Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέα οχήματα ειδικά διαμορφωμένα για δύσκολες επιχειρήσεις και σκληροτράχηλες περιοχές ενισχύθηκε πρόσφατα η ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που συνεχίζει να αναβαθμίζει τον στόλο της.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δει τα θωρακισμένα οχήματα που χρησιμοποίησε ακόμα και σε επιχειρήσεις στον Έβρο ενώ πρόσφατα παρέλαβε 8 ολοκαίνουρια Nissan Navara.

Νέα οχήματα (συνολικά 8 Nissan Navara) στο στόλο της ΕΚΑΜ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές βελτιώσεις

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες που δημοσιεύει το zougla.gr τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν πολλές βελτιώσεις, μετατροπές και προσθήκες με σκοπό να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Τα κατάμαυρα Navara διαθέτουν «εργάτη», κοτσαδόρο, ενώ ο εξοπλισμός και η τεχνολογία που εφοδιάζονται, έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με υπερσύγχρονα μέσα εγκληματικές ενέργειες.

Ο επίλεκτος κομάντο της ΕΛΑΣ με όπλο Μ4 με παρελκόμενα, αντιβαλιστικό κράνος, night vision, πλήρες αλεξίσφαιρο γιλέκο, γιλέκο μάχης κ.ά.

Με 190 ίππους

Τα Nissan Navara που έχουν ικανότητα έλξης 3,5 τόνους εφοδιάζονται με κινητήρα 2.3 λίτρων, η ισχύς τους Τα συγκεκριμενα οχήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.φτάνει τους 190 ίππους και η ροπή τα 450Nm (τα συγκεκριμένα ίσως έχουν και βελτιώσεις) ενω το κιβώτιο είναι αυτόματο.

Διαθέτουν εξελιγμένη τετρακίνηση που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά ενώ εφοδιάζονται και με συστήματα που δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί σε δύσβατες – ακραίες περιοχές.

Ήδη τα ιαπωνικά μοντέλα με τους μαυροφορεμένους ειδικά εκπαιδευμένους επίλεκτους αστυνομικούς έχουν ξεκινήσει τη μάχη κατά τους εγκλήματος και της τρομοκρατίας. 

 

Έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη κατά του εγκλήματος. Διακρίνονται και τα όπλα της αυστριακής εταιρείας Glock στο μηρό των αστυνομικών

 

Για πολύ ειδικές καταστάσεις...

 

Όπως διακρίνεται σε αυτή τη φωτογραφία η καρότσα του Navara είναι κλειστή...

 

Η διαμόρφωση των οχημάτων έγινε στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ.Ι. Θεοχαράκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης