Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To Nissan GT-R είναι ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα δρόμου στον κόσμο. Με ξεχωριστή σχεδίαση και εντυπωσιακές επιδόσεις είναι αυτό το κάτι παραπάνω, το κάτι διαφορετικό, που αναζητά όποιος Τελικά υπάρχουν πολλοί ακόμα και στην Ελλάδα, που ξέρουν, τι σημαίνει σπορ αυτοκίνητο… ξέρει τι θέλει από ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις και κρατήματα super car.

Η τιμή του μπορεί να μην έχει σχέση με τα υπόλοιπα Nissan που γνωρίζουμε καθώς η τεχνολογία και αυτά που προσφέρει δικαιολογούν τα 160.000 ευρώ που χρειάζεται για να το κάνει κανείς δικό του. Συγκριτικά πάντως με άλλα super car, η τιμή του είναι σαφώς χαμηλότερη. Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα  έχουν κυκλοφορήσει και βρίσκονται ακόμα στους δρόμους αρκετά GT-R.

Τι έδειξαν τα επίσημα στοιχεία
Ξέρετε όμως πόσα είναι αυτά; Σε ποιες περιοχές έχουν ταξινομηθεί; Ποιο χρώμα προτιμούν οι ιδιοκτήτες τους; Το zougla.gr έψαξε και βρήκε όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στο σύστημα του υπουργείου Μεταφορών και σας λύνει τις απορίες. Το αποτέλεσμα αφορά αυτοκίνητα ταξινομημένα στην Ελλάδα και όχι αυτά που κυκλοφορούν με ξένα νούμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έρευνα, συνολικά από τότε που εμφανίστηκε στην χώρα μας το εν λόγω υπεραυτοκίνητο, έχουν πουληθεί 60 μονάδες. Το χρώμα που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι το λευκό και συγκεκριμένα 28, ενώ 7 λιγότεροι πελάτες έχουν προτιμήσει το γκρι και 11 το μαύρο. Αυτά είναι και τα τρία χρώματα που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο στη χώρα μας καθώς καταγεγραμμένο δεν υπάρχει κανένα άλλο.

Σε ποιες πόλεις κυκλοφορούν
Κάνοντας ανάλυση της γεωγραφικής κάλυψης διαπιστώνουμε τα εξής: Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών βρίσκεται στην Αττική καθώς έχουν ταξινομηθεί συνολικά 48 GT-R. Στην Θεσσαλονίκη έχουν πουληθεί μόλις 3, εντυπωσιάζουν τα 2 στην Ικαρία ενώ από ένα υπάρχει στις περιοχές, Χαλκιδική, Βόλος, Αμαλιάδα, Καστοριά, Ρόδος, Χανιά και Φούρνοι Ερμιόνης.

Να σημειώσουμε πως η τελευταία έκδοση του Nissan GT-R εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 3.8 λίτρων, αποδίδει 530 άλογα και παράγει πάνω από 600Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα.  

To Nissan GT-R είναι ένα άλλο... Nissan
Από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις δεν το χορταίνεις...
Φανταστείτε την κάθετη δύναμη που παράγει η συγκεκριμένη αεροτομή...
Αυτά τα τρία γράμματα κάνουν τεράστια διαφορά!!!
Χώρος εργασίας όλων αυτών που λατρεύουν την γρήγορη οδήγηση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης