Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιλογές των αυτοκινήτων είναι πάρα πολλές καθώς η γκάμα των μοντέλων κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας μεγαλώνει συνεχώς προκειμένου να μπορεί να καλύψει όσο το δυνατόν
Ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του κιτ και να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο…περισσότερους πελάτες. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση του καυσίμου…

Στο σύνολο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν στους δρόμους μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η βενζίνη κάλυπτε τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας. Σιγά, σιγά το mix αυτό άρχισε να αλλάζει. Το υγραέριο μπήκε στην καθημερινότητά των οδηγών καθώς η βενζίνη είχε φτάσει να πωλείται ακόμα και 2 ευρώ στο λίτρο. Η άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να αποκτήσει αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ως καύσιμο το πετρέλαιο. Υγραέριο και πετρέλαιο συνεχώς κερδίζουν έδαφος, όμως τα δεδομένα αλλάζουν καθώς υπάρχουν και άλλες δύο λύσεις εναλλακτικών καυσίμων.

H Mercedes E Class είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και με εργοστασιακό κιτ φυσικού αερίου...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαμηλό κόστος…
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν χαμηλή «κατανάλωση» αλλά είναι ακριβά, ενώ το φυσικό αέριο που το
Με την εφαρμογή υπολογισμού του κόστους (πατήστε ΕΔΩ) βλέπεις τι κερδίζεις κάθε χρόνο…συναντούμε ακόμα και σε εργοστασιακά αυτοκίνητα είναι ένα νέο καύσιμο (για την Ελλάδα) που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και κερδίζει συνεχώς νέους πελάτες.

Η δημιουργία νέων πρατηρίων σε διάφορά μέρη της Ελλάδας βοηθά στην ανάπτυξή του ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η δημιουργία περαιτέρω σταθμών καυσίμων που θα πωλούν και φυσικό αέριο.

Συνεχώς στην Ελλάδα κατασκευάζονται νέοι σταθμοί που πωλούν ως καύσιμο φυσικό αέριο...

Σύγκριση…
Το φυσικό αέριο προσφέρει σημαντικά χαμηλότερο κόστος στις μετακινήσεις και είναι ένα καύσιμο που Συγκριτικά με την βενζίνη έχεις κατανάλωση στο… μισό! θα… προβληματίσει μεγάλη μερίδα επαγγελματιών που καλύπτουν σε ετήσια βάση δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Συγκριτικά με την βενζίνη (και 30.000 χλμ. ανά έτος) το κέρδος είναι πιο κάτω από το μισό, με το πετρέλαιο σχεδόν 20% χαμηλότερο ενώ με το υγραέριο κοντά στο 40%.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την μόλυνση της ατμόσφαιρας που κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδο καθώς το φυσικό αέριο θεωρείται πολύ καθαρό καύσιμο.

 

Για να υπολογίσετε και να συγκρίνετε αναλυτικά το κόστος του φυσικού αερίου με βενζίνη, diesel ή υγραέριο πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αυτοκίνητα (επιβατικά – επαγγελματικά) που καίνε και φυσικό άεριο πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε που υπάρχουν πρατήρια φυσικού αερίου πατήστε ΕΔΩ

Σε αυτή τη βαλβίδα κουμπώνει η αντλία και γίνεται ανεφοδιασμός με φυσικό αέριο...
Ακτινογραφία του Skoda Citigo...
Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί ταξί μετατρέπουν τα οχήματά τους για να μπορούν να 'καίνε' φυσικό αέριο και να γλιτώνουν χρήματα...

Το Audi A3 πωλείται από το 'εργοστάσιο' με μπουκάλες φυσικού αερίου (έκδοση G-Tron)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης