Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, τα δημοσιεύματα ήταν θετικά και οι άνθρωποι της Qoros έδειξε να ζουν ένα όνειρο. Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Qoros είναι μία νέα κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε το 2007 και  σκοπός της ήταν να κατακτήσει τον κόσμο.

Τα μοντέλα που παρουσίασε εξέπληξαν και αυτό κυρίως λόγω της σχεδίασής τους, που δεν θύμιζαν σε τίποτα αντίστοιχα της Κίνας. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν με το Qoros 3 που κατάφερε Πολύ δουλειά απαιτείται για να αναπτυχθεί στην Ευρώπη μία νέα αυτοκινητοβιομηχανία να αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP στέλνοντας το μήνυμα ότι η εν λόγω μάρκα έχει μέλλον.

Μόλις 39 πωλήσεις στην Σλοβακία
Όπως όμως αποδείχτηκε το μέλλον αυτό έχει ακόμα πολύ… μέλλον, γεγονός που αποτυπώνεται από τις πωλήσεις του 2014. Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά η Qoros διέθεσε μόλις 7.000 μονάδες στην Κίνα ενώ στην Σλοβακία τα 39 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν είναι ένας αριθμός που δείχνει σα να μην υπάρχει… Με αυτά τα νούμερα οι αισιόδοξες προβλέψεις και ιδίως για την Γηραιά Ήπειρο ήταν υπερβολικές και όπως φαίνεται οι άνθρωποι της μάρκας θα πρέπει να κάνουν ανασύνταξη δυνάμεων προκειμένου να δουν, αρχικά πως θα μπορέσουν να αφήσουν το στίγμα τους στην Κίνα και αργότερα και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δια ταύτα, αποδεικνύεται πως η επιτυχία μίας αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έρχεται μόνο με ένα καλό σχέδιο ή έναν καλό κινητήρα αλλά και από διαφορετικούς παράγοντες. Καθόλου τυχαίες και οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων όλων των γνωστών εταιρειών με σκοπό να διατηρούν τα νούμερα των πωλήσεων υψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης