Παρουσιάστηκε το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E για το 2021. Οι άνθρωποι της Mini δεν κρύβουν πως ετοιμάζουν και μια αντίστοιχη έκδοση δρόμουΠρόκειται για μια ειδική έκδοση του Mini Electric η οποία ονομάζεται Pacesetter και έχει δεχτεί τη φροντίδα της Mini προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των αγώνων.

Το Mini Electric Pacesetter έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές τόσο στον ηλεκτροκινητήρα, όσο και στις αναρτήσεις και το πλαίσιο πλησιάζοντας πολύ στις εκδόσεις John Cooper Works GP. Η Mini πάντως ήδη δουλεύει πάνω σε μια… γρήγορη έκδοση του Electric το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης. Πάνω λοιπόν σε αυτήν τη βάση θα γίνει η μετατροπή του ιδιαίτερου Mini το οποίο θα βλέπουμε στις πίστες του πρωταθλήματος Formula E.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από όπου και αν το κοιτάξεις φωνάζει πως είναι φτιαγμένο για την πίστα

Απόδοση 185 ίππων με αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα

Το Mini θα έχει παρόμοιες επιδόσεις με εκείνες της BMW i3S, κάτι που σημαίνει ότι θα αποδίδει περίπου 185 Στις 10 Απριλίου στη Ρώμη θα κάνει το ντεμπούτο τουίππους και 280Nm ροπής. Οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα, κάτι στο οποίο βοηθάει και η μείωση το βάρους κατά 130 κιλά σε σχέση με το απλό Electric. Αναρτήσεις, φρένα και τροχοί επίσης θα αναβαθμιστούν και θα προέρχονται από τη Works GP έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε ότι το πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E ξεκίνησε στο τέλος Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία. Το Mini θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο δεύτερο αγώνα στις 10 Απριλίου στη Ρώμη.

Το επίπεδο ασφάλειας είναι πολύ υψηλό για το Mini Pacesetter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο εργοστάσιο της BMW έχει κατασκευάσει 3 εκατ. αυτοκίνητα;

12 ηλεκτρικά μοντέλα από τη BMW μέχρι το 2023

Τέλος οι κινητήρες βενζίνης και diesel από τη MINI

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης