Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Πολύ όμορφα ξεκίνησε η εβδομάδα αλλά θα μας τα χαλάσει από αύριο που οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας κάνουν λόγο για τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά.

Εκεί που λέγαμε να ξεκινήσουμε τις… ανοιξιάτικες βόλτες με ήλιο μένουμε στη σκέψη και περιμένουμε να αρχίσει να μας αφήνει σιγά – σιγά ο χειμώνας (που μας έχει κουράσει φέτος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βλέπω διπλά;

Το mega deal

Και επίσημα πλέον, η αγορά του αυτοκινήτου ξεκίνησε με το δεξί και αναμένουμε να πάει καλύτερα To 2019 θα δούμε πολλές αλλαγές. Υπομονή….φέτος χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα. Αλλαγές πάντως σίγουρα θα υπάρξουν όπως το mega deal της Opel που πέρασε στον Όμιλο Συγγελίδη ενώ στους ερχόμενους μήνες θα δούμε και άλλα πράγματα που αφορούν επιχειρηματικές κινήσεις και αλλαγές προσώπων.

Δυστυχώς στην Ελλάδα κυριαρχεί ο φόβος, κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλίες και το αποτέλεσμα είναι να μένουμε στάσιμοι και να περιμένουμε το… τρένο!


Η ζωή είναι ένας καθημερινός αγώνας…

Κοιτάμε μπροστά…

Παρακάτω θα διαβάσετε και μία επιστολή που αφορά στην υπόθεση με το Σωτήρη Βουτσελά από την Με θέληση και συζήτηση όλα γίνονται…Θεσσαλονίκη με τον οποίο πραγματοποιήσαμε διάφορες συναντήσεις με κοινό στόχο και σκοπό να κοιτάξουμε μπροστά.

Εκεί που καταλήξαμε είναι πως με συζήτηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις όλα γίνονται και θα γίνουν ακόμα καλύτερα, για εμάς και το χώρο μας.

Όσοι καλοθελητές υπήρξαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουνε να υπάρχουν, τους αφήνουμε στην άκρη. Κοιτάμε μπροστά και το δείχνουμε με πράξεις…

Αναζητώντας νέους δρόμους...

Πού θα στείλετε τα νέα


Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

«Το διάστημα δεν είναι καθόλου μακριά. Είναι μια ώρα δρόμος με το αυτοκίνητο, αν οδηγείς προς τα πάνω».

*Sir Fred Hoyle, 1915-2001, Βρετανός αστρονόμος

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

QUIZ:


Για ποιον χτυπάει η… καμπάνα;

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Και επίσημα πλέον η Opel πέρασε στα χέρια του Ομίλου Συγγελίδη, μία είδηση που πολλοί περίμεναν να ανακοινωθεί και πλέον μπαίνει στην… ευθεία της. Ήδη κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου βρίσκονται οι μάρκες, Citroen, DS Automobiles, Jeep, Opel και Peugeot, γεγονός που σημαίνει πως ένα 25-30% των καινούργιων αυτοκίνητο που θα πωλούνται στην Ελλάδα θα το διαχειρίζονται από τη λεωφόρο Κηφισίας…

 
———————————————————————————————-

Ό,τι βραβεία θέλει ο καθένας δίνει. Έχει γίνει μάστιγα το κυπελλάκι και το μετάλλιο…

———————————————————————————————-

Εντυπωσιακή από κάθε άποψη, η έκθεση και το συνεργείο της Audi στην Κύπρο όπου βρεθήκαμε πρόσφατα και το διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι. Η εταιρεία Unicars παίζει… μπάλα σε πολύ ψηλό επίπεδο και το καταλαβαίνεις αρκεί να επισκεφτείς τις εγκαταστάσεις της στη Λευκωσία. Δεν συζητάμε για το επίπεδο εξυπηρέτησης.

Στη φωτό κάτω το συνεργείο της Audi στην Κύπρο. Πάνω από δεξιά: Κωνσταντίνος Ανανιάδης, Μάρκος Ορφανίδης, Λίζα Γιορκατζή, Στέλιος Κυθρεώτης και Βασίλης Σαρημπαλίδης

 
———————————————————————————————-

Σε ειδική εκδήλωση της Ford θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου το νέο Ranger Raptor το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ελλάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι. Δείτε παρακάτω σε ποιες αντιπροσωπείες θα βρίσκεται…

 
———————————————————————————————-

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει η Speedcar (χωμάτινες φόρμουλες) του Γιάννη Χεκιμιάν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Διαδρόμιο. Σίγουρα το χώμα θα είναι αρκετό!

 
———————————————————————————————-

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σωτηρόπουλος μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel την περασμένη εβδομάδα. Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, τα θανατηφόρα αυξήθηκαν εντός Αττικής τον Ιανουάριο του 2019 γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ο γνωστός ρεπόρτερ ζήτησε και την άποψή μας για το θέμα.

 

 
———————————————————————————————-

Νέο αντιπρόσωπο αναμένεται να δούμε σύντομα να συνεργάζεται με premium μάρκα…

 
———————————————————————————————-

Το Σάββατο στις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στους Έλληνες δημοσιογράφους η παρουσίαση της νέας γενιάς του Range Rover Evoque. Οι εκπρόσωποι των Μέσων θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν το βρετανικό μοντέλο καθώς μετά από αυτούς θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι που θα έρθουν από όλο τον κόσμο. Μία επιτυχία της εισαγωγικής εταιρείας «Πέτρος Πετρόπουλος» που κατάφερε να βάλει σφήνα και πρώτους να οδηγήσουν το μοντέλο οι Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι θα είναι στο σύνολο δέκα.

 
———————————————————————————————-

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια παρουσίαση της νέας Porsche 911 Cabrio με την κωδική ονομασία 992. Από τη χώρα μας θα παρευρεθούν ελάχιστα Μέσα.

 
———————————————————————————————–

Σε αναζήτηση στελέχους βρίσκεται πολύ μεγάλη εισαγωγική εταιρεία…

 
———————————————————————————————-

Ετοιμάζεται το διαδικτυακό traction και σύντομα θα βγει στον αέρα.

 
Σε λίγο καιρό στον αέρα...

 
———————————————————————————————-

Εντός Αττικής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της νέας BMW Series 3 αλλά και της εκκεντρικής Z4. Το πρόγραμμα της ελληνικής… δυναμικής παρουσίασης είναι για το διάστημα 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Peugeot Automotivo στην αντιπροσωπεία που βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction στο Star Channel. Όσοι δεν το προλάβατε δείτε το παρακάτω.

 

 
———————————————————————————————-

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ταξινομήσεις των καινούργιων επιβατικών τον Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 3,7% (9.212 μονάδες). Πολύ σημαντική η μεταβολή των καινούργιων λεωφορείων που σημείωσε άνοδο 400% (75 ταξινομήσεις).

———————————————————————————————-

Τις δικές του προτάσεις για σύγχρονα μέσα μεταφοράς όπως είναι τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΑΑ. Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων προτείνει επιδότηση 3.000 για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και 1.500 ευρώ για υβριδικά. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν και επιπλέον κίνητρα (δωρεάν πάρκινγκ σε δημόσιους χώρους, πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες κ.ά.)

———————————————————————————————-

Μία νέα δράση για βιώσιμη κινητικότητα ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο δραστήριος Δήμος Τρικκαίων. Μία εξ αυτών αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα του προγράμματος ELVTEN που θα ξεκινήσουν σύντομα να κυκλοφορούν στην πόλη. Πρόσφατα μάλιστα είδαν από κοντά και έμαθαν για την καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων οι μετέχοντες στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ. 
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ

 
———————————————————————————————-

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από λίγες εβδομάδες, η Μοτοδυναμική προχώρησε σε οργανωτικές αλλαγές. Και επίσημα πλέον επικεφαλής του κλάδου της Yamaha (moto, marine κ.λπ.) αναλαμβάνει ο Γιάννης Σώκιαλης ενώ τη νεοσύστατη θέση του Marine Business Unit Manager αναλαμβάνει ο Λάμπρος Λιασκοβίτης.  Στον κλάδο Retail & International (Μοτοδίκτυο, MotoDirect, και δραστηριότητες εξωτερικού) τον πρώτο λόγο έχει ο Νίκος Σινογιάννης. 

 
———————————————————————————————-

Στο Βραχάτι πραγματοποιήθηκε η 21η συγκέντρωση μοτοσικλετιστών BMW. Στην εκδήλωση που έγινε το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου παρευρέθησαν περισσότεροι από 250 φίλοι της μάρκας.

Πολύ πετυχημένη η εκδήλωση των φίλων της BMW

 
———————————————————————————————-

Δυστυχώς τα τελευταία, πολλά χρόνια είναι η αλήθεια, της οικονομικής κρίσης ένας από τους κλάδους που επλήγη σημαντικότατα ήταν και αυτός της δημοσιογραφίας γενικά και της ειδικής δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα αυτής που σχετίζεται με το αυτοκίνητo. Πολλά και σημαντικά μέσα μαζικής επικοινωνίας δέχθηκαν τεράστια οικονομικά πλήγματα και αρκετά από αυτά, άλλοτε  κραταιά, κατέρρευσαν. Ως εκ τούτου πολλοί  άξιοι και ικανοί συνάδελφοι, βρέθηκαν να είναι άνεργοι, έχοντας ως μοναδική επαγγελματική επιλογή τη δημιουργία ενός δικού τους μέσου. Επιλογή που προέκυψε όχι εξαιτίας  κάποιας ματαιοδοξίας να γίνουν «μιντιάρχες», αλλά ως λύση για να υπηρετήσουν με συνέπεια τον ειδικό τύπο και να μην το «βάλουν στα πόδια» στα δύσκολα. 

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις οι συνάδελφοι αναγκάζονται εκτός από δημοσιογράφοι, να είναι και φωτογράφοι ή ακόμη και να επιλαμβάνονται εμπορικών θεμάτων, χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει στο ελάχιστο τόσο τη δημοσιογραφική τους υπόσταση, όσο και τη δημοσιογραφική αξία των θεμάτων που ετοιμάζουν. Πολύ δε περισσότερο όταν συμμετέχουν και στον έναν και μοναδικό θεσμό που υπάρχει στη χώρα μας και που είναι υπεύθυνος για την ανάδειξη του «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» μέσω φανερής ψηφοφορίας.

Όντας εργαζόμενος σε ένα μεγάλο μέσο όπως το zougla.gr και σε δεδομένη χρονική στιγμή δεν συνυπολόγισα όλες τις παραπάνω παραμέτρους, σε ένα θέμα που κλήθηκα να χειριστώ και αφορούσε το συνάδελφο κ. Σωτήρη Βουτσελά, το site enkinisi.gr, καθώς και την καθημερινή ραδιοφωνική του εκπομπή ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, στον FOCUS 103.6 της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τον αδικήσω, αμφισβητώντας το ήθος του και την εντιμότητά του στις επαγγελματικές του δραστηριότητες με σχετικά δημοσιεύματα στα οποίο προέβην κατά το χρονικό διάστημ από Ιανουάριο 2018 έως και Μάιο 2018, στην παρούσα στήλη “Τα Νέα της Πιάτσας” κατηγορία “Auto-Moto”, της ιστοσελίδας www.zougla.gr, τα οποία ρητά ανακαλώ.

Σε κάθε περίπτωση τα λάθη είναι ανθρώπινα και η ειλικρινής συγνώμη μεταξύ συναδέλφων, οφείλει να λέγεται.

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

13 Φεβρουαρίου
Ford Ranger Raptor στην Αθήνα 

15 Φεβρουαρίου
Shidou (κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα) στην Αθήνα 

15 Φεβρουαρίου
Speedcar (χωμάτινες φόρμουλες) στο Σπαθοβούνι 

21-22 Φεβρουαρίου
Toyota Corolla στη Μαγιόρκα 

28/2-1/3
Lexus UX στην Ισπανία 

28/2-3/3
BMW Χ7 road trip στην Αμερική

6-8 Μαρτίου
Nissan Micra στην Αττική

9 Μαρτίου 
Range Rover Evoque στην Αττική

13 Μαρτίου
Porsche 911 cabrio στην Αττική

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.in.gr 7
3. www.protothema.gr 16
4. www.gazzetta.gr 21
5. www.newsit.gr 27
6. www.sport24.gr 29
7. www.tanea.gr 33
8. www.newsbomb.gr 36
9. www.sdna.gr 38
10. www.newsbeast.gr 47
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*

1. www.newsauto.gr 71
2. www.caranddriver.gr 197
3. www.drive.gr 215
4. www.gocar.gr 256
5. www.motori.gr 267
6. www.autotriti.gr 276
7. www.autogreeknews.gr 455
8. www.4troxoi.gr 676
9. www.autoblog.gr 829
10. www.caroto.gr 1.319

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 2.560
3. www.carwall.gr 8.424

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/1/2019 (18:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στους δρόμους της Αθήνας ο καθένας παρκάρει και κάνει αυτό που τον… εξυπηρετεί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης