Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati από το 2015 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια πάνω στην έρευνα και εξέλιξη στο Συνεχίζει για 3 χρόνια ακόμα η συνεργασία της Ducati με το Πανεπιστήμιο…κομμάτι της βελτίωσης των προϊόντων αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το ιταλικό εργοστάσιο ανανέωσε τη συγκεκριμένη συνεργασία για ακόμα 3 χρόνια προκειμένου να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που έχει ξεκινήσει τόσο το τμήμα Μηχανικής Μοτοσικλέτας όσο και το τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις επόμενες εβδομάδες μάλιστα θα ξεκινήσει το πρώτο έργο που έχει ανατεθεί στο πανεπιστήμιο και έχει αναλάβει το τμήμα Βιομηχανίας Μηχανικής. Πρόκειται για το project Additive Manufacturing το οποίο έχει να κάνει με την κατασκευή εξαρτημάτων σε τρισδιάστατους εκτυπωτές και μάλιστα με υλικά που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές μοτοσικλέτας.

Μηχανολογία μέσω των τρισδιάστατων εκτυπωτών θέλει να ερευνήσει η Ducati

Η Ducati χρηματοδοτεί και ηλεκτρική αγωνιστική μοτοσικλέτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πανεπιστήμιο θα συνεχιστεί το μάθημα της Μηχανικής Μοτοσικλέτας με μεταπτυχιακό στη μηχανολογία, Ήδη η BMW πειραματίζεται πάνω στην 3D εκτύπωση…ενώ και στο κομμάτι των αγώνων υπάρχει δράση. Η Unibo MotoStudent είναι η ομάδα αγώνων του Πανεπιστημίου της Μπολόνια η οποία κατασκεύασε και συνεχίζει να εξελίσσει μια μοτοσικλέτα ηλεκτρική για αγώνες, ένα project το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά από την Ducati.

Τέλος, η Ducati και το Πανεπιστήμιο είναι από τα ιδρυτικά μέλη του μοναδικού Πανεπιστημίου Motor Valley στην περιοχή της Emilia-Romagna και έχει να κάνει με τον σχεδιασμό αυτοκινήτων και οχημάτων γενικά, διδάσκοντας την τέχνη του σχεδιασμού σε όλους τους φοιτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι σου προσφέρει μια μοτοσικλέτα 208 ίππων από την Μπολόνια;

Πρώτο σε πωλήσεις το Streetfighter V4 για την Ducati το 2020

Από 20.600€ το νέο Ducati Multistrada V4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης