Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μεγάλη εβδομάδα σήμερα, ο Απρίλιος ήδη μπήκε και είναι ευκαιρία να εκκλησιαστούμε! Γιατί καλά τα αυτοκίνητα, καλά τα… γκάζια αλλά η Όσοι ταξιδέψετε να έχετε τα μάτια σας 14…θρησκεία μας το επιβάλλει, όπως άλλωστε και όλες οι άλλες θρησκείες. Ο καιρός πάντως έχει αλλάξει και η ηλιοφάνεια σίγουρα μας ανεβάζει τη διάθεση για βόλτες.   

Το σίγουρο είναι πως πολύς κόσμος θα ταξιδέψει για να χαλαρώσει, ξεκουραστεί και να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου. Μεγάλη προσοχή λοιπόν γιατί η αυξημένη κίνηση αυξάνει και τις πιθανότητες να εμπλακούμε σε τροχαίο. Τα μάτια μας 14 και καλό είναι όταν οδηγούμε να μην έχουμε μόνο το μυαλό μας στις δικές μας κινήσεις αλλά και σε αυτές των άλλων οδηγών, γιατί δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει.

Πριν φύγετε για ταξίδι κάντε έναν τυπικό έλεγχο ακόμα και μόνοι σας...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάει καλά η αγορά
Στα δικά μας τώρα, η αγορά έκλεισε εντυπωσιακά καλά καθώς τις τελευταίες ημέρες ταξινομήθηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα φτάνοντας τις 11.000 μονάδες! Κάθε φέτος και καλύτερα λοιπόν, γεγονός που κάτι δείχνει στον ορίζοντα…

Πριν αρχίσετε τη μελέτη να αναφερθώ και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στον κλάδο μεταξύ αυτών Έχουν βγει τα μαχαίρια. Για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα…που βγάζουν αυτοκίνητο της χρονιάς στην Ελλάδα και αυτών που δεν βγάζουν (δεν αφορά όλους). Η πιθανή δημιουργία Σωματείου με δημοσιογράφους που ασχολούνται με το αυτοκίνητο έχει θορυβήσει αυτούς που θέλουν να έχουν μία… καρέκλα και αισθάνονται πλέον πως τρίζει η γη κάτω από τα πόδια τους καθώς δεν θα μπορούν να κάνουν… παιχνιδάκι.

Το θέμα το παρακολουθούμε από κοντά γιατί το να γυρίσουμε σελίδα, αυτομάτως σημαίνει πως θα ανέβει το επίπεδο… Μείνετε συντονισμένοι, γιατί όπως ξέρετε γράφουμε πάντα τα πράγματα ως έχουν και όχι όπως θέλουν κάποιοι να τα πλασάρουν μπας και τσιμπήσουν καμία διαφημισούλα. Γιατί άλλο η δημοσιογραφία και άλλο το να κάνεις τον διαφημιστή.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 

———————————————————————————————–

QUIZ

Ποιος δημοσιογράφος παρεξηγήθηκε και έκανε… σαματά μετά από συνέντευξη Τύπου καθώς θεώρησε πως τον προσέβαλε ο συνομιλητής του;

———————————————————————————————–

QUIZ

Επειδή κάποιοι κάνουν τις… πάπιες με τον «δημοσιογράφο» που ζητούσε 30.000 ευρώ (ανά έτος) για να παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων και ακόμα δεν έχουμε δει καμία κίνηση, μήπως αυτές τις μέρες να βγάλουμε το όνομα για να μάθει και ο κόσμος τι παίζεται; Μαζί και όσοι κάνουν πως δεν ξέρουν ποιος είναι ή τον καλύπτουν;

———————————————————————————————–

ΑΤΑΚΑ

Και να θες δε γίνεται να είσαι και ΝΔ και… Σύριζα!


———————————————————————————————–

Επειδή… χθες ήταν 1η Απριλίου, δεν ξεχάσαμε να κάνουμε το δικό μας αστείο σε έναν φίλο. Επειδή γνωρίζουμε πως έχει μεγάλη αγάπη στα αυτοκίνητά του (βλέπε, Lamborghini Diablo, Nissan GT-R, BMW X6 κ.ά.) είπαμε να τον κοψοχολιάσουμε. Δείτε τι του κάναμε:


———————————————————————————————–

Το ΤΟΡ15 των κορυφαίων εταιρειών σε πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο ήταν οι εξής:

  1. Toyota
  2. Nissan
  3. Fiat
  4. VW
  5. Peugeot
  6. Suzuki
  7. Opel
  8. Hyundai
  9. Citroen
  10. Ford
  11. Renault
  12. Skoda
  13. Mercedes
  14. BMW
  15. SEAT

———————————————————————————————–

Ανακοίνωση εξέδωσαν 7 Μέσα Αυτοκινήτου που αφορά στην δημιουργία ένωσης δημοσιογράφων που ασχολείται με το αυτοκίνητο. την υπογράφουν οι εξής: Auto Τρίτη, 4Τροχοί, Drive, Autocar, Car & Driver, Gocar και Αγορά Αυτοκινήτου.

«Προκειμένου να μην χάνουν οι Ενώσεις Δημοσιογράφων αυτοκινήτου την στόχευση τους, πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στα καταστατικά. Πιο συγκεκριμένα:
1-Να ψηφίζουν όλα τα μέλη για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς και να μην χρειάζεται καμία απόφαση του ΔΣ, για το θέμα αυτό.
2-Να γράφονται όλοι όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα, μόλις συμπληρώσουν 3ετία και να μην χρειάζεται να σε προτείνει κάποιος και να σε εγκρίνουν κάποιοι, ώστε να μην δημιουργούνται εξαρτήσεις.
3-Οσοι έχουν σχέση και με διαφημιστικά έσοδα, να μετέχουν μόνο σαν απλά μέλη, να μην μπορούν δηλαδή να θέσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ.
4-Ολες οι ψηφοφορίες, τόσο για την εκλογή μελών ΔΣ, όσο και για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς, να μην είναι μυστικές.

Η υλοποίηση μπορεί να γίνει ως εξής:
Α-Το καταστατικό του ΕΣΑ να τροποποιηθεί, με την προσθήκη των ανωτέρω 4 όρων και να δεχτεί άμεσα, στο ξεκίνημα του, όλους όσους έχουν τα τυπικά προσόντα.
Β-Αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση, εντός 3 ημερών, από αυτούς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την δημιουργία του ΕΣΑ, να δημιουργηθεί μια νέα δημοκρατική ένωση δημοσιογράφων, που θα σέβεται τους 4 παραπάνω όρους, με όνομα ‘Διαφανής Ένωση Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου’, ώστε να είναι σαφής η διάκριση.

ΥΓ-Μπορεί και το υπάρχον ‘Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα’ να κάνει τις αλλαγές αυτές στο καταστατικό του και να δεχτεί σαν μέλη του, άμεσα, όλους όσους έχουν τα τυπικά προσόντα, ώστε να μην χρειαστεί δημιουργία νέας Ενωσης.

 

———————————————————————————————–

To Bronze Award στην κατηγορία «Εξαιρετική Απόδοση στον Κλάδο των Πωλήσεων – Αύξηση Πωλήσεων» κατέκτησε η ΜΙΝΙ στα φετινά Sales Excellence Awards που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το βραβείο παρέλαβε ο Μάνος Δρακωτός, Επικεφαλής της μάρκας ΜΙΝΙ στην Ελλάδα και η Δήμητρα Μπίκου, Head of MINI Marketing.


———————————————————————————————–

Επίθεση με… SMS στον Στράτη Χατζηπαναγιώτου έκανε ο Πάνος Φιλιππακόπουλος επειδή όπως του έγραψε δεν στηρίζει την παλιά γενιά!

———————————————————————————————–

Το ΔΣ του θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα έστειλε ενημέρωση στις εταιρείες που αφορά στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την δημιουργία Ένωσης Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου. Η ανακοίνωση ανέφερε:

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», θα χαιρέτιζαν την όποια πρωτοβουλία δημιουργίας συνδέσμου συντακτών αυτοκινήτου, όπως ο ΕΣΣΑΜ, εάν δεν είχε ως κυρίαρχο σκοπό να «στηθεί» ένα δεύτερο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Σταθερή θέση μας είναι ότι, σε μια χώρα σαν τη δική μας, σύμφωνα και με την εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, δεν έχει κανένα ουσιαστικό λόγο ύπαρξης δεύτερος παρόμοιος θεσμός.

———————————————————————————————–

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ανδρή «πολλά ακούγονται για το μέλλον ενός περιοδικού αυτοκινήτου του οποίου ο τίτλος ανήκει σε επιχειρηματία με πολλά χρέη και καταδίκες…» Λέτε να έχουμε κανένα… μπαμ;

———————————————————————————————–

Σε Λάμδα Star έχει μετατραπεί η παλιά Fiat στη Νέα Κηφισιά…

 

———————————————————————————————–

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού 4Τροχοί που ΔΕΝ έχει στο εξώφυλλο SUV!!!

———————————————————————————————–

Τα εσωτερικάθαψίματα δε λείπουν στο περιοδικό CAR και το θέμα συζητιέται αρκετά στη δημοσιογραφική πιάτσα, όπως και στις δημοσιογραφικές παρουσιάσεις – αποστολές. Τα, εκ των έσω είναι τα χειρότερα.

———————————————————————————————–

Με σχεδόν 60 δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους Τύπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Citroen C4 Cactus.

O επικεφαλής της Citroen στην Ελλάδα Δημήτρης Καββούρης

———————————————————————————————–

Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε πως υπάρχει πιθανότητα να δούμε την επανέκδοση του Auto Bild στον Ελεύθερο Τύπο με τη στήριξη του Πέτρου Τριανταφύλλη. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση

———————————————————————————————–

Τα είπε έξω από τα δόντια ο Τάκης Τρακουσέλλης…

———————————————————————————————–

Επειδή όμως το σενάριο για νέο περιοδικό που θα εκδίδει εφημερίδα παίζει, οι φήμες θέλουν το Quattroruote να έρχεται στην Ελλάδα και να συζητά με την εφημερίδα «Το Βήμα». Για να δούμε τελικά, αν όλα όσα ακούγονται είναι φήμες ή όχι…

———————————————————————————————–

Τη δική του θέση αλλά και των συνεργατών του ξεκαθάρισε ο διευθυντής του Car & Driver Νίκος Μερτέκης

———————————————————————————————-

Η Hyundai ήδη έχει φέρει τα δύο πρώτα i30N, αυτά δηλαδή τα… γρήγορά με τα 275 άλογα! Όπως φαίνεται μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και πάλι των πωλήσεων. Λογικό, όταν βρίσκεσαι κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Βασιλάκη και έχεις επικεφαλή τον Ανδρέα Χριστοφορίδη.

———————————————————————————————–

Σχόλιο του Πάρι Ποντίκα έσβησε από τον τοίχο του ο Αντώνης Κόλλιας

 

———————————————————————————————– 

Για… δεύτερη φορά έκανε την εμφάνισή του σε δημοσιογραφική παρουσίαση ο γιος του Γιάννη Συγγελίδη και μας εξέπληξε με το ήθος και την απλότητά του. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο…

Γιάννης και Γιώργος Συγγελίδης και στη... μέση το νέο Citroen C4 CactusO Γιώργος Συγγελίδης

———————————————————————————————–

Τα πρώτα Ford Fiesta Active, τύπου… SUV, έφτασαν ηδη στην Ελλάδα.

Αυτά είναι τα πρώτα Ford Fiesta Active
 

———————————————————————————————–

Ένα θέμα με παγκόσμια απήχηση φτιάξαμε στο zougla.gr καθώς διοργανώσαμε αγώνα (έστω και φιλικό) μποξ πάνω στην καρότσα της νέας Mercedes X-Class!!!


———————————————————————————————–

H Τζέην Σαμπανίκου πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό της Amstel στο οποίο εμφανίζεται και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο; Ποιος ή ποια άραγε βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του;

 

———————————————————————————————–

Τον Μανώλη Χαλιβελάκη φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στην τηλεοπτική του εκπομπή ο Στράτος Φωτεινέλης. Η εκπομπή μεταδίδεται στο Attica TV κάθε Σάββατο στις 17:30.

———————————————————————————————–

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του διαδικτυακού GOCAR Magazine. Η εφαρμογή ήδη έχει περάσει τα 40.000 downloads σε ταμπλέτες iPad και Android.

———————————————————————————————–

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού Επαγγελματικό όχημα…

———————————————————————————————–

Κυκλοφόρησε ο οδηγός για τη Formula 1 onepassion by BESTEVER που υπογράφει ο Γιώργος Βαρίνος.

———————————————————————————————–

Παρακολουθήστε παρακάτω την τηλεοπτική εκπομπή Traction που μεταδόθηκε από το Star Channel την 1η Απριλίου.

 

———————————————————————————————–

Το 20ο επεισόδιο για φέτος της εκπομπής Moto & Bike TV μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω όσοι δεν την προλάβατε στην τηλεόραση

 

———————————————————————————————–

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 Για τον Μάριο Ηλιόπουλο λέει που είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων και πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon

Φαντάσουν να τους πεις πως στη λίστα που και εσύ έχεις υπάρχουν και... 200 PR Manager!

Όλοι μέσα! Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

———————————————————————————————–

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

19-20 Απριλίου
Suzuki Swift Sport στη Μάλαγα… 

22 Μαΐου
Nissan Leaf στην Αθήνα 

———————————————————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.gazzetta.gr 15
3. www.protothema.gr 16
4. www.sport24.gr 17
5. www.newsit.gr 29
6. www.sport-fm.gr 31
7. www.newsbomb.gr 40
8. www.sdna.gr 41
9. www.newsbeast.gr 55
10. www.kathimerini.gr 62
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 68
2. www.drive.gr 240
3. www.autotriti.gr 264
4. www.gocar.gr 273
5. www.autoblog.gr 750
6. www.4troxoi.gr 808
7. www.motori.gr 810
8. www.automoto.com.gr 918
9. www.autogreeknews.gr 1.038
10. www.enkinisi.gr 1.476
11. www.caroto.gr 2.192
12. www.caranddriver.gr 2.783
13. www.motorsite.gr 3.155
14. www.carzine.gr 3.419
15. www.epitrohon.gr 4.258
16. www.gonews.gr 4.541
17. www.autoholix.com 7.608
18. www.movenews.gr 8.158
19. www.offroader.gr 9.033
20. www.motornews.gr 9.375
21. www.auto-internet.gr 10.512
22. www.4drivers.gr 13.278
23. www.autonomous.gr 16.857
24. www.highoctane.gr 18.134
25. www.autoliveris.gr 28.303
26. www.x-auto.gr 28.563
27. topspeed.gr 30.479
28. www.trcoff.gr 30.538
29. www.ixauto.gr 48.677
* Τα, kartnews.gr και safetycar.gr δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 26/3/2018

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 22
2. www.ix.gr 2.425
3. www.carwall.gr 4.008

———————————————————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καλό Πάσχα και εύχομαι να δούμε και οι Έλληνες τη δική μας Ανάσταση!
   'Ε, ε, έρχεται! (Τέλος Απριλίου, αρχές Μαίου...)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης