Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα πρώτα σημάδια της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας έχουν αρχίσει να φαίνονται στην αγορά του αυτοκινήτου στην οποία απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η zougla, είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι συμβαίνει στον κλάδο και τι Ήδη ο κλάδος του αυτοκινήτου μετρά δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο… Πόσοι ακόμα να προστεθούν; αναμένεται να ακολουθήσει.

Όπως θα δείτε παρακάτω η πτώση στις ταξινομήσεις είναι πολύ μεγάλη, αν συγκρίνουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου με τις αντίστοιχες του Ιουλίου. Από 1.231 του περασμένου μήνα, ήδη η αγορά έχει πέσει στις 714 ταξινομήσεις, ποσοστό που ξεπερνά το 40%. Να σημειώσουμε πως τα νούμερα αυτά αφορούν ταξινομήσεις και όχι παραγγελίες, γεγονός που σημαίνει πως η πτώση τις επόμενες εβδομάδες θα είναι συντριπτική. Στελέχη της αγοράς του αυτοκινήτου κάνουν λόγο για ένα μέλλον τελείως άγνωστο και με πωλήσεις που ήδη έχουν πτωτική τάση που αγγίζει το 80%. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οι αναγκαστικές άδειες στο προσωπικό χιλιάδων εταιρειών, καθώς οι περισσότερες δεν έχουν πλέον αντικείμενο δουλειάς.

Τα εταιρικά αυτοκίνητα έχουν την... τιμητική τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεφορτώνονται.. χρήματα!
Η κατάσταση είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί όσο δεν υπάρχει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους. Ακόμα όμως και να αλλάξουν τα δεδομένα, η αγορά θα κάνει αρκετό καιρό να… ανοίξει, Στην κορυφή η Peugeot τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου καθώς λίγοι θα είναι αυτοί που θα σκεφτούν να αποκτήσουν νέο ή ακόμα και μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Προς το παρόν οι πωλήσεις που γίνονται αφορούν πελάτες που θέλουν να… ξεφορτωθούν τα χρήματά τους προκειμένου να τα γλιτώσουν από ενδεχόμενο «κούρεμα» καταθέσεων.

Όσον αφορά τις ταξινομήσεις του Ιουλίου που έχουν φτάσει τις 714, η Peugeot βρίσκεται στην πρώτη θέση με 219, ακολουθεί η Nissan με 76, η VW με 45 ενώ Skoda και Toyota έχουν 42 και 38 ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Πωλήσεις Ιουνίου*
Δευτέρα 1 Ιουνίου, 305 (187εταιρικές)
Τρίτη 2 Ιουνίου, 214 (85 εταιρικές)
Τετάρτη 3 Ιουνίου, 324 (195 εταιρικές)
Πέμπτη 4 Ιουνίου, 388 (237 εταιρικές)
Σύνολο: 1.231 (704 εταιρικές)
*ανεπίσημα στοιχεία

Πωλήσεις Ιούλιου*
Τετάρτη 1 Ιουλίου, 143 (71 εταιρικές)
Πέμπτη 2 Ιουλίου, 122 (75 εταιρικές)
Παρασκευή – Σάββατο 3-4 Ιουλίου*, 303 (90 εταιρικές)
Δευτέρα 6 Ιουλίου, 146 (73 εταιρικές)
Σύνολο: 714 (309 εταιρικές)
*ανεπίσημα στοιχεία
**το διήμερο μετριέται στην αγορά ως μία ημέρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης