Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ καλά ξεκίνησε η εβδομάδα και νομίζω όπως το βλέπετε και από τον καιρό (τουλάχιστον στην Αθήνα) που είναι ιδανικός γι’ αυτή την εποχή.
Η αγορά ξεκίνησε αρκετά δυνατά. Πάμε για πιο δυνατό 2018!!!     
Δε μένω όμως μόνο στον καιρό αλλά και στην αγορά που πάει καλύτερα από το 2017 και αυτό αποτυπώνεται στις πωλήσεις που είναι αυξημένες και κάτι δείχνουν. Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για εποχές προ κρίσης αλλά όπως λέει και ο λαός «μάζευε κι ας είναι και ρώγες».

Σταθερά λοιπόν οι επιχειρήσεις κρατιούνται, επενδύουν για ένα καλύτερο αύριο ενώ ο απλός ταλαιπωρημένος Έλληνας φορολογούμενος πολίτης έχοντας κάνει τα… κουμάντα του προχωρά σε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.

Ατάκα... του Πρωταθλητή Ελλάδος Ράλι 2017 Σωκράτη Τσολακίδη που τρέχει με τα χρώματα του zougla.gr Καταλάβατε γιατί δεν είναι τυχαία η στήριξη μας στο πρόσωπό του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητούσε χρήματα για… ευνοϊκή μεταχείριση

Στα δικά μας τώρα, η αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας, όπου «δημοσιογράφος» ζητούμε υπέρογκα ποσά για την… τσέπη του, συζητήθηκε πάρα πολύ. Ο σκοπός όμως δεν είναι να μείνουμε Ήταν τόσα πολλά τα θετικά τηλεφωνήματα και mail απο σοβαρούς ανθρώποςυ της πιάτσας που σίγουρα τέτοιες αποκαλύψεις μόνο καλό κάνουν… εκεί αλλά να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που ορισμένοι σκέφτονται και από την… εδώ αλλά και από την εκεί, πλευρά. Το ζητούμενο αφορά στους σωστούς επαγγελματίες, στην δεοντολογία και στο όριο που υπάρχει και κάποιοι το έχουν ξεπεράσει.

Ευτυχώς ΔΕΝ είμαστε όλοι ίδιοι και εύχομαι να αλλάξουμε. Άλλωστε οι συζητήσεις με πολύ σημαντικά πρόσωπα του κλάδου έδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία θέλει ξεκαθάρισμα… Όσο γι’ αυτούς που νιαουρίζουν, θέλοντας να πούνε και αυτοί κάτι (καθώς δεν έχουν που αλλού να το πούνε) νομίζω πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να κάτσουν στα αυγά τους! Άλλωστε όταν δεν βλέπεις την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή την προσπερνάς, δύο είναι τα ερωτήματα. Ή είσαι και εσύ ένας από αυτούς ή σε βολεύει αυτή η κατάσταση για κάποιους λόγους.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

 
Καλο είναι το μπάνιο. Ακόμα και τον χειμώνα!

Υ.Γ. 1: Ας πιουν το… τσαγάκι τους μερικοί ή ας πάνε για μπάνιο. Iδίως τώρα το χειμώνα θα τους κάνει καλό!

Υ.Γ. 2: Επειδή υπάρχουν πολλά στοιχεία και για άλλους, να ενημερώσω πως όλα θα δημοσιευτούν στην ώρα τους. Η λερναία Ύδρα βλέπετε είχε πολλά κεφάλια

 
———————————————————————————————–

H… ΑΤΑΚΑ της εβδομάδας
Για το… banner-άκι ρε γαμώτο!!!

———————————————————————————————–

QUIZ: Νο1:
Ποιος είναι ο… Μάικ Γαλάκος του αυτοκινήτου;

———————————————————————————————–

QUIZ Νο2:
Ποιο περιοδικό είχε πρόσφατα αρκετές… δωρεάν καταχωρίσεις μόνο και μόνο για να δείξει ότι  παίζει δυνατή μπάλα και να ζηλέψει ο ανταγωνισμός;

———————————————————————————————–

Άραγε ο πρόεδρος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς Πάνος Φιλιππακόπουλος, θα πάρει θέση για το έγγραφο που βγάλαμε στην δημοσιότητα και αφορά μέλος του θεσμού που ζητούσε χρήματα με το μήνα; Αναμένουμε τις κινήσεις του γιατί θα έχουν ενδιαφέρον. Σε αντίθετη περίπτωση είναι ξεκάθαρο πως κάτι θέλει να κρύψει…

———————————————————————————————–

Blindspot θα ονομάζεται το νέο free press περιοδικό αυτοκινήτου του Δημήτρη Κοσκινά το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 10 περίπου ημέρες. Το συγκεκριμένο θα είναι τριμηνιαίο, θα κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό Autospecialist και θα συνεργάζεται με μία δυνατή ομάδα, τους Γιάννη Κανουπάκη, Παναγιώτη Ντάνο, Φώτη Ραίση και Βαγγέλη Φακατσέλη. Στο πρώτο τεύχος εξώφυλλο θα είναι το νέο Ford Fiesta.

———————————————————————————————–

Πολύ σημαδιακή μέρα είναι η 31η Ιουλίου 2017! Ψάξτε το στο… Twitter.

 
———————————————————————————————–

Ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που οδήγησε τη νέα Ducati Panigale V4 που είναι μια μοτοσυκλέτα αντιγραφή του MotoGP, στην πίστα της Βαλένθια. Μάλιστα ο mister motoGP ήταν και ο πιο γρήγορος ανάμεσα στους 20 δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο γκρουπ!

Τάπα... την πήγε την  Ducati Panigale V4 στην πίστα της Βαλένθια ο Δημήτρης Διατσίδης

———————————————————————————————–

Συζητήθηκε το θέμα της Toyota που έδωσε το παρών στα βραβεία auto best του Auto Τρίτη ενώ δεν είχε κάνει το ίδιο με το θεσμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα…

———————————————————————————————–


Τρείς μήνες
έμεινε στο autogreeknews.gr o Μάνος Ράλης ο οποίος αποχώρησε. Για το θέμα μάλιστα ανήρτησε και σχετικό post στο Facebook.

———————————————————————————————–

Με 208 σελίδες κυκλοφορεί το νέο CAR την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και με εξώφυλλο το νέο Renault Megane RS.

———————————————————————————————–

Σχολιάστηκε αρκετά η κίνηση δημοσιογράφου να καθυστερήσει να έρθει σε παρουσίαση αυτοκινήτου, τελικά να εμφανιστεί στη συνέντευξη Τύπου για μερικά λεπτά, να κάνει την ερώτηση και να φύγει…

———————————————————————————————–

O Τάκης Φωτεινόπουλος είναι πλέον ο νέος πρόεδρος της λέσχης κλασικών οχημάτων ΦΙΛΠΑ καθώς επικράτησε του Κώστα Μητρόπουλου. (174 ψήφοι έναντι 122).

O Τάκης Φωτεινόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ

———————————————————————————————– 

Το ρεπορτάζ του zougla.gr με τις πωλήσεις αυτοκινήτων ανά νομό αλλά και τη χώρα προέλευσης αυτοκινήτων που αγόρσαν το 2017 οι Έλληνες, φιλοξένησε ο Άρης Γαλανόπουλος στον ΣΚΑΙ 100.3 την περασμένη εβδομάδα.

Ο Άρης Γαλανόπουλος

 
———————————————————————————————–

Μετά το σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη του zougla.gr, μαθαίνουμε πως πέρασαν διαδοχικά από μεγάλη εισαγωγική εταιρεία για… briefing συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι!

 
———————————————————————————————–

Έξι μήνες... ζωής μετρά το safetycar.gr από την Θεσσαλονίκη.

———————————————————————————————–

Σήμερα το βράδυ στις 9, θα γίνει η καθιερωμένη συνάντηση με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης με στελέχη της Kosmocar.

———————————————————————————————-

H Antimoneum Design ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου λογότυπου του topspeed.gr, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους. Μάλιστα οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, καθώς ο graphic designer της πρώτης, Βασίλης Καρίκας, ανέλαβε τη δημιουργία των infographics για το site.

———————————————————————————————–

Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση για οχήματα 4×4 και όχι μόνο!

———————————————————————————————–

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5 διοργανώνει, τα περιοδικά Car and Driver και Moto and Rider για τις εισαγωγικές εταιρίες αυτοκινήτων – μοτοσυκλετών και το δίκτυο τους.

———————————————————————————————–

Απίστευτο κι όμως ελληνικό είναι το περιστατικό, όπου καλεσμένος δημοσιογράφος στην παρουσίαση της VW για το T-Roc, ήρθε στην εκδήλωση το πρωί, πήρε το αυτοκίνητο και αντί να ακολουθήσει το πρόγραμμα έμεινε στην Αθήνα για να πάει σε κηδεία.

———————————————————————————————–

Όπως μαθαίνουμε γνωστή ιστοσελίδα αυτοκινήτου θα προσθέσει επιπλέον λinks ανά άρθρο προκειμένου να εμφανίζει περισσότερα κλικ!

———————————————————————————————–

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ανδρή, περιοδικό αυτοκινήτου αποσύρθηκε από την κυκλοφορία επειδή το… συγκριτικό που είχε δεν άρεσε σε εταιρεία.

———————————————————————————————–

Η Toyota αναζητά νέο συνεργάτη και συγκεκριμένα Field Force Sales Manager.

———————————————————————————————–

Νέο τεύχος της εφημερίδας Βόρεια Ελλάδα Go news.

———————————————————————————————–

Στην εκπομπή του Πάρι Ποντίκα, “Garage” που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στην ΕΡΑ Σπορ 11-12 το βράδυ θα μιλήσει σήμερα ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Θέμα συζήτησης το Αυτοκίνητο της Χρονιάς αλλά και οι δημοσιογράφοι που ζητούν χρήματα για να παρέχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε εταιρείες.

———————————————————————————————–

Άνοιξε η νέα αντιπροσωπεία των Jaguar – Land Rover της εταιρείας Σπανός με έδρα τη λεωφόρο Συγγρού.

Εντυπωσιακή η νέα αντιπροσωπεία Jaguar - Land Rover

———————————————————————————————–

Πάνω από 3 δεκαετίες μέτρα η συνεργασία τους στη Nissan. Ο λόγος για τους Θωμά και Σάκη, η ψυχή της προετοιμασίας για την παράδοση των νέων αυτοκινήτων Nissan στους πελάτες. Χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια τους…

Χιλιάδες αυτοκίνητα της Nissan έχουν περάσει από τα χέρια του Θωμά και του Σάκη

———————————————————————————————–

Νέα αντιπροσωπεία Peugeot (Γιαννίρης) στη δυτική Θεσσαλονίκη.

———————————————————————————————–

Το τηλεοπτικό Traction που μεταδόθηκε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Star Channel μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

 

———————————————————————————————–

Καλεσμένος αυτή της εβδομάδας στην εκπομπή του Στράτου Φωτεινέλη «Πάνω από τα Όρια» ο… υπογράφων Βασίλης Σαρημπαλίδης. Με τον Στράτο θα μιλήσουμε για αγωνιστικά θέματα που καίνε τους αγώνες στην Ελλάδα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 17:30.

Βασίλης Σαρημπαλίδης και Στράτος Φωτεινέλης

 
———————————————————————————————–

Επιστολή στα «Νέα της Πιάτσας» έστειλε ο επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κυριάκος Παρασίδης ο οποίος αναφέρεται στους PR και υπεύθυνους επικοινωνίας των εταιρειών. Την δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Κάποια στιγμή θα πρέπει οι PR και οι Υπεύθυνοι Επικοινωνίας των εταιρειών να ανανεώσουν τις λίστες
των δημοσιογράφων. Αν και οι περισσότεροι το έχουν κάνει, υπάρχουν αρκετοί που διατηρούν λίστες δεκαετίας. Άσχετα αν κάποιοι δημοσιογράφοι βγήκαν στη σύνταξη… Δεν θα κρίνω τις αποφάσεις τους, όπως κάνω τα τελευταία 19 χρόνια που βρίσκομαι επαγγελματικά στο χώρο, όμως θαρρώ ότι έχουν υποχρέωση να ενημερώνονται για τα πάντα που αφορούν τη δουλειά τους. Αν θέλουν να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις μαζί τους, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.

Όμως δεν δέχομαι να ενημερώνεται ένας δημοσιογράφος χωρίς αντικείμενο και ένας άλλος που ζει από το επάγγελμα, να μη διαθέτει την ανάλογη ενημέρωση. Το ίδιο και για τα αυτοκίνητα δοκιμής. Οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων είναι άλλο μεγάλο θέμα… Ένα “συμμάζεμα” της λίστας των PR, αξιολόγηση των Μέσων και της δυναμικής τους, αλλά και της δουλειάς όλων μας είναι απαραίτητη. Για να κάνουμε επιτέλους ένα βήμα μπροστά, σε μια εποχή που αλλάζει… ».

 
———————————————————————————————–

Στην Ερέτρια θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-4 Φεβρουαρίου η 20η Πανελλήνια συγκέντρωση της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσυκλετών BMW.

———————————————————————————————–

Ατάκες και… σπόντες του Στράτη Χατζηπαναγιώτου:

 
Τα νούμερα αποτυπώνουν την αλήθεια...

Διαβάζουν - δε διαβάζουν οι 5-10 που κράζουν και είναι του καναπέ δεν μας ενδιαφέρει. Άλλωστε οι αναγνώστες της στήλης είναι κατά μέσο όρο 20.000-25.000 κάθε εβδομάδα!!! (χωρίς Πακιστανούς)

Δυνατός παίκτης κπου βλέπει μακριά...

Καιρός να αλλάξουμε και να ανέβουμε επίπεδο. ΟΛΟΙ μας. Ακόμα και αυτοι που σκέφτονται πονηρά!

Ήρθε το Hyundai Kona και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Τεράστια αλήθεια...

Σε φωτογραφία από την εκδήλωση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς και από συγκεκριμένα μέλη που κάνουν κακό, αποδεδειγμένα, στο θεσμό

———————————————————————————————–

ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

30-31 Ιανουαρίου
Jaguar E-Pace στην Ιταλία

30-31 Ιανουαρίου
Renault Megane RS

2-3 Φεβρουαρίου
Mercedes A Class στην Ολλανδία 

5-6 Φεβρουαρίου
Honda Civic diesel & Jazz facelift στην Ιταλία 

6-7 Φεβρουαρίου
Bridgestone στην Ιταλία 

5-7 Φεβρουαρίου
Ford Ecosport στην Αθήνα 

12-15 Φεβρουαρίου
Audi A7 Sportback στο Νότια Αφρική 

21-23 Φεβρουαρίου
Continental στην Κοπεγχάγη 

22-23 Φεβρουαρίου
SEAT Cupra brand στην Ισπανία 

1-2 Μαρτίου
Opel Insignia GSi στην Γαλλία 

1-2 Μαρτίου
Mercedes CLS στην Ισπανία

 
———————————————————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.protothema.gr 14
3. www.gazzetta.gr 15
4. www.sport24.gr 16
5. www.newsit.gr 32
6. www.newsbomb.gr 40
7. www.sport-fm.gr 44
8. www.sdna.gr 52
9. www.newsbeast.gr 57
10. www.kathimerini.gr 84
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 72
2. www.drive.gr 238
3. www.gocar.gr 257
4. www.autotriti.gr 276
5. www.motori.gr 506
6. www.4troxoi.gr 803
7. www.autoblog.gr 869
8. www.enkinisi.gr 1.139
9. www.autogreeknews.gr 1.199
10. www.caroto.gr 2.232
11. www.gonews.gr 4.076
12. www.carzine.gr 4.131
13. www.epitrohon.gr 4.383
14. www.motorsite.gr 7.726
15. www.4drivers.gr 8.141
16. www.motornews.gr 8.247
17. www.automoto.com.gr 12.012
18. www.x-auto.gr 19.807
19. www.movenews.gr 21.307
20. www.autoholix.com 21.585
21. www.kartnews.gr 22.093
22. www.autoliveris.gr 23.435
23. www.autonomous.gr 25.193
24. www.auto-internet.gr 29.165
25. www.topspeed.gr 45.384
26 www.safetycar.gr 47.877
27. www.trcoff.gr 55.460
28. www.highoctane.gr 56.191
* Τα ixauto.gr και offroader.gr δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις.
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 29/1/2018 (13:00)


Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1. www.car.gr 21
2. www.ix.gr 2.262
3. www.carwall.gr 3.547

———————————————————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ενωμένοι και χαμογελαστοί… Τίποτε άλλο!

Από αριστερά: Νίκος Μερτέκης, Άρης Γαλανόπουλος, Στράτης Χατζηπαναγιώτου, Βασίλης Σαρημπαλίδης, Πάρις Ποντίκας και Τάκης Τρακουσέλλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης