Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το BMW i8 είναι το πρώτο super car της γερμανικής φίρμας που ανήκει στην οικογένεια “i”. Πρόκειται για ένα κορυφαίο τεχνολογικά αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες (διάταξη Το επιβλητικό super car δεν επιβαρύνεται με φόρους αλλά ούτε και με τέλη κυκλοφορίας!!! 2+2 θέσεων) και να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

Το εντυπωσιακό βρίσκεται στους… κινητήρες καθώς ο βενζινοκινητήρας που έχει χωρητικότητα 1.5 λίτρα αποδίδει 231 ίππους ενώ ο ηλεκτροκινητήρας (καθότι και ηλεκτρικό) αποδίδει 131 ίππους. Συνολικά το i8 αποδίδει 362 άλογα και έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4.4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ένα άλλο μοναδικό στοιχείο είναι η επιτάχυνση εν κινήσει καθώς από τα 80 στα 120 χλμ. χρειάζονται μόλις 2.2 δευτερόλεπτα.

Το νέο BMW i8 ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα και την επόμενη εβδομάδα οι πρώτοι τυχεροί ιδιοκτήτες θα το παραλάβουν στα χέρια τους. Να σημειώσουμε πως η τιμή του αγγίζει τα 177.600 ευρώ αλλά δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη ούτε με… τέλη κυκλοφορίας αλλά ούτε με άλλους φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ηλεκτρικό (συνδυάζεται και με βενζινοκινητήρα) μοντέλο της BMW
Από όπου και να κοιτάξεις του BMW i8 καταλαβαίνεις το μέλλον της αυτοκίνησης...
Οι πόρτες στο i8 ανοίγουν προς τα πάνω
Η θέση που θα ήθελε να καθίσει κάθε λάτρης του αυτοκινήτου...
Στις πίσω θέσεις μπορούν να καθίσουν δύο μικρά παιδιά
Αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με ρυθμίσεις ανάλογα με τις ορέξεις του οδηγού... Διακρίνεται και το φουτουριστικό κλειδί.
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων του BMW i8
Η ακτινογραφία του BMW i8

    

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης