Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα στοιχεία που αφορούν στις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκίνητων και συγκεκριμένα για το διάστημα Το 2020 έχει εισαχθεί ήδη 57.850 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα…Ιανουαρίου – Ιουνίου, φαίνεται ξεκάθαρα πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική άνοδος.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο λεγόμενο πάρκο αυτοκινήτων που δεν μπορεί να δημιουργηθεί από τις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων, με αποτέλεσμα η ζήτηση να δημιουργεί και την ανάγκη να έρθουν από το εξωτερικό χιλιάδες αυτοκίνητα.

Το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 71.095 εισαγόμενα μεταχειρισμένα ενώ για τη φετινή χρονιά ήδη το νούμερο έχει αγγίξει τις 57.850 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν τα 12 από τα 100 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται είναι Toyota Yaris (στη φωτό το μοντέλο του 2015)

Προτίμηση στα μικρά

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το zougla.gr το κορυφαίο εισαγόμενο μεταχειρισμένο είναι το Το Nissan Qashqai είναι το μοναδικό SUV που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα…Toyota Yaris που αγγίζει σε ποσοστό επί του συνόλου το 11,8%. Ακολουθεί το Opel Corsa με 6,1% και το Ford Fiesta με 4,4%. Αίσθηση προκαλεί το Smart Fortwo που παραμένει στην κορυφή των μοντέλων που εισάγονται. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι το τέταρτο στη σχετική λίστα εισαγόμενο μεταχειρισμένο σε ποσοστό 2,4%.

Ακολουθούν τα VW Polo, Nissan Micra, Fiat Grande Punto και Toyota Aygo με ποσοστό 2,1%, ενώ την δεκάδα των κορυφαίων εισαγόμενων μεταχειρισμένων συμπληρώνουν τα Renault Clio και Nissan Qashqai με ποσοστό επί του συνόλου 2,0%.

Όσον αφορά τον κυβισμό, το 70,3% κυμαίνεται από 900 έως 1.400 κ.εκ. ενώ το 21,9% αφορά αυτοκίνητα με κυβισμό από 1.401 έως 1.600 κ.εκ.

 

Το Opel Corsa είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές εισαγόμενο μεταχειρισμένο (στη φωτό το μοντέλο του 2015)

Τo Nissan Qashaqi βρίσκεται στην 10η θέση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων και στην πρώτη ανάμεσα στα SUV (στη φωτό το μοντέλο του 2015)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης