονοθέσια Legend Cars ενώ θα υπάρχουν και δύο τιμονιέρες εκμάθησης (sim-racing) που θα μπορούν οι φίλοι της ταχύτητας να… οδηγήσουν.

Όλα έτοιμα για την Πάτρα...

———————————————————————————————-
 

Τρεις Έλληνες οδηγοί που συμμετέχουν στα Dirt Games θα συμμετάσχουν στον τελευταίο αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Autocross που θα διεξαχθεί 20-22 Σεπτεμβρίου στην Ιταλική πίστα Maggiora Off Road Park. Ο λόγος για τους, Γιώργο Ζυμαρίδη, Παναγιώτη Ρουστέμη και Τάκη Καϊτατζή.

———————————————————————————————-

Με την ευκαιρία εορτασμού των 50 χρόνων Yamaha στην Ελλάδα, η εισαγωγική εταιρεία Μοτοδυναμική θα στήσει και μία μίνι έκθεση με ιστορικές μοτοσυκλέτες στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος…

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

9-10 Σεπτεμβρίου
Fiat στην Ιταλία

12 Σεπτεμβρίου
50 χρόνια Yamaha στην Αθήνα

13-15 Σεπτεμβρίου
1ο Adventure Meeting στο Σοφικό Κορινθίας

13-15 Σεπτεμβρίου
Land Rover Discovery Sport στην Ισπανία

14-15 Σεπτεμβρίου
2ο Off Road Adventure Festival στο Μαρκόπουλο

14-15 Σεπτεμβρίου
PICK (καρτ) στην Πάτρα

28-30 Σεπτεμβρίου
Motor Festival στο ΟΑΚΑ

Τέλη Σεπτεμβρίου
BMW X1 Facelift στην Γερμανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.gazzetta.gr 17
5. www.iefimerida.gr 18
6. www.protothema.gr 19
7. www.sport24.gr 22
8. www.newsit.gr 26
9. www.sdna.gr 27
10. www.sport-fm 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 72
2. www.autogreeknews.gr 149
3. www.gocar.gr 248
4. www.autotriti.gr 293
5. www.drive.gr 598
6. www.traction.gr 660
7. www.4troxoi.gr 714
8. www.autoblog.gr 842
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.carwall.gr 6.330
3. www.ix.gr 7.687
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/9/2019 (17:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο Γιάννης Τσιρογιάννης είναι ο άνθρωπος που ξέρει πως να κλείνει στο…. μαντρί τα πολλά άλογα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης