Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η επιστροφή από τις διακοπές μεταφράζεται επιστροφή στην καθημερινότητα και σκέψεις για το… Απλές συμβουλές για να κάνετε το αυτοκίνητό σας… βιτρινάτο! επόμενο ταξίδι. Στις διακοπές οι περισσότεροι είναι ανέμελοι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν καλά!

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που πήγε διακοπές έχει χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του, το οποίο κατά την επιστροφή του είναι σίγουρο πως δεν έχει… επιστρέψει και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε ένα αυτοκίνητο με άμμο θαλάσσης, αντηλιακά πάνω στα καθίσματα, λερωμένα και σκονισμένα ταμπλό, μυγάκια στα τζάμια και το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου.

Συνήθως και κατά τη διάρκεια των διακοπών πηγαίνουμε σε μέρη που δεν γνωρίζουμε και πολλές φορές πατάμε και... χώμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί για… πλυντήριο, στο χέρι μόνοι μας!
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων και να το Μετά το καθάρισμα  αφήνουμε σε δροσερό χώρο το αυτοκίνητο ανοικτό για 1 ώρα για να αεριστεί επαρκώςκαθαρίσουμε μέσα – έξω.

Ωστόσο υπάρχει και η λύση να κάνουμε αυτή την δουλειά μόνοι μας και να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες, κάτι που σίγουρα δεν θα κάνουν σε πολλά πλυντήρια οχημάτων.

Δείτε παρακάτω συνηθισμένες… βρωμιές και φθηνές λύσεις για να κάνετε το αυτοκίνητό σας να λάμπει και να δείχνει σαν καινούργιο.  

Τι θα χρειαστούμε:

  • Μωρομάντηλα
  • Πανί μικροϊνών
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Ηλεκτρική σκούπα
  • Σαμπουάν για αυτοκίνητο
  • Ειδικό σπρέι για κουνούπια

Η Nissan σίγουρα αισθάνεται περήφανος χορηγός του UEFA Champions League. Δεν θα λέγαμε το ίδιο και για τον χρήστη που πρέπει να καταλάβει πως το αυτοκίνητό του θέλει.. πλύσιμο!
Ανοίγουμε το καπό και επιθεωρούμε τον χώρο του κινητήρα με έλεγχο λιπαντικών, κατάστασης της μπαταρίας, πλυστικό υγρό του παρμπρίζ αλλά και καθαρίζουμε από πευκοβελόνες και φύλλα λοιπών δένδρων τους αεραγωγούς που πιθανόν να έχουν φράξει

Η... κουνουποκτονία είναι κλασικό φαινόμενο όταν ταξιδεύουμε. Ο καθαρισμός του προφυλακτήρα γίνεται δύσκολα με ένα απλό πλύσιμο. Γι' αυτό το λόγο και για να μην ταλαιπωρηθούμε χρησιμοποιούμε ειδικό υγρό (σε σπρέι) για κουνούπια.
Η άμμος από τα πατάκια φεύγει με καλό τίναγμα και με χρήση της ηλεκτρική σκούπας
Τα πεντάλ συγκεντρώνουν άμμο και... σκόνη. Τα καθαρίζουμε με το πινέλο της ζαχαροπλαστικής.
Με ένα πινελάκι ζαχαροπλαστικής καθαρίζουμε την άμμο στα δύσκολα σημεία καθώς αν χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρική σκούπα σε αυτά πιθανότατα να γρατσουνίσουμε το χρώμα του αυτοκινήτου
Η εικόνα που βλέπετε μπορεί να μεταμορφωθεί πολύ γρήγορα (προς το καλύτερο) με το πανί μικροϊνών (δεν θα το πιστεύετε!!!)
Αυτή η εικόνα μπορεί να μεταμορφωθεί με το πέρασμα ενός βρεγμένου πανιού με μικροΐνες...
 Το ταμπλό, τα πλαστικά αλλά και τα τζάμια καθαρίζουν αποτελεσματικά με ένα πανί μικροϊνών
Η σκόνη εξαφανίζεται είτε με μωρομάντηλα είτε με πανί μικροΐνών
Ο χώρος των αποσκευών αλλάζει όψη κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τον καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα. Δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε και το χώρο της ρεζέρβας καθώς η άμμος 'καραδοκεί' για να προκαλέσει δυσοσμίες και βακτηρίδια.
Οι λεκέδες από αντηλιακά στα καθίσματα καθαρίζουν εύκολα και απλά με... μωρομάντηλα
Με το εξωτερικό πλύσιμο θα ξεπλυθούν και οι υαλοκαθαριστήρες. Το καλύτερο όμως που έχουμε να κάνουμε είναι να τους βγάλουμε και να τους σαπουνίσουμε
Τα φωτιστικά σώματα θέλουν καλό καθαρισμό από τα μυγάκια και τα κουνούπια που έχουν κολλήσει πάνω τους
Οι ζάντες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα. Για να γίνουν σαν καινούργιες θα πρέπει να τις σκουπίσεετε μετά το πλύσιμο με το πανί μικροϊνών

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης