Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες η βρετανική Prodrive εξέδωσε ανακοίνωση που γνωστοποιούσε την κοινοπραξία της με Η συνεργασία Prodrive και Μπαχρέιν θυμίζει… Ελλάδα.την Mumtalakat Holding Company από το Μπαχρέιν (κρατικό ταμείο περιουσίας του Βασιλείου του Μπαχρέιν).

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή αγωνιστικών οχημάτων προκειμένου να συμμετάσχουν στο ράλι Ντακάρ το 2021, που διεξάγεται στην Αραβική Χερσόνησο.

Το νέο αυτοκίνητο της Prodrive International θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για το σκληροτράχηλο ράλι και θα συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία T1. Βασικά θα παραχθούν δύο αυτοκίνητα ράλι που θα διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία, θα κατασκευάσει και άλλα πελατών, ενώ θα προσφέρει και αγωνιστικά κιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελληνικής κατασκευής Korres Project 4...

Τρομερές ομοιότητες

Ως εδώ όλα ωραία. Όπως όμως θα δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά και στην ανάρτηση του zougla.gr, Ακόμα και ο Τόμι Μάκινεν έχει εντυπωσιαστεί με το ελληνικό supercar…το όχημα της Prodrive International έχει πολλές ομοιότητες με το Korres Project 4.

Το συγκεκριμένο είναι ένα αυτοκίνητο που κατασκεύασε ως πρωτότυπο στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κορρές και χαρακτηρίστηκε ως το ελληνικό supercar. Εντυπωσιακή σχεδίαση, επιδόσεις και δυνατότητες εκτός δρόμου που θα ζήλευε κάθε τετρακίνητο καθαρόαιμο μοντέλο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο Τόμι Μάκινεν που το είχε οδηγήσει πριν από χρόνια στην Ελλάδα είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος.

Στην ανάρτηση που έκανε η Prodrive στην επίσημη ιστοσελίδα της είχε φωτογραφία αυτό το όχημα...

Δεν έχουν σχέση…

Ψάξαμε το θέμα και ρωτήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Η Από την ομάδα του Δημήτρη Κορρέ μάς ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει συνεργασία.απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική, οπότε θα περιμένουμε να δούμε την οριστική σχεδίαση του οχήματος και κατά πόσο θα μοιάζει στην τελική του μορφή με το ελληνικό Korres Project 4.

Να σημειώσουμε πως το Μπαχρέιν υποστήριξε φέτος το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κάρλος Σάινθ και κέρδισε στο φετινό Ντακάρ στη Μέση Ανατολή. Με την ίδρυση της Prodrive International, το Μπαχρέιν θα ανταγωνιστεί το 2021 με τη δική του ομάδα και σκοπός θα είναι να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται…

 
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Prodrive πατώντας ΕΔΩ

 

Ο Δημήτρης Κορρές μάς έχει εκπλήξει πολλές φορές με τις δημιουργίες του. Οι προσπάθειες που έχει κάνει για να περάσει τη γραμμής παραγωγής το πρωτότυπο όχημα είναι αρκετές αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν έχει καταφέρει να πάρει σάρκα και οστά…

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης