Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι ανάγκες και τα… γούστα του αγοραστικού κοινού αλλάζουν συνεχώς και σε συνδυασμό με τις προτάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών φαίνεται πως αλλάζει και το mix των πωλήσεων σχετικά σε ότι αφορά τους κινητήρες και το καύσιμο που χρησιμοποιούν.

Τον Φεβρουάριο, το 21,5% των αγοραστών επέλεξε αυτοκίνητο με κνητήρα diesel

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πέφτει η αγορά των diesel

Πριν από σχεδόν 10 χρόνια, έγινε άρση απαγόρευσης του πετρελαίου στα οχήματα για Αθήνα και Πρώτα σε πωλήσεις είναι τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης…Θεσσαλονίκη. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών έτρεξε να αγοράσει πετρελαιοκίνητο χωρίς να το χρειάζεται γιατί πολύ απλά έγινε… μόδα. Ήταν οι χρονιές όπου 1 στα 2 αυτοκίνητα που αγόραζαν στην Ελλάδα ήταν με κινητήρα diesel.

Τα χρόνια πέρασαν και η εμφάνιση νέων τεχνολογιών άρχισε να αλλάζει το mix των κινητήρων. Τα υβριδικά, plug in hybrid, ηλεκτρικά άρχισαν να μπαίνουν δυναμικά στην αγορά και πλέον τα στοιχεία είναι αυτά που αποτυπώνουν την τάση και την αλήθεια στο τι επιλέγει ο αγοραστής στην Ελλάδα.

H κατηγορία με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα ήταν η πιο δημοφιλής με ποσοστό 49,1%

 

Τι είδαμε τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο Τα υβριδικά μοντέλα παρουσίασαν αύξηση κατά 10,1 μονάδεςαπό τις συνολικές ταξινομήσεις, το 21,5% επέλεξε κινητήρα diesel όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν στο 27%. Στο σύνολο διμήνου (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) και αναφορικά με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρες diesel, το ποσοστό ήταν 21,6% αντί 27,4%.

Πτώση πάντως είχαν και τα αμιγώς βενζινοκίνητα οχήματα σε ποσοστό που έφτασε το -9,5% (49,1 από 58,7%). Αντίθετα, η κατηγορία που εμφάνιση σημαντική άνοδο ήταν αυτή με τα υβριδικά μοντέλα καθώς αύξησε το μερίδιό της κατά 10,1 μονάδες φτάνοντας το 22,1%.

Ποσοστά ανά καύσιμο (Φεβρουάριος 2021)

  • Βενζίνη 49,1
  • Υβριδικά 22,1
  • Diesel 21,5
  • Επαναφορτιζόμενα 4,9%*
  • Φυσικό αέριο 1,3%
  • Υγραέριο 1,1%

*Ηλεκτρικά και Plug in hybrid

 

Το 4,9% των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν τον Φεβρουάριο μπαίνουν στην... πρίζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης