Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου συνεχώς κερδίζει έδαφος και αυτό το έχουν αντιληφθεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Νέα μοντέλα, ανανέωση σε αυτά που κυκλοφορούν και δεκάδες πλέον Το νέο Audi Q2 δεν είναι απλά ένα ακόμα SUV της… σειράς!προτάσεις που παθαίνεις… πονοκέφαλο καθώς δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις.   

Η Audi παρουσίασε πρόσφατα το νέο της μοντέλο με την ονομασία Q2. Ένα καθαρόαιμο premium compact SUV που διαθέτει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και στοιχεία που δεν συναντούμε σε άλλα μοντέλα. Σπορ, ποιοτικό, τετρακίνητο (αν το επιλέξεις) και με πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων που αναζητούν οι νέοι αγοραστές. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως την σχεδίαση του Audi Q2 έχει επιμεληθεί ο Έλληνας σχεδιαστής Gary Telaak με την ομάδα του.

Όλα ξεκινούν απο μία κόλλα... χαρτί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητήρες…
Το γερμανικό SUV διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 999 κ.εκ. απόδοσης 116 ίππων (επίσης υπάρχει 1.4 Το ζεις και καταλαβαίνεις της διαφορά…βενζίνη με 150 ίππους) ενώ για πρώτη φορά συναντούμε επιλογή diesel 1.6 λίτρων με 116 ίππους Τέλος στη γκάμα υπάρχει και η δίλιτρη έκδοση με 150 και 190 ίππους.

Έχοντας ζήσει, οδηγήσει και καλύψει εκατοντάδες χιλιόμετρα με το Audi Q2, διακρίναμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει έντονη προσωπικότητα.

Επιλέξαμε πέντε σημεία που και να θες δεν μπορείς να τα προσπεράσεις…

 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Audi Q2 πατήστε ΕΔΩ

Πολυγωνική… σχεδίαση
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του γερμανικού μοντέλου αφορά στην εξωτερική του σχεδίαση. Όσο και αν ακούγεται περίεργο έχει… πολυγωνικό design που διακρίνεται όταν το παρατηρήσεις στα πλαϊνά του αμαξώματος.  

Το σημείο που δείχνει το βέλος είναι κάτι που χαρακτηρίζει το νέο Audi Q2...

 

Εξατομίκευση…
Εξωτερικά η κολόνα C προσθέτει έναν δυναμικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Επιπλέον η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα χρώματα δίνουν τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να το φτιάξει σύμφωνα με τα δικά του γούστα…

Η πίσω κολώνα αλλάζει σύνφωνα με τα... γούστα του πελάτη...

Audi Virtual Cockpit
Ο πίνακας οργάνων (Audi Virtual Cockpit) 12.3 ιντσών βγάζει… μάτι και βάζει τον οδηγό να αναρωτιέται σε ποια κατηγορία ανήκει το αυτοκίνητο που οδηγεί. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός πίνακας που συναντούμε επίσης στα Α4, ΤΤ ακόμα και στην Lamborghini Huracan.

Άλλο να το βλέπεις σε εικόνα και άλλο ζωντανά...

 

Οθόνη MMI
H οθόνη 8.3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα είναι υψηλής ευκρίνειας και έχει την δυνατότητα σύνδεσης πολύ γρήγορα με το κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον δίνει πληροφορίες και για άλλες λειτουργίες όπως το σύστημα πλοήγησης, το ραδιόφωνο κ.λπ.

Εύκολη η χρήση του συστήματος multimedia ΜΜΙ...

 

Προσωπική ατμόσφαιρα
Ο φωτισμός στην καμπίνα δημιουργεί μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Πολύ χαρακτηριστικές οι χρωματιστές διακοσμητικές λωρίδες φωτισμού στο ταμπλό που αλλάζουν ανάλογα με τα… γούστα των επιβατών.

Διχρωμία στο εσωτερικό με τις λωρίδες να αλλάζουν χρώματα και να φωτίζονται...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης