Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Εύχομαι καλό μήνα σε όλους και καλό καλοκαίρι το οποίο ήρθε με ζέστη και διαφορετική, υψηλή, διάθεση.

Η στήλη επέτρεψε μετά από μία εβδομάδα χωρίς… νέα (το είχα γράψει άλλωστε πως δεν θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 27 Μαΐου) και όπως θα διαπιστώσετε  έχουμε πολλές ειδήσεις, νέα και πράγματα που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού.

Πολύ σύντομα θα δείτε και θα μάθετε τι είναι το... Jet Tour Greece. Ένα ταξίδι με ξεχωριστή θεματολογία, πέρα από τα καθιερωμένα, με μία ομάδα ανθρώπων που έδωσε αγώνα με το χρόνο και την... τρέλα! Κάτι πολύ διαφορετικό, με θάλασσα, αυτοκίνητα και πράγματα που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε. Απλά μείνετε συντονισμένοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μία εβδομάδα… λείψαμε!

Η αγάπη για το διαφορετικό, όπως η στήλη που διαβάζετε είναι τελικά μεγάλη…Αυτό που με εντυπωσίασε και δεν μπορώ να το παραβλέψω, είναι τα πολλά τηλέφωνα αλλά και δεκάδες μηνύματα που έλαβα την περασμένη εβδομάδα με το ερώτημα «μα καλά δεν θα βγάλεις τα νέα της πιάτσας;».

Ήταν τέτοια η απορία, τέτοια η αγάπη σας, που για να είναι ειλικρινής δεν το περίμενα.

Επιστροφή λοιπόν στην… καθημερινότητα και με καλές ειδήσεις, όπως η αύξηση των πωλήσεων, η επίσημη ανακοίνωση της Mazda, η επερχόμενη ένωση των δύο συνδέσμων που αφορούν στο αυτοκίνητο και πολλά άλλα.

Όταν έχεις δίπλα σου τον Γιάννη Μουστάκη (αριστερά) και τον Γιάννη Χριστόπουλο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ακόμα και η πιο απίθανη αναποδιά αντιμετωπίζεται χωρίς άγχος...

 

Πάμε για… εκλογές

Άντε να γίνουν και οι εθνικές εκλογές να τελειώνουμε…Μέσα σε όλα αυτά είχαμε και εκλογές με σημαντικές αλλαγές που σίγουρα θα παίξουν καθοριστικό  ρόλο στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθούν και οι Εθνικές εκλογές του Ιουλίου για να χαράξουμε όλοι μαζί μία νέα πορεία και να δούμε τελικά πού βαδίζουμε…

 

Όταν συνομιλείς με επαγγελματίες τα λόγια είναι περιττά...

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

«Είμαστε και πάλι εδώ»… (αφορά στην επιστροφή της Mazda στην Ελλάδα)

 

Ατάκα... του Regional Director, David McGonigle κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την επιστροφή της Mazda στην Ελλάδα...

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Πρώτιστο καθήκον του δημοσιογράφου είναι να σέβεται την αλήθεια και το δικαίωμα της κοινής γνώμης να γνωρίζει την αλήθεια.

———————————————————————————————-

Με θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα με αυξημένο ποσοστό 11,86% έκλεισε ο μήνας Μάιος για την αγορά του αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις άγγιξαν τις 13.946 μονάδες όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν 12.467. Δείτε παρακάτω τι πούλησε η κάθε εταιρεία…

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2019
Toyota 1.471
Fiat 1.238
Peugeot 1.210
Suzuki 1.180
Hyundai 1.101
VW 1.084
Opel 1.058
Citroen 790
Nissan 713
Renault 504
Skoda 488
Audi 453
Mercedes 447
SEAT 409
BMW 378
Ford 341
KIA 337
MINI 176
Dacia 131
Volvo 129
Smart 96
Honda 58
Mitsubishi 50
Land Rover 31
Alfa Romeo 18
Mazda 15
Jaguar 13
Lexus 13
Subaru 6
Porsche 5
Chevrolet 2
Lancia 1

———————————————————————————————-

Με το δεξί φαίνεται πως μπήκε ο Ιούνιος για το χώρο της δημοσιογραφίας αυτοκινήτου και έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών του ΔΣ των ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου) και ΕΣΣΑΜ (Ελληνικός Σύνδεσμος Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας). Το Σάββατο 1η Ιουνίου οι εκπρόσωποι των παραπάνω αποφάσισαν την έναρξη των διαδικασιών ενοποίησης των δύο Σωματείων και πλέον όπως όλα δείχνουν είναι  θέμα χρόνου να πάει μπροστά ο κλάδος και να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Προς το παρόν θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα σύνταξης του νέου καταστατικού  το οποίο θα τεθεί υπό την έγκριση των τακτικών μελών και των δύο Σωματείων, στην Γενική Καταστατική Συνέλευση που θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατό στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Από δεξιά, Μανώλης Σαλούρος, Τάκης Τρακουσέλης, Πάρις Ποντίκας, Βασίλης Σαρημπαλίδης,Κώστας Φούζας, Γιάννης Κανουπάκης και Νίκος Τσάδαρης...

———————————————————————————————-

Πυρηνική… βόμβα ενδέχεται να σκάσει στο χώρο του αυτοκινήτου που θα ταράξει τον κλάδο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το ζητούμενο είναι, αν θα σκάσει.

———————————————————————————————-

Στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της Mazda στην Ελλάδα, παρουσία στελεχών από το εξωτερικό, στελεχών του Ομίλου Συγγελίδη, δημοσιογράφων και συνεργατών της εταιρείας. Το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης και οι ομιλίες άφησαν την αίσθηση πως η εταιρεία έχει μεγάλες βλέψεις στην Ελλάδα. Αρχικά ξεκινά με ένα κατάστημα στα νότια προάστια και πολύ σύντομα έπεται να υπάρξει και… συνέχεια.

Πάνω αριστερά: Hajime Seikaku, Vice President & General Manager, R&D Center, Mazda Motor Europe, David McGonigle, Regional Director Mazda Central & South East Europe, Πολυχρόνης Συγγελίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη και Jo Stenuit, Design Director, R&D Center, Mazda Motor Europe. Πάνω δεξιά, Γιάννης και Πολυχρόνης Συγγελίδης

———————————————————————————————-

Μία εκδήλωση (διάρκειας 1 μήνα) που όμοιά της δεν έχει γίνει στο παρελθόν διοργανώνει τις τελευταίες ημέρες η BMW κεντρικής και Ν/Α Ευρώπης. Συγκεκριμένα 150 δημοσιογράφοι οδηγούν τη νέα X7 και Series 7 Facelift σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα ήδη το πρώτο γκρουπ με 6 δημοσιογράφους ταξίδεψε από την Τσεχία στη Σλοβακία και ετοιμάζεται και ένα δεύτερο γκρουπ, επίσης με 6 δημοσιογράφους που θα ταξιδέψει από τη Ρουμανία στη Βουλγαρία.

———————————————————————————————-

Πολύ δραστήριος δείχνει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ο οποίος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην οδική ασφάλεια και το αποδεικνύει στην πράξη. Την Τρίτη 4 Ιουνίου (στις 10 π.μ.) στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Διεύθυνση Τροχαίας αλλά και τον όμιλο Motomarket θα χαρίσει κράνη σε οδηγούς δικύκλων.

———————————————————————————————-

Την απόφασή του να φύγει για το εξωτερικό πήρε ο Μάνος Αναγνωστόπουλος από την Θεσσαλονίκη. Ο Μάνος μας κρατούσε συντροφιά μέσα από την συχνότητα του Libero 107.4.

Ο Μάνος Αναγνωστόπουλος

———————————————————————————————-
Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου η ΜΙΝΙ επεκτείνει το δίκτυο των επίσημων εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών στην Καβάλα με την προσθήκη της εταιρείας Αφοί Ιωαννίδη Α.Ε. Πρόκειται για νέα κάθετη μονάδα που βασίζεται στα υψηλά πρότυπα της μάρκας.

Η αντιπροσωπεία της MINI στην Καβάλα

 

———————————————————————————————-
Σε ιρλανδέζικη pub στον Πειραιά διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan μία ξεχωριστή βραδιά τελικού Champion League. Γι’ ακόμα μία φορά ζήσαμε το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην εταιρεία και την κάνει να ξεχωρίζει στον τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε εκδήλωση…

Εκδήλωση που ταίριαζε με τον τελικό του Champion League διοργάνωσε η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης...

———————————————————————————————-

Η Bentley που συμπληρώνει έναν αιώνα λειτουργίας γιορτάζει στην Ελλάδα την επέτειο αυτή, με χορηγία του “Spetses Classic Yacht Regatta 2019”, του κορυφαίου διεθνή αγώνα κλασσικών και παραδοσιακών σκαφών. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, μία Bentley Bentayga και μία Continental GT V8 Convertible έδωσαν το… παρών κλέβοντας την παράσταση.

Υψηλού επιπέδου εκδήλωση...

———————————————————————————————-

Ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που συνεργάστηκε με τους ανθρώπους της Porsche στο event που διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες η γερμανική εταιρεία στην Ελλάδα για τη νέα 911…

Ο Γιώργος Καραμέρης ανάμεσα στους επίσημους εκπαιδευτές της Porsche Paul και Jonathan...

———————————————————————————————-

Ένα ιδιαίτερα εξειδικευμένο σετ προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων θα προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στους πιλότους της Formula 1, βάσει της ειδικής συμφωνίας που σύναψε η ελληνική εταιρεία με την «Nazionali Piloti», «Formula 1 Drivers». Η συνεργασία ανακοινώθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου στο Μονακό.

Ο Βασίλης Αποστολοπουλος με τον πρώην πιλότο της Formula 1, Felipe Massa...

 

———————————————————————————————-

Με εξώφυλλο το νέο Mazda 3 κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί…

 

———————————————————————————————-

Το περιοδικό CAR κυκλοφόρησε με εξώφυλλο το θρυλικό MX-5 στη σύγχρονή του γενιά, που είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα…

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε … διαδικτυακά το νέο τεύχος Νο66 του ηλεκτρονικού περιοδικού gocar.

 

———————————————————————————————-

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που οδήγησαν τη νέα γενιά του Renault Clio στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε (σε συνεχίζεται) στην Πορτογαλία. Συνολικά 10  δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην… άλλη άκρη της Ευρώπης για μία πρώτη οδηγική εμπειρία. Μαζί τους ταξίδεψαν, η Μαρία Παπαδάκη (διευθύντρια Marketing της Renault) αλλά και ο Χρήστος Σκιρδής (διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Renault).

Στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας γενιάς του Renault Clio

 

———————————————————————————————-

Το τρίτο ειδικό Test Drive Event με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα νέας γενιάς και το πρώτο στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε τον περασμένη μήνα η LeasPlan Hellas. Τριάντα επιλεγμένοι εταιρικοί πελάτες,  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ηλεκτρικών και υβριδικών και να οδηγήσουν 12 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα σε μια ειδικά καθορισμένη διαδρομή συνολικά 150 χιλιομέτρων.

Τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη ζωή μας...

 

———————————————————————————————-

Οι δημοτικές εκλογές πήγαν πίσω το αγωνιστικό πρόγραμμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για το λόγο αυτό, η δημοφιλής ανάβαση της Ριτσώνας (4ος γύρος του πανεληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων) θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου στην κλασική διαδρομή λίγα χλμ. έξω από την Χαλκίδα.  

 

———————————————————————————————-

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αντιπροσωπείας Mazda Autoone Flagship Store στη Γλυφάδα.

 

———————————————————————————————-

Τα 22 χρόνια λειτουργίας έκλεισε το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων…

Η είσοδος του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων...

 

———————————————————————————————-

Στα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας AXA πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – συζήτηση μεταξύ 50 φοιτητών από όλη την Ελλάδα και στελεχών της εταιρείας. Η ημερίδα ΑΧΑ Business Day πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά και έδωσε μία διαφορετική  διάσταση στο όραμα της εταιρείας για την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με το μέλλον της ελληνικής και παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, την καθημερινή λειτουργία της εταιρείας και το εργασιακό περιβάλλον.

Για 5η χρονιά η AXA άνοιξε τις πύλες της στους φοιτητές...

———————————————————————————————-

Το τηλεοπτικό Traction πήγε… διακοπές και ανανέωσε το ραντεβού του με τους τηλεθεατές για το Φθινόπωρο. Παρακολουθήστε το τελευταίο επεισόδιο για τη σεζόν 2018-2019, πατώντας ΕΔΩ

 

———————————————————————————————-

Συνεχίζει την ξεχωριστή ενημέρωση για της Formula 1 o Πάνος Σειτανίδης. Δείτε το νέο video που έφτιαξε για το γκραν πρι του Μονακό πατώντας ΕΔΩ

 

Ο Πάνος Σειτανίδης

 

———————————————————————————————-

H Κορίνα Φατούρου “σπάει” τη σιωπή της μετά από δύο χρόνια και μιλάει για τα πάντα στον Στράτο Φωτεινέλη σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και την Κυριακή στις 10:00.

Η Κορίνα Φατούρου και ο Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Το να προσγειώνεται στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα διώροφα αεροσκάφη στον κόσμο αποτελεί σίγουρα είδηση Ο λόγος για το Α380 της Emirates που θα πραγματοποιεί πτήσεις Ντουμπάι – Αθήνα το διάστημα 31 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου, λόγω της αυξημένης κίνησης την καλοκαιρινή περίοδο…

Επιβλητικό...

———————————————————————————————-

Το τριήμερο 10-12 Μαΐου 2019, καταρρίφθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ που αφορούσε στην ταυτόχρονη συγκέντρωση μοτοσυκλετών ίδιου μοντέλου σε ένα μέρος. Το ρεκόρ, που αφορούσε στη συγκέντρωση μοτοσυκλετών Yamaha TDM, πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάνσκο. Η κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στα πλαίσια του εορτασμού 10 χρόνων από την ίδρυση της TDM Bulgaria. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και αναβάτες από την Ελλάδα.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ο Κώστας Μητσάκης ξεκινά ένα ακόμα ταξίδι με μοτοσυκλέτα. Αυτή τη φορά προορισμός είναι η Ινδία και το ταξίδι θα γίνει με ένα Honda CB 500X.

———————————————————————————————-

Τον περασμένο μήνα η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα των μοτοσυκλετών Kawasaki και Peugeot, πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο του επίσημου δικτύου της. Ένα συνέδριο που είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού σηματοδοτεί τη χάραξη της νέας της πορείας στην ελληνική αγορά.

 

Η ομάδα της TEOMOTO ετοιμάζει το δικό της Restart...

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

4 Ιουνίου
Opel Corsa ηλεκτρικό στη Γερμανία

9-11 Ιουνίου
BMW X7, Ρουμανία – Βουλγαρία

10 Ιουνίου
BMW Series 1 στην Αθήνα

11 Ιουνίου
DS3 Crossback στην Αθήνα

12 Ιουνίου
FCA Greece στην Αθήνα

12 Ιουνίου
DS Automobiles party… στην Αθήνα

15-17 Ιουνίου
Mercedes GLS στην Αμερική

20 Ιουνίου
Opel Zafira life στη Γερμανία

24-25 Ιουνίου
BMW Next gen στη Γερμανία

26 Ιουνίου
Mitsubishi Outlander PHEV στην Αττική

26 Ιουνίου
KIA x-ceed στη Γερμανία

18 Ιουλίου
BMW Series 3 Hybrid στη Γερμανία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 15
5. www.gazzetta.gr 20
6. www.iefimerida.gr 21
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.newsbomb.gr 31
10. www.tanea.gr 33

* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 74
2. www.autotriti.gr 209
3. www.drive.gr 201
4. www.gocar.gr 231
5. www.autogreeknews.gr 290
6. www.caranddriver.gr 464
7. www.autoblog.gr 696
8. www.4troxoi.gr 702
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 5.894
3. www.carwall.gr 8.331
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/6/2019 (17:00)
 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν ένα διθέσιο όχημα πόλης μετατρέπεται σε μεταφορικό μέσο άκρως επικίνδυνο…

Ελλάδα... 2019

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης