Ο Thierry Neuville έκανε ένα σπουδαίο δώρο στον αντίπαλό του Sebastien Ogier στο Ράλι Σαφάρι Τέσσερις νίκες στους έξι πρώτους αγώνες για τον Ogier.χαρίζοντας του τη νίκη. Ο Βέλγος της Hyundai έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα τις τρεις από τις τέσσερις μέρες του Ράλι, ωστόσο η τύχη τού έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ένα μικρό λάθος την Κυριακή το πρωί έριξε τον πίσω τροχό του Hyundai i20 WRC του σε μια πέτρα με αποτέλεσμα να σπάσει η ανάρτηση.

Την άσχημη στιγμή του οδηγού της Hyundai εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Sebastien Ogier, ο οποίος κατάφερε από την 3η θέση να περάσει πρώτος και τελικά να πάρει τη νίκη με διαφορά 21,8 δευτερόλεπτα από τον teammate του Takamoto Katsuta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτο συνεχόμενο Ράλι που εγκαταλείπει ο Neuville. Το πρωτάθλημα γίνεται πλέον απλησίαστο.

Τέταρτο «1-2» για την Toyota φέτος

Ο Ogier είχε μείνει την Παρασκευή στη 7η θέση έπειτα από προβλήματα στις αναρτήσεις του Toyota Yaris Πρώτη η Toyota στη βαθμολογία με τις Hyundai και Ford να ακολουθούν.του. Ωστόσο, με σωστή στρατηγική και τύχη, κατάφερε να πάρει την 4η φετινή του νίκη αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 34 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Katsuta με Toyota, το πρώτο του φετινό βάθρο, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε ο Ott Tanak με το Hyundai i20 WRC. Στην 4η και 5η θέση είχαμε δύο Ford Fiesta WRC, αυτά των Greensmith και Fourmaux, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Rovanpera με το Yaris. Μόλις στη 10η θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans με το εργοστασιακό Toyota έχοντας σπασμένη ανάρτηση την Παρασκευή.

Επόμενος αγώνας στις 15-18 Ιουλίου με το Ράλι Εσθονίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ράλι Ακρόπολις: Σε 77 ημέρες οι προβολείς από όλο τον κόσμο πέφτουν στην Ελλάδα

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλίας στο 38ο FORD Ντουλάκης Ράλι Φθιώτιδος

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα ράλι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης