Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά του αυτοκινήτου έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης και αυτό αποτυπώνεται από τις ταξινομήσεις του Ιανουαρίου που σχεδόν άγγιξαν τις 9.000 μονάδες (διαβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας ΕΔΩ). Ο στόλος έχει γεράσει και ο κόσμος αναζητά ένα σύγχρονο όχημα για να κάνει απλά Τέτοια αυτοκίνητα θέλουμε να οδηγούμε αλλά…τη… δουλειά του. Είδος ανάγκης με λίγα λόγια και όχι πολυτελείας που ακόμα και κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ακόμα και σήμερα!

Κοιτάζοντας τα μοντέλα που ταξινομήθηκαν διαπιστώσουμε αυτό που λέμε παραπάνω. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά σε καθημερινά αυτοκίνητα που καλύπτουν ανάγκες. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα που σίγουρα θα ήθελε ο καθένας από εμάς να έχει την κατοχή του! Ξεχωρίσαμε πέντε από αυτά που ταξινομήθηκαν τον περασμένο μήνα και αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάσει…

Bentley Continental GT V8 Convertible

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To να έχεις στην κατοχή σου μία Bentley και ιδίως στην ανοιχτή της εκδοχή μάλλον δε χρειάζεται καν να δικαιολογήσουμε το λόγο. H συγκεκριμένη εφοδιάζεται με κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 500 ίππους και έχει 660Nm ροπή. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5.0 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητας αγγίζει τα 301 χλμ./ώρα.

 

BMW M2

Μόνο και μόνο που βλέπεις το διακριτικό “Μ” κάτι παθαίνεις! Η Μ2 έχουμε γράψει πως είναι ένα gadget που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γκαράζ όλων αυτών που έχουν πάθος με την οδήγηση και ιδίως με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η Μ2 εφοδιάζεται με κινητήρα 3.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 340 ίππους και 465 Nm ροπή. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

 

Ford Mustang

Ένα muscle car ποτέ δεν περνά απαρατήρητο. Όχι μόνο στο μάτι αλλά και σαν αίσθηση όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι του. Η Mustang και ιδίως στην τελευταία της γενιά προσφέρει πέρα από τα κυβικά (διαθέσιμη 2.3 και 5.0λιτρη), καλύτερη ποιότητα κατασκευής, κρατήματα και επιδόσεις. Η έκδοση των 5.0 λίτρων (ατμόσφαιρα) αποδίδει 415 ίππους και έχει 530 Nm ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 262 χλμ./ώρα. Όλα αυτά με την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Ένα… οικογενειακό αυτοκίνητο με την υπογραφή Porsche και με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα είναι ό,τι πρέπει! Η Panamera Turbo S E-Hybrid όχι μόνο προσφέρει πολυτέλεια αλλά βάζει φωτιά στην άσφαλτο! Το μήκους 5,049 μέτρων γερμανικό μοντέλο, εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και έναν ηλεκτρικό και ο συνδυασμός των δύο αγγίζει τους 680 ίππους και τα 770 Nm ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα.

 

Range Rover Sport

Σε ένα σύγχρονο γκαράζ πρέπει να υπάρχει και ένα SUV, οπότε το Range Rover στην έκδοση Sport είναι αυτό που πρέπει. Δύο τέτοια ταξινομήθηκαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα. Αν και υπάρχουν διάφορες εκδόσεις η… αγαπημένη μας παραμένει η V8 SVR με τα 550 άλογα και την ροπή των 680Nm. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα του βρετανικού SUV αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης