Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ID.4 θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen το οποίο δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Ήδη η γερμανική φίρμα μάς δίνει μία πρώτη γεύση από την εξωτερική σχεδίαση που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Τo ID.4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της VW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επένδυση 11 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Transform 2025+», η Volkswagen θα επενδύσει 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2024. Το ID.4, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας, είναι το δεύτερο Ήδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή του ID.4.μοντέλο που βασίζεται στη νέα μεταβλητή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της μάρκας, μετά το ID.3.

Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό χάρη στη συμπαγή σχεδίαση του ηλεκτρικού κινητήριου συστήματος. Παράλληλα με τον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας, μόλις 0,28 και τη δυνατότητα επιλογής συστήματος μπαταρίας, είναι δυνατές για το ID.4 αυτονομίες άνω των 500 χιλιομέτρων (κατά WLTP).

Το νέο SUV θα λανσαριστεί αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, με μια τετρακίνητη έκδοση αργότερα. Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι τοποθετημένη στο δάπεδο για βέλτιστο χαμηλό κέντρο βάρους, εξασφαλίζοντας δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά και ιδανική κατανομή φορτίων στους δύο άξονες.

 

Το... φως θα έχει σημαντική θέση στην εικόνα του ID.4.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης