Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Γι’ ακόμα ένα μήνα η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων έκλεισε με θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με στοιχεία του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων, ο Ιούνιος είχε άνοδο της τάξης του 41%, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 7.064 ταξινομήσεις έναντι των 5.648 του αντίστοιχου περυσινού μήνα. Η κατακόρυφη αύξηση ανέβασε σημαντικά και το συνολικό αριθμό πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο που άγγιξε το 23.4%. Στη γλώσσα των αριθμών το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου ταξινομήθηκαν 37.469 αυτοκίνητα όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2013 είχαν καταγραφεί 30.364 ταξινομήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκπληξη η Nissan
Η μεγάλη έκπληξη ήταν και πάλι η Nissan που κατάφερε να πλασαριστεί για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της, την Toyota. Οι πωλήσεις στο σύνολο την έφεραν στην δεύτερη θέση και όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τέλος του έτους θα γίνει… μάχη για την κορυφή. Σημαντικό ρόλο στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων της Nissan έχει παίξει η ικανοποίηση αναγκών του πελάτη μετά την πώληση κάτι που ήδη φαίνεται τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα από τότε που ο Τάκης Θεοχαράκης βρέθηκε στην θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας. Επίσης το ρόλο του έχει παίξει το Qashqai το οποίο έχει δώσει άλλον αέρα στη μάρκα. Από την πλευρά της η Toyota διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις καθώς η δουλειά δεκαετιών παίζει το ρόλο της κάτι που βλέπουμε και σε εταιρείες που αντιπροσωπεύουν μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών Opel και VW.


Στην κορυφή της φετινής σεζόν από την αρχή του έτους παραμένει η Toyota…

Η πρώτη δεκάδα
Στην σχετική κατάταξη ακολούθησαν Fiat και Suzuki ενώ η Ford δείχνει σταθερή αξία με το μερίδιο αγοράς της να βρίσκεται στο 5.3% (σύνολο εξαμήνου). Δυνατός μήνας αποδείχτηκε ο Ιούνιος για την Hyundai καθώς οι 636 ταξινομήσεις την έφεραν στην 8η θέση της κατάταξης στο σύνολο του έτους. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Skoda και Citroen. Πολύ δυνατές έχουν αποδειχτεί επίσης, οι μάρκες, Renault και Peugeot που έχουν αρχίσει να πιάνουν υψηλά νούμερα πωλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην μάχη με τις premium εταιρείες η Mercedes έκοψε… πρώτη το νήμα τον Ιούνιο και ακολούθησαν, Audi και BMW. Στο σύνολο εξαμήνου το βάθρο συμπλήρωσαν με τη σειρά, Audi, Mercedes και BMW. Από τις.. ακριβές μάρκες η Porsche ταξινόμησε δύο αυτοκίνητα τον Ιούνιο και 7 στο σύνολο του έτους.  

Για να δείτε αναλυτικά τις ταξινομήσεις πατήστε ΕΔΩ


H Nissan έχει ανέβει πάρα πολύ…


Η Opel διαθέτει σημαντικά μοντέλα που την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις…


Η VW δεν χρειάζεται συστάσεις…


Σταθερή αξία η μάρκα Ford…


H Mercedes ήταν η πρώτη ανάμεσα στις premium εταιρείες…


Δυναμικό… μπάσιμο της Peugeot που πρόσφατα άλλαξε χέρια…


Δύο Porsche ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης