Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zhidou είναι μια κινεζική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Xindayang Group (XDY) και ιδρύθηκε το  Για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα τα κινεζικά μοντέλα της Zhidou…2001 με σκοπό την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 2015 υπέγραψε στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Zhejiang Geely Holding (μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις μάρκες Volvo, Polestar, Lotus, Proton, Geely Auto κ.ά.), καταφέρνοντας έτσι να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα από τις 100 στις 300.000 μονάδες ετησίως στα τέσσερα εργοστάσια συναρμολόγησης που λειτουργούν στην Κίνα.

Ευχάριστη εικόνα στο εσωτερικό...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτονομία στα 180 χλμ.

Στην Ελλάδα προς το παρόν είναι διαθέσιμα δύο μοντέλα της μάρκας, τα D2 και D2S, τα οποία εισάγει  Οι μπαταρίες φορτίζουν από μία κοινή πρίζακαι διανέμει η εταιρεία Ν. Ζύμπας ΑΕ. Τα συγκεκριμένα βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα, ενώ το μήκος τους δεν ξεπερνά τα 2,8 μέτρα. Πρόκειται για δύο ίδια αυτοκίνητα με διαφορετικό επίπεδο εξοπλισμού.

Η κίνηση από τον ηλεκτροκινητήρα μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς, ο οποίος προσφέρει τελική ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και αυτονομία της τάξεως των 180 χιλιομέτρων. Οι μπαταρίες λιθίου χρειάζονται 7-8 ώρες για μια πλήρη φόρτιση από μία κοινή πρίζα ρεύματος  220V. Παρά το μικρό του μήκος, ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 300 λίτρα.

Η αυτονομία αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα

Εγγυήσεις

Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται με εργοστασιακή εγγύηση δύο ετών για μηχανικά μέρη και τεσσάρων Οι μπαταρίες έχουν 4 χρόνια εγγύηση…για τη συστοιχία των μπαταριών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξέλιξη της πλατφόρμας πάνω στην οποία πατούν τα μοντέλα της Zhidou διήρκεσε οκτώ χρόνια, ενώ το κόστος της ανήλθε στα 496 εκατομμύρια δολάρια. Στους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός νέου εργοστασίου επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Οι τιμές αρχίζουν από τα 19.900 ευρώ για το D2 και φτάνουν τα 21.900 ευρώ  για το D2S.

Ο χώρος του... 'κινητήρα'

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης