Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Είναι πολύ γνωστό, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό ιδιοκτήτων αυτοκινήτων δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Με τη σωστή επιλογή ελαστικών μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου έως και 7.5%επιλογή των σωστών ελαστικών όταν αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Μία κίνηση όμως που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μοναδική επαφή του αυτοκινήτου με το δρόμο γίνεται μόνο με τα ελαστικά.

Όσο λοιπόν καλό και… ακριβό μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο, αν τα ελαστικά δεν είναι τα σωστά τότε πολλά απρόοπτα μπορούν να συμβούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα καλό ελαστικό θα σας βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή...


Η ποιότητα παίζει το ρόλο της
Ας αναλύσουμε όμως με απλά λόγια το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή αλλά και η Ένα ελαστικό 1ης κατηγορίας αποδίδει σχεδόν το ίδιο από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του… ποιότητα. Κάθε νέο ελαστικό που παράγεται περνά από αυστηρούς ελέγχους και δοκιμές σε ακραίες συνθήκες έτσι ώστε να μπορεί να αντέχει και να αποδίδει το ίδιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Είναι σημαντικό το θέμα της απόδοσης, όχι μόνο στην έναρξη της διάρκειας ζωής του ελαστικού αλλά και όταν αυτό έχει καλύψει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται και η εξέλιξη σε διάφορους τομείς είναι σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί.

Η επιλογή του ελαστικού πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις συνθήκες και το οδόστρωμα που κινείται το όχημα...

Τεχνολογίες…
Για παράδειγμα, η Goodyear έχει εξελίξει τις τεχνολογίες ActiveCornerGrip και ActiveBraking που Οι τεχνολογίες που υπάρχουν καλύπτουν όλες τις ανάγκες των οδηγών…βελτιώνουν τον χειρισμό σε απότομο φρενάρισμα και στις στροφές ή ακόμα και την τεχνολογία WearControl που προσφέρει μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε υγρό οδόστρωμα και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Καταλαβαίνει κανείς πως η τεχνολογία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι ανάγκες του κάθε οδηγού μπορούν να καλυφθούν απόλυτα με προϊόντα στα οποία έχει δοθεί έμφαση στην ποιότητα.

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτά είναι ελαστικά του μέλλοντος! Μία πατέντα που εξελίσσει η Goodyear...

Πάνω από όλα η ασφάλεια…
Όλα τα παραπάνω παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην ασφάλεια των επιβατών. Για παράδειγμα, ας Η τιμή ενός ποιοτικού ελαστικού με ενός της… σειράς δικαιολογείται στη διαφορά ποιότητας, στην αντοχή και γενικότερα στα… πάντασκεφτούμε τις επιπτώσεις, μετά από φρενάρισμα με ίδιο αυτοκίνητο αλλά διαφορετικά ελαστικά (τύπου, ποιότητας κ.λπ.).

Οι επίσημες πιστοποιημένες μετρήσεις έχουν δείξει πως τα ποιοτικά εξελιγμένα ελαστικά τα οποία προέρχονται από γνωστές εταιρείες, προσφέρουν πολύ καλύτερη πρόσφυση, καλύτερη ακινητοποίηση σε περίπτωση φρεναρίσματος ακόμα και μακροζωία (βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα στον κύκλο ζωής τους). Πολύ σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει πάντα να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας όταν προχωρούμε σε αντικατάσταση.

Διαβάστε την ετικέτα
Η επιλογή ελαστικών δεν πρέπει να γίνεται μόνο με την «βοήθεια» των ειδικών. Διαβάστε, ενημερωθείτε και αποφασίστε…Επειδή όμως, ένα ποσοστό οδηγών ίσως να μην γνωρίζει πολλά πράγματα για τα ελαστικά, η επιλογή μπορεί να γίνει με την βοήθεια και της ετικέτας που σύμφωνα με την νομοθεσία πρέπει να βρίσκεται πάνω σε κάθε καινούργιο προϊόν και αξιολογεί το ελαστικό σε 3 κριτήρια: την οικονομία καυσίμου, το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα και τον εξωτερικό θόρυβο..

Διαβάζοντας την, ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του (καιρικές συνθήκες, τρόπος οδήγησης, τύπο οχήματος κ.ά.).

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή νομοθεσία όλα τα καινούργια ελαστικά που πωλούνται πρέπει να εφοδιάζονται με ειδική ετικέτα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί ο καθένας να έχει μία πιο καθαρή εικόνα για το ελαστικό που θα αγοράσει...

Η επιλογή είναι δική σας…
Με όλα τα παραπάνω στοιχεία, η σωστή επιλογή είναι σίγουρο πως παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και σε θέματα οδήγησης και οικονομίας.

Η τιμή σίγουρα παίζει το ρόλο της, ωστόσο οι… μαθηματικές πράξεις αποδεικνύουν ότι, πολλές φορές το φθηνό και όχι ποιοτικό ελαστικό, κοστίζει και περισσότερα χρήματα…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης