Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τζάμια του αυτοκινήτου προσφέρουν ασφάλεια, ηχομόνωση ακόμα και αντηλιακή προστασία στους επιβάτες.  

Όμως η… κακιά στιγμή με ένα πετραδάκι στο δρόμο από προπορευόμενο όχημα ή ένας βανδαλισμός μπορεί να μας οδηγήσουν στους κατάλληλους επαγγελματίες για επισκευή ή αντικατάσταση.

Από το μέγεθος της ζημιάς ο κατάλληλος επαγγελματίας καταλαβαίνει αν το παρμπρίζ χρειάζεται επισκευή η αντικατάσταση...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πάμε στους αρμόδιους…
Για να επισκευαστεί ένα παρμπρίζ θα πρέπει η ζημιά να μην είναι πολύ μεγάλη, κάτι που θα αποφασίσει ο ειδικευμένος επαγγελματίας. Τι γίνεται όμως ακόμα και στην περίπτωση που απαιτηθεί αντικατάσταση; Ποιον θα πρέπει Η εγγύηση αντικατάστασης ή επισκευής παρμπρίζ είναι εφ- όρου ζωής…να εμπιστευτούμε; Θα γίνει καλή δουλειά; Θα έχω εγγύηση; Θα… πληρώσω;

Όλα τα παραπάνω είναι απορίες που έχουν όσοι βρεθούν σε αυτή την κατάσταση. Για να λύσουμε κάθε απορία και να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα επισκεφτήκαμε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας ΦΙΛΗΣGlass και συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται στην λεωφόρο Συγγρού 262 στην Καλλιθέα.

Εκεί μας περίμενε ένας από τους κορυφαίους στο είδος, ο Βαλέριος, με διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Χαρακτηριστική είναι η εμπειρία που διαθέτει, καθώς στην επαγγελματική του καριέρα έχει αλλάξει – επισκευάσει σχεδόν 15.000 παρμπρίζ!

Ο Βαλέριος έχει επισκευάσει - αντικαταστήσει περισσότερα από 15.000 τζάμια και παρ-μπριζ

Χειρουργικές κινήσεις
Τον ακούμε με προσοχή παρακολουθώντας τις κινήσεις που κάνει και μας θυμίζει χειρουργική εργασία Τα γάντια είναι απαραίτητα κατά την αντικατάσταση παρμπρίζ καθώς το λίπος των χεριών δημιουργεί… προβλήματα!καθώς δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα αλλά και τη λεπτομέρεια.

Παρατηρούμε πως όλα είναι καθαρά, τα εργαλεία βρίσκονται στη θέση τους, ενώ απαραίτητα είναι τα γυαλιά και τα ειδικά γάντια ανάλογα με την εργασία.

Η προσοχή από την μεριά του είναι μέρος της εργασίας ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το βάρος ενός μπροστινού παρμπρίζ που κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 κιλών.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να μάθετε απλά πώς γίνεται η αντικατάσταση σε ένα μπροστινό παρμπρίζ αυτοκινήτου

———————————————————-

Αρχικά πραγματοποιείται έλεγχος για γρατζουνιές, σε τσιμούχες και αυτοκίνητο προκειμένου να ενημερωθεί ο πελάτης για τυχόν ζημιές που υπάρχουν και ίσως να μην γνωρίζει.

Το έμπειρο μάτι ελέγχει για τυχόν ζημιές...

———————————————————-

Γίνεται έλεγχος (πριν αφαιρεθούν) σε υαλοκαθαριστήρες, αισθητήρες βροχής, ραντάρ και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει σε αξεσουάρ που συνδέονται με το τζάμι. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία όλα αυτά αφαιρούνται με προσοχή.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται όταν αφαιρείται εξοπλισμός προκειμένου να μην προκληθούν μικρές ζημιές...

———————————————————-

Με ένα ειδικό εργαλείο κόβεται η παλαιά κόλλα που συνδέει το τζάμι με το αυτοκίνητο και αφαιρείται με μεγάλη προσοχή.

Ειδικό εργαλείο για να αποκολληθεί το τζάμι από το αυτοκίνητο...

 
Το σύρμα έχει περάσει από τις δύο πλευρές και σιγά, σιγά αρχίζει να 'κόβει' την παλαιά κόλλα...

———————————————————-

Τα σημεία επαφής παρμπρίζ και αυτοκινήτου καθαρίζονται εξονυχιστικά πριν έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Στα σημεία επαφής δεν πρέπει να υπάρχει σχεδόν τίποτα παρά μόνο μία πολύ μικρή στρώση από την παλαιά κόλλα προκειμένου να γίνει η σωστή δουλειά...

———————————————————-

Γίνεται καθαριότητα του καινούργιου παρμπρίζ. Μετά τοποθετείται στα σημεία που πρέπει ειδική κόλλα με το σωστό εργαλείο (μπαίνει συγκεκριμένη ποσότητα), ενώ με τις βεντούζες ο ειδικευμένος υπάλληλος τοποθετεί το παρμπρίζ στο σημείο που πρέπει.

Η καθαριότητα είναι μέρος όλης της διαδικασίας αντικατάστασης παρ-μπριζ...

Η κόλλα που τοποθετείται πέφτει σε συγκεκριμένη ποσότητα...

———————————————————-

Όταν γίνουν… ένα, τζάμι και αυτοκίνητο ο ειδικός δεν πιέζει καθόλου καθώς η κόλλα κάνει τη δουλειά μόνη της. Για να κολλήσει σωστά και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα με την στεγανότητα και την ηχομόνωση θα πρέπει να περάσει μία τουλάχιστον ώρα από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί το τζάμι ενώ δεν θα πρέπει να γίνει χρήση πλυντηρίου αυτοκινήτου για 24 ώρες…

Από την ώρα που γίνει η τοποθέτηση καινούργιου παρ-μπριζ, θα πρέπει να περάσει μία τουλάχιστον ώρα για να 'καθίσει' η κόλλα..

Το καινούργιο παρ-μπριζ έχει αντικατασταθεί. Αν στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας έχετε προσθέσει τη θραύση κρυστάλλων δεν θα επιβαρυνθείτε με ούτε ένα ευρώ...

Εμφαση στην ποιότητα

Όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει η ποιότητα της δουλειάς στην αντικατάσταση παρμπρίζ είναι σημαντικό στοιχείο που σχετίζεται άμεσα και με την ασφάλεια των επιβατών.

Η εγγύηση εργασιών εφ’ όρου ζωής δείχνει και την σιγουριά που έχει, στην προκείμενη περίπτωση η ΦΙΛΗΣGlass, για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου…  

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντικατάσταση παρμπρίζ πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το πιο κοντινό κατάστημα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και να βρίσκεστε πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε το κόστος αντικατάστασης κρυστάλλων πατήστε ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης