Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα με πολύ… σκόνη από την Αφρική! Μπουχτίσαμε βρε παιδάκι μου και δεν βλέπουμε από την πολύ σκόνη και όχι μόνο δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε αλλά Πήξαμε με τη σκόνη από την Αφρική!!!προβλέπω να… μπουκώνουν και τα φίλτρα των οχημάτων μας!
α
Σε κάθε περίπτωση θα περάσει και όπως έχετε καταλάβει με την αλλαγή της ώρας μεγάλωσε και η μέρα. Με λίγα λόγια μπαίνουμε στην ευθεία πριν το καλοκαίρι, ενώ για να σας βάλω στο κλίμα την επόμενη εβδομάδα έχουμε Μεγάλη εβδομάδα! Απίστευτο πως περνά ο καιρός…

Άλλα αντ’ άλλων
Θα ξεκινήσω με τα πρόστιμα από τις παραβάσεις του ΚΟΚ που δυστυχώς οσονούπω θα λαμβάνονται υπόψη ανάλογα με το εισόδημα του καθενός. Δηλαδή βγάζεις αρκετά χρήματα; Πρέπει να πληρώσεις. Λες και ο φτωχός ή ο πλούσιος δεν κάνουν τις ίδιες μ@λακίες. Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσεις…

Tο Peugeot 208 GTi by Peugeot Sport σου ανεβάζει τη διάθεση θες δε θες...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν είσαι οραματιστής
Θα συνεχίσω με μία ωραία ατάκα που άκουσα σήμερα το πρωί από κάποιον συνομιλητή ο οποίος μου είπε: Είναι ωραίο όταν ακούς όμορφες ατάκες από φίλους και αναγνώστες…«Είμαι οραματιστής». Επειδή μου άρεσε, το δημοσιεύσω μπας και παραδειγματιστούν αυτοί που πρέπει. Γιατί από όραμα μηδέν!!!

Επίσης θα γράψω και μία ατάκα που έγραψε ένας φίλος στο YouTube σχολιάζοντας ένα video με την Ford Mustang που είχε κολλήσει πίσω από νταλίκα που μετέφερε ένα ταχύπλοο στο βουνό.

«Αν δεις καράβι στο βουνό, mustang το έχει σύρει…»

Τη βλέπεις, σε βλέπει, σου φτιάχνει η μέρα...

Οι φαντάροι και ο σκύλος
Η συγνώμη δεν έβλαψε κανέναν…
Θα κλείσω με τους δύο φαντάρους που κακοποίησαν (παλαιότερα) ένα σκυλάκι προκαλώντας σε όλους μας αγανάκτηση.

Οι δύο βγήκαν δημόσια και ζήτησαν συγνώμη αλλά τι να την κάνεις όταν το κακό έχει γίνει; Κάτι είναι πάντως και αυτό. Τουλάχιστον αναγνώρισαν το λάθος τους…  


Πού θα στείλετε τα νέα
Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 

———————————————————————————————–

Η Συμβουλή της εβδομάδας…

Σε μία έκθεση αυτοκινήτου ο πωλητής είναι ο ήρωας που παίρνει και προμήθεια. Αλλά εάν ο τεχνικός δεν κάνει σωστή δουλειά, ο πελάτης δεν θα ξαναέρθει.

———————————————————————————————–

Η δημιουργία της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου «παίζει» αρκετά τον τελευταίο καιρό και ο Τάκης Τρακουσέλλης είναι αυτός που έχει πάρει ζεστά το θέμα. Όπως φαίνεται θα υπάρξουν εξελίξεις και μάλιστα πολύ σύντομα.

———————————————————————————————–

Ένα ξεχωριστό και πέρα από τα καθιερωμένα, φεστιβάλ αυτοκινήτου, βρίσκεται στα σκαριά και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φίλους του αυτοκινήτου, της μοτοσυκλέτας, του ποδηλάτου αλλά και της φύσης στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για το Off Road Adventure Festival που θα διεξαχθεί στο Terra Vibe Park και θα αλλάξει τα δεδομένα όλων όσων ξέρουμε μέχρι σήμερα καθως προβλέπεται ο επισκέπτης να ζει και όχι μόνο να βλέπει

H μακέτα του χώρου των... 100 στρεμμάτων

———————————————————————————————–

Στο Παρίσι ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα τα υψηλόβαθμα στελέχη των εισαγωγικών εταιρειών Citroen και Peugeot για να παρευρεθούν σε συνάντηση του PSA Group. Όπως μάθαμε στο ταξίδι ήταν και ο Πολυχρόνης Συγγελίδης.

———————————————————————————————–

Ανάρτηση έκανε ο Αντώνης Κόλλιας στον τοίχο του Σπύρου Ρέκκα στο Facebook, που αφορούσε στην αποχώρηση του Γιάννη Πετούλη (πρώην Πρόεδρος στην Volvo Car Hellas). Όπως θα δείτε και στα print screen που μας έστειλε αναγνώστης της στήλη. Ο Αντώνης Κόλλιας έκανε λόγο για απόλυση αλλά η ανάρτηση δεν άρεσε στον Σπύρο Ρέκκα και την «κατέβασε». Τώρα τι ισχύει και τι όχι δεν το γνωρίζουμε καθώς ο ίδιος ο Γιάννης Πετούλης δεν έχει πάρει ΑΚΟΜΑ θέση για το θέμα ενώ δεν μίλησε όπως είχε υποσχεθεί…

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που μας έστειλε ο Π.Λ. αφορά και σε ανάρτηση που κατέβηκε από το insider.gr και αφορούσε και αυτό στον Γιάννη Πετούλη και δεν υπάρχει…

———————————————————————————————–

Την εμφάνισή του στους Unboxholics έκανε το νέο Nissan Micra και η απήχηση ήταν πολύ μεγάλη! (Δείτε το θέμα πατώντας ΕΔΩ)

 

———————————————————————————————–

Cosmote TV και ΕΡΤ κάλυψαν τον πρώτο αγώνα της Formula 1. Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος και Νίκος Κορόβηλας αντίστοιχα, σχολίασαν τη μάχη της Αυστραλίας. Η Cosmote TV μετέδωσε ζωντανά τον αγώνα σε αντίθεση με την κρατική τηλεόραση που έδειξε το γκραν πρι σε μαγνητοσκόπηση.

Η Formula 1 ξεκίνησε...


———————————————————————————————–

To Quiz του Νίκου Μερτέκη (διευθυντή του περιοδικού Car and Driver) στο Facebook: «Ποιος ξένος τίτλος περιοδικού αυτοκινήτου βρίσκεται με το… ένα πόδι στην Ελλάδα;»

– Όπως μάθαμε αφορά στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος (που εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό Autocar) αλλά για το όνομα του περιοδικού ακόμα δεν ξέρουμε κάτι. Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο ακόμα και για το Auto Bild με το οποίο ίσως να θέλει να ασχοληθεί ο Πέτρος Τριανταφύλλης.

———————————————————————————————–

Η Ρόδος ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Μάιο τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς το Σωματείο «Διέλπις» διοργανώνει σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού όχι έναν αλλά τρεις αγώνες! Συγκεκριμένα:

Αγώνα ταχύτητας αυτοκίνητων στις 5-6 Μαΐου στο αεροδρόμιο των Μαριτσών

Αγώνα Drift, στις 12-13 Μαΐου, στην Πλατεία Δημαρχείου Ρόδου.

Αγώνα ιστορικών κλασσικών αυτοκίνητων 19-20 Μαΐου στο γύρο του νησιού των Ιπποτών.

 

———————————————————————————————–

Μία πολύ ωραία και ξεχωριστή συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή ο επίτημος πρόεδρος της Πέτρος Πετρόποιυλος ΑΕΒΕ, Κώστας Πετρόπουλος και συγκεκριμένα στον συνάδερφο Γιάννη Παλαιολόγου. Μίλησε για την εταιρεία αλλά και την πειθαρχία που υπάρχει σε αυτή…

———————————————————————————————–

Ο πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς συνόδεψε την αποστολή των δημοσιογράφων που ταξίδεψαν στη Γαλλία για να οδηγήσουν την ανανεωμένη Ford Mustang. Μαζί τους και ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων Γιάννης Κάττωριτς που έκανε τα αδύνατα – δυνατά για να στηρίξει και να βοηθήσει τη δουλειά των εκπροσώπων Τύπου.

Στη Νίκαια (πέριξ) είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη νέα Ford Mustang. Από αριστερά, Γιάννης Κάτγωριτς, Νίκος Κορόβηλας, Κώστας Μλητσου, Γιάννης Τσιγκρής, Μανώλης Σαλούρος, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Νίκος Νοταράς και Άγγελος Κλιβανόπουλος

———————————————————————————————–

Η Volvo δίνει μεγάλη βαρύτητα στο νέο της XC40. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσκάλεσε την περασμένη εβδομάδα 48 δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων για την παρουσίαση του μοντέλου στη Μονεμβασιά

———————————————————————————————– 

Καλύτερα από πέρυσι με 20% περισσότερους επισκέπτες τα πήγε η έκθεση αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Από στελέχη έδωσαν το παρών,  Καββουρης, Καπουτσής, Κωστήρογλου, Διαμαντής, Παππάς, Χρυσού κ.ά.

 

———————————————————————————————–

Η Αριάδνη Γερασιμίδου έγινε πρόσφατα μέλος του παγκόσμιου γυναικείου θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε με επιστολή της στις εταιρείες, να βρίσκεται στις παρουσιάσεις νέων μοντέλων σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Μάλιστα τους πρότεινε, στην περίπτωση που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της, να απευθύνονται στις μητρικές εταιρείες.

———————————————————————————————–

Στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Hellas πραγματοποιήθηκε το 9ο Leadership Forum που διοργάνωσε το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας του Επιμελητηρίου και την υποστήριξη της εισαγωγικής εταιρείας των γερμανικών αυτοκινήτων.

Στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Hellas φιλοξενληθηκε το  9ο Leadership Forum


———————————————————————————————–

Στη Ρώμη πραγματοποιήθηκε φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των ιαπωνικών λιπαντικών ENEOS κατά τη διάρκεια του οποίου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι συνεργάτες. Μεταξύ αυτών ήταν και η ENPO HELLAS SA, επίσημος εισαγωγέας για τις αγορές Ελλάδας, Αλβανίας και Μάλτας που πήρε 2 τιμητικές διακρίσεις, Highest Performance – Platinum Club και Highest Commitment Award 2017.

O Νίκος Διαμαντής παραλαμβάνει τα βραβεία!!!


———————————————
————————————————–

Το νέο τεύχος του περιοδικού CAR θα κυκλοφορήσει μαζί με το Πρώτο Θέμα την ερχόμενη Κυριακή



———————————————————————————————–

Με την εφημερίδα Real News κυκλοφόρησε το περιοδικό Drive με εξώφυλλο την Alfa Romeo Giulia των 280 ίππων.



———————————————————————————————–

Έξι μήνες συμπλήρωσε το Auto Τρίτη Premium…



———————————————————————————————–

Στην παρουσίαση της Ford Mustang στη Γαλλία συναντήσαμε (ήταν καλεσμένη) και η Nochtli Peralta Alvarez. Η συγκεκριμένη και όπως μπορείτε να δείτε έχει πάνω από 1.1 εκατ. ακόλουθους στο Instagram και η «μαμά» Ford την προσκάλεσε για να οδηγήσει την ανανεωμένη Mustang!

Από αριστερά, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Nochtli Peralta Alvarez, Άγγελος Κλιβανόπουλος και Γιάννης Κάττωριτς

———————————————————————————————–

Στην Αυστρία βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες μέλη του SpeedSector για να παρακολουθήσουν σχολείο που αφορούσε οδήγηση σε χιόνι και πάγο με BMW M4.

Εμπειρία τα μαθληματα οδήγησης στο χιόνι και μάλιστα με BMW M4...


———————————————————————————————–

Όσοι δεν προλάβατε να παρακολουθήστε την τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου Traction που μεταδόθηκε από το Star Channel την Κυριακή 25 Μαρτίου μπορείτε να το κάνατε παρακάτω.


———————————————————————————————–

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού μοτοσυκλέτας Cityrider το οποίο περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στις μικρές μοτοσυκλέτες adventure έως 500 κυβικά εκατοστά, κατάλληλες για οδήγηση με δίπλωμα Α2.

———————————————————————————————–

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

Ο λόγος για την παρουσίαση του νέου Ford Focus που έγινε στο εξωτερικό για τα μέλη του Car Of The Year

Για τη μετάδοση της Formula 1 στην Cosmote TV. Από πλευράς ομάδας πάντως καταλάβαμε ποια υποστηρίζει!!!

Επειδή έχει γραφτεί ότι σταματά η παραγωγή του Ford Fiesta είπε να ρωτήσει τους ξένους οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως το 2022-23 περίπου θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά! Μάλιστα έδειξαν και σχέδια σε μέλη του COTY!

Οι εποχές αλλάζουν...

 

———————————————————————————————–

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28 Μαρτίο
Citroen C4 Cactus στην Ελλάδα 

19-20 Απριλίου
Suzuki Swift Sport στη Μάλαγα…

———————————————————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.gazzetta.gr 15
3. www.protothema.gr 16
4. www.sport24.gr 17
5. www.newsit.gr 29
6. www.sport-fm.gr 31
7. www.newsbomb.gr 40
8. www.sdna.gr 41
9. www.newsbeast.gr 55
10. www.kathimerini.gr 62
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)
 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 68
2. www.drive.gr 240
3. www.autotriti.gr 264
4. www.gocar.gr 273
5. www.autoblog.gr 750
6. www.4troxoi.gr 808
7. www.motori.gr 810
8. www.automoto.com.gr 918
9. www.autogreeknews.gr 1.038
10. www.enkinisi.gr 1.476
11. www.caroto.gr 2.192
12. www.caranddriver.gr 2.783
13. www.motorsite.gr 3.155
14. www.carzine.gr 3.419
15. www.epitrohon.gr 4.258
16. www.gonews.gr 4.541
17. www.autoholix.com 7.608
18. www.movenews.gr 8.158
19. www.offroader.gr 9.033
20. www.motornews.gr 9.375
21. www.auto-internet.gr 10.512
22. www.4drivers.gr 13.278
23. www.autonomous.gr 16.857
24. www.highoctane.gr 18.134
25. www.autoliveris.gr 28.303
26. www.x-auto.gr 28.563
27. www.topspeed.gr 30.479
28. www.trcoff.gr 30.538
29. www.ixauto.gr 48.677
* Τα, kartnews.gr και safetycar.gr δεν εμφανίζονται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 26/3/2018 (17:00)

 

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 22
2. www.ix.gr 2.425
3. www.carwall.gr 4.008 

 

———————————————————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όταν δεν έχεις κανένα κόμπλεξ παίζεις ακόμα και Play Station (εκτός του να οδηγείς). Εικόνες που συναντούμε συνήθως μόνο σε ξένους μάνατζερ αλλά όπως φαίνεται ο Νίκος Νοταράς, πρόεδρος της Ford Motor Hellas κάνει τη διαφορά

Ο Νίκος Νοταράς επί το έργον...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης