Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες μας Το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο. Καιρός για παραλία!  έχουν… τσακίσει. Το θερμόμετρο  δείχνει λίγο πριν τους 40 βαθμούς Κελσίου και κάθε κίνηση στην πόλη μας κουράζει και μας κάνει να σκεφτόμαστε τη θάλασσα και το πότε θα φύγουμε για διακοπές!

Προς το παρόν βολευόμαστε με μονοήμερα και ΣΚ σε κοντινά μέρη, αν και για πολλούς έχουν αρχίσει ήδη οι καλοκαιρινές άδειες. Το θέμα αφορά στις εκλογές που μας πάνε όλους λίγο… πίσω, όμως ας γίνουν μία ώρα αρχύτερα να τελειώνουμε και με αυτό για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε και παραπέρα.

Αν πιστεύετε πως σε ένα μήνα δεν μπορείς να τρακάρεις τρεις φορές γελιέστε. Με λίγα λόγια προσοχή στους δρόμους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πολλά νέα μοντέλα!

Στην πιάτσα τώρα, οι δημοσιογραφικές παρουσιάσεις διαδέχονται η μία την άλλη καθώς τα καινούργια Με τέτοιους αναγνώστες απλά είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε πολύ καλύτεροι..μοντέλα έρχονται κατά δεκάδες στην αγορά. Η επιλογή για τον πελάτη είναι πλέον δύσκολη καθώς όλοι έχουν να παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό και κάτι ουσιαστικό. Το ζητούμενο αφορά στην εξυπηρέτηση του πελάτη και αυτό όποιος το καταλάβει θα έχει μόνο να κερδίσει…

Σχετικά με τα… 200 Νέα της Πιάτσας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα δεκάδες μηνύματα που μου στείλατε με ευχές και όχι μόνο! Μερικοί με… σκλαβώσατε με όσα μου γράψατε αλλά μου είπατε στο τηλέφωνο. Ό,τι και να σας γράψ θα είναι λίγο Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε παρέα…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

To Ποίημα της Εβδομάδας*

 

Απόψε θέλω ένα GT-R
τίποτα να μην θυμάμαι…
Μέσα στον ήχο του να παγιδευτώ
συνέπειες να μην φοβάμαι…

* από τον αναγνώστη Θωμά Μουστάκη

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Την ώρα που διακοσαρίζεις την πλάτη μας γυρίζεις… 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Άγιο είχε ο Δημήτρης Διατσίδης την περασμένη εβδομάδα όταν η Vespa που οδηγούσε συγκρούστηκε με όχημα στη λεωφόρο Μεσογείων την ώρα που προσπαθούσε να κάνει αναστροφή σε σημείο που δεν επιτρέπεται.  Ο mr motoGP στην Ελλάδα, προσπάθησε να φρενάρει αλλά έπεσε στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σπάσει την κλείδα, να τρυπήσει τον πνεύμονα του, ενώ λίγο έλειψε να χάσει και ένα δάχτυλο. Σημαντικό στοιχείο που του έσωσε τη ζωή ο εξοπλισμός ασφαλείας που φορούσε, ακόμα και γάντια που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας είπε πως είναι καλά στην υγεία του και όλα αυτά που περνά είναι περαστικά.

Ο Δημήτρης Διατσίδης

———————————————————————————————- 

Τεράστια ελληνική επιτυχία και συγκεκριμένα για τον σχεδιαστή της Alfa Romeo Αλέξανδρο Λιώκη. Το πρωτότυπο που έχει σχεδιάσει και αφορά στην Alfa Romeo Tonale απέσπασε το διεθνές βραβείο σχεδιασμού στον θεσμό “Car Design Awards”. Ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε το 1984 από το περιοδικό Auto&Design και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο του σχεδιασμού αυτοκινήτων.

ο Αλέξανδρος Λιώκης γιορτάζει την τεράστια επιτυχία με την ομάδα του!

 

———————————————————————————————- 

Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου ξεκινούν τα επεισόδια του “Jet Tour Greece” και θα παίζουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ένας συνδυασμός θάλασσας, ξηράς, αυτοκινήτων, Jet Ski, σκάφος και με πολύ ρεπορτάζ. Τα επεισόδια θα ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα στον διαδικτυακό αέρα. Για συνεχή ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε και την σχετική σελίδα πατώντας ΕΔΩ

Στο Jet Tour Greece θα δείτε και θα μάθετε πολλά πράγματα για ελληνικά οχήματα που υπάρχουν και κυκλοφορούν στις Κυκλάδες...

———————————————————————————————- 

Συνάντηση μεταξύ μελών του ΔΣ της ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου) και του ΕΣΣΑΜ (Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να προχωρήσει η ενοποίηση των δύο σωματείων που έχουν ως κύριο αντικείμενό τους (δημοσιογραφικά)  το αυτοκίνητο (και την μοτοσυκλέτα).  Θέμα συζήτησης της κοινής ομάδας (6 μέλη: Μανώλης Σαλούρος, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Κώστας Φούζας, Νίκος Τσάδαρης, Γιώργος Βαρίνος και Αντώνης Κόλλιας) η δημιουργία αποδεκτού καταστατικού και από τις δύο πλευρές. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μέσα στο καλοκαίρι.  Η πρώτη συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

———————————————————————————————- 

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιουνίου 2005. Δεκατέσσερα χρόνια πριν και το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας φιλοξένησε την σούπερ ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις. Περισσότεροι από 60.000 θεατές απόλαυσαν ένα εκπληκτικό θέαμα που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου, καθώς κάτι αντίστοιχο και τόσο μεγάλο δεν είχε διεξαχθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε επίπεδο WRC. Η μέρα αυτή γράφτηκε στην ιστορία και θα τη θυμούνται, όχι μόνο όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αλλά και όσοι την παρακολούθησαν τηλεοπτικά…

Η εικόνα αυτή έχει γραφτεί στην ιστορία και θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας...

 

———————————————————————————————- 

Peugeot, Dacia και Kia Motors ήταν οι μάρκες που κατάφεραν να αυξήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ποσοστά των πωλήσεων στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία (2014 – 2019). Η γαλλική μάρκα είχε άνοδο 325,14% (8.371 πωλήσεις από 1.969), η Dacia αύξησε τα ποσοστά κατά 172,73% (1.320 από 484 μονάδες ) και τέλος η κορεατική φίρμα κατά 129,52% (2.830 από 1.233 αυτοκίνητα).

Η Peugeot τρέχει με.. καλοκαιρινή διάθεση όλο τον χρόνο!

 

———————————————————————————————- 
Για 2η συνεχή χρονιά η FCA Greece τιμήθηκε στα πλαίσια του θεσμού «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» και συγκεκριμένα στην κατηγορία Greek Business Champions. Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται οι  επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 10εκ. ευρώ που κατά το 2017 πέτυχαν αύξηση κύκλου εργασιών άνω του 20% και ταυτόχρονα αύξηση κερδών προ φόρων άνω του 20%.

Ο πρόεδρος της FCA Γιώργος Μπακόπουλος παρέλαβε το βραβείο...

———————————————————————————————- 

Στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Drive Academy του Θωμά Παπαπάσχου και πραγματοποίησε prive track day για μαθητές της σχολής. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν από Porsche, Caterham, BMW M2, Nissan 350Z κ.ά. Καλεσμένη ήταν και η Fanny Flutters Racing Team με τα Legend Cars, τα οποία οδήγησαν οι οδηγοί πετυχαίνοντας πολύ καλούς χρόνους.

Τυχεροί όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Σέρρες

———————————————————————————————- 

Οι παρουσιάσεις του Ford Ranger Raptor επί ελληνικού εδάφους ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη. Οι δοκιμές γίνονται σε πολύ σκληρές διαδρομές εκεί που το αμερικάνικο Pick up δείχνει τι πραγματικά αξίζει…

Ξεχωριστό Pick up, ξεχωριστό και το σκηνικό ακόμα και της παρουσίασης...

———————————————————————————————- 

Αρκετές αλλαγές ενδέχεται αλλά και… συζητιούνται να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, σε επίπεδο αντιπροσωπειών. Άλλωστε μερικές κινήσεις των εισαγωγικών εταιρειών είναι… φως – φανάρι για το τι θα δούμε σύντομα.

———————————————————————————————- 

O Βασίλης Δεσποτόπουλος έχει αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από την ΕΛΠΑ και σίγουρα μία συνέντευξη μαζί του, ιδίως με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Συζήτηση με τον Βασίλη Δεσποτόπουλο

 

———————————————————————————————- 

Η Subaru διοργανώνει με το XV, τριήμερο οδηγικό test drive (26-28 Ιουνίου) με υποψήφιους πελάτες στην Αθήνα.

To Subaru XV

 

———————————————————————————————- 

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΒΕΛΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα μία από τις X7 που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες παρουσίασης που διοργάνωσε η BMW κεντρικής και Ν/Α Ευρώπης.

 

———————————————————————————————- 

Νέες δραστηριότητες για το Attart Off Road Park το οποίο διαμόρφωσε ειδικό χώρα για τους μικρούς φίλους! Με λίγα λόγια, την ώρα που ο μπαμπάς… παίζει με το 4×4 και η μαμά πίνει το καφέ της, τα παιδιά απασχολούνται σε πολλές δραστηριότητες και φωτογραφίζονται με οχήματα παιδικών σχεδίων!

To Attart Off Road Park βρίσκεται κοντά και στους μικρούς μας φίλους...

———————————————————————————————- 

Η VW συνεχίζει και τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν να στηρίζει το πιο δυναμικό αθλητικό κέντρο θαλάσσιων σπορ που βρίσκεται στο Κυπρί της Άνδρου. Ο λόγος για το “wesurfin”, το οποίο συγκεντρώνει κορυφαίους αθλητές αλλά και όσους θέλουν να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα σε αθλήματα όπως το wind surf, το SUP, το θαλάσσιο σκι, κ.ά.

Τα VW παρατεταγμένα στην είσοδο του "wesurfin"

———————————————————————————————- 

Για τρίτη συνεχή χρονιά το περιοδικό 4 Τροχοί κυκλοφορούν μία ετήσια έκδοση για οχήματα SUV και Crossover.

———————————————————————————————- 

Νέο τεύχος Ιουνίου για το περιοδικό Autogreeknews.

———————————————————————————————- 

Κυκλοφόρησε το τεύχος Νο54 του διαδικτυακού περιοδικού InMotion με εξώφυλλο το Citroen C5 Aircross.

———————————————————————————————- 

Επτά φίλοι από τη Χαλκίδα βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην ανάβαση της Ριτσώνας και από… χόμπι έκαναν αυτό που θα έπρεπε κάποιοι άλλοι να το κάνουν επαγγελματικά στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατέγραψαν τον πρωταθληματικό αγώνα με κάμερες, drones κ.λπ. και μόνταραν το υλικό. Τόσο απλά τόσο… ωραία! Δείτε το παρακάτω video και βγάλτε συμπεράσματα.

———————————————————————————————- 

Ο Στράτος Φωτεινέλης φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στο «Πάνω από τα Όρια» τον Μανώλη Χαλιβελάκη. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

O Στράτος Φωτεινέλης με τον Μανώλη Χαλιβελάκη

———————————————————————————————- 

Στο Γκάζι και στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 20-23 Ιουνίου και για τρίτη συνεχή χρονιά, οι “Ημέρες Μοτοσυκλέτας”.

———————————————————————————————- 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων Yamaha στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία συνδιοργανώνει με την Yamaha Motor Europe το Tenere Tour σε Αθήνα και Πάτρα όπου οι φίλοι του εμβληματικού μοντέλου θα μπορούν να το οδηγήσουν. Στην Πάτρα 3-4 Ιουλίου και στην Αθήνα 5-7 Ιουλίου.

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

24-25 Ιουνίου
BMW Next gen στη Γερμανία

24-26 Ιουνίου
Ford Ranger Raptor στην Αττική

24-25 Ιουνίου
Skoda Scala στην Αττική

26 Ιουνίου
Mitsubishi Outlander PHEV στην Αττική

26 Ιουνίου
KIA x-ceed στη Γερμανία

18 Ιουλίου
BMW Series 3 Hybrid στη Γερμανία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 15
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.gazzetta.gr 20
7. www.newsit.gr 23
8. www.sport24.gr 27
9. www.tanea.gr 29
10. www.newsbomb.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 80
2. www.autotriti.gr 207
3. www.drive.gr 209
4. www.gocar.gr 237
5. www.autogreeknews.gr 288
6. www.caranddriver.gr 533
7. www.4troxoi.gr 701
8. www.autoblog.gr 733
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 4.710
3. www.carwall.gr 6.666

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/6/2019 (17:00)
 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρέπει να είσαι πολύ… γάιδαρος για να οδηγείς λεωφορείο και να κινείσαι ανάποδα στο δρόμο μεταφέροντας επιβάτες με την δικαιολογία μάλιστα πως ακολουθούσες μία σκουπιδιάρα που και αυτή πήγαινε ανάποδα!

Εικόνα από την Ψάθα ημέρα Σάββατο. Σκουπιδιάρα και δύο λεωφορεία κινούνται ανάποδα! Τόσο απλά, σα να μην τρλεχει τίποτα...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης