Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Στέργιος Μανώλης είναι δημοσιογράφος από την Θεσσαλονίκη και πιστοποιημένος από τον κορυφαίο οργανισμό σε θέματα ασφαλείας DEKRA. Είναι ο ίδιος που πραγματοποίησε ζωντανά crash test στο κοινό, οπότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τις γνώσεις αλλά και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των επιβατών.

Αυτές τις ημέρες όπου πολλοί από εμάς θα ταξιδέψουν με αυτποκίνητο, μας θύμισε μία κακιά συνήθεια που έχουν όσοι κάθονται στη θέση το συνοδηγού. Αφορά στα πόδια που τοποθετούν στο  ταμπλό, κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε από το motorsite.gr την ανάρτησή του που πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είτε συνοδηγούς, είτε οδηγούς…

Εικόνα... γνώριμη αλλά άκρως επικίνδυνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση

«Υπάρχουν συνήθειες κατά τις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν από ανόητες, έως εξαιρετικά επικίνδυνες. Αυτές τις ημέρες λιγότερο ή περισσότερο όλοι μας θα μετακινηθούμε και θα ταξιδέψουμε. Κάποιοι – ες φροντίζουν έτσι ώστε αυτές οι μετακινήσεις να είναι…εξαιρετικά άνετες και ξεκούραστες. Μάλιστα, πολλοί – ες από εμάς τις θεωρούμε πολύ “καθώς πρέπει” και φροντίζουμε με τον τρόπο μας να το επιδεικνύουμε. Τα πόδια πάνω στο ταμπλό. Τι πιο φυσιολογικό. Το πιο ασφαλές…

Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να βάζουν οι συνοδηγοί τα πόδια τους πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Έτσι πιστεύουν ότι ξεκουράζονται, εντυπωσιάζουν και δεν διστάζουν να το διακινδυνεύουν! Μα πόσο ανόητος- η πρέπει να είναι αυτός ή αυτή που τολμούν, δίχως να το σκεφτούν, να απλώνουν τα πόδια τους μπροστά από τον αερόσακο! Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Και οι οδηγοί αν δεν καμαρώνουν, σίγουρα δεν κάνουν κάτι για να το απαγορεύσουν.

Τεράστια η άγνοια ή δε βαριέσαι…
Ακόμη και αν δεν υπάρχει αερόσακος μπροστά από τον συνοδηγό, η στάση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθύς γνώστης της οδικής ασφάλειας για να καταλάβει το πόσο ανόητη και επικίνδυνη – ταυτόχρονα- είναι αυτή η συνήθεια. Ακόμη και το παραμικρό απότομο φρενάρισμα, μπορεί να “κόψει στα δύο” τον – την ξεκούραστη… συνοδηγό. Δεν είναι μαγκιά. Κινδυνεύετε συνοδηγοί να χάσετε τα πόδια σας κυριολεκτικά για πλάκα. Και δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς. Ακόμη και η μέση μπορεί να διαλυθεί. Φυσικά και τα χέρια. όλα κάπου θα σφηνωθούν όταν συμβεί τα απρόοπτο και το αναπάντεχο».

 

Δείτε τι μπορεί να πάθει ο συνοδηγός αν έχει τα πόδια στο ταμπλό

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης