Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


O Παναγιώτης Γρηγορίου είναι ΑμεΑ και έχει ιδιαίτερη αγάπη για το αυτοκίνητο. Αν και είναι Τα ΆμεΑ Είναι άτομα με αναπηρία και όχι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες…καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι συμμετέχει σε αγώνες πλαγιολίσθησης (drift) έχοντας μία ειδικά διαμορφωμένη BMW.

Με το χιούμορ και τα γραφόμενα στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook (https://www.facebook.com/Spinnerakos/) o Παναγιώτης Γρηγορίου καθηλώνει και βάζει πολλές φορές σε σκέψη τους φίλους του. Αυτή τη φορά ανήρτησε ένα θέμα που μας πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, καθώς αφορά ςτα Άτομα με Αναπηρία και όχι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως εσφαλμένα πολύς κόσμος αναφέρει.

Διαβάστε τι έγραψε και προβληματιστείτε θετικά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Παναγιώτης Γρηγορίου γνωστός στο χώρο των αγώνων και ως Spinner

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Γρηγορίου

«Ο Spinnerakos είμαι και είμαι ΑμεΑ. Άτομο με Αναπηρία. Σωματική ή πνευματική, επίκτητη ή εκ γενετής, δεν έχει σημασία σε αυτό το κείμενο. Σημασία έχει πως είμαι ΑμέΑ.. Άτομο με Αναπηρία και όχι ΑμΕΑ, Άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Δεν έχω ειδικές ή ειδικότερες ανάγκες από τον οποιοδήποτε άλλο όπως το να πάω σχολείο, να αποκτήσω γνώσεις, να εργασθώ, να αγαπήσω και να ζήσω. Όπως επίσης δεν είμαι Άτομο με Ειδικές Ικανότητες.

Υψηλού επιπέδου οι ικανότητες του Παναγιώτη Γρηγορίου πίσω από το τιμόνι...

Δεν περνάω μέσα από τοίχους, δεν διαβάζω τη σκέψη, δεν προβλέπω το μέλλον.. Είμαι ο Spinnerakos και είμαι Άτομο με Αναπηρία. Αυτό με κάνει διαφορετικό από πολλούς αλλά το ίδιο ίσο.. Άρα από τη στιγμή που είμαστε ίσοι, από τη στιγμή που σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, τότε δεν υπάρχει χώρος για φράσεις όπως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Άτομα με Ειδικές Ικανότητες. Και για να μιλήσουμε και με παραδείγματα: Έναν τοξικομανή ποτέ δεν τον χαρακτηρίζεις άτομο με ειδικές ανάγκες όπως έναν Ολυμπιονίκη δεν τον αποκαλείς άτομο με ειδικές ικανότητες. Λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.. Δεν υποτιμούμε και δεν ”καλοπιάνουμε” χωρίς λόγο. Εκτός αν ο σκοπός είναι να βάλεις κάποιον στο περιθώριο ή αν ο λόγος που καλοπιάνεις τον ανάπηρο είναι ο ίδιος με την γιαγιά που καλοπιάνει την κότα πριν την σφάξει. Είμαι ο Spinnerakos και Άτομο με Αναπηρία και δεν έχω ανάγκη ούτε από λύπηση ή οίκτο, ούτε άνευ λόγου επευφημίες..

Οδηγός με διακρίσεις...

ΥΓ: Όποιος δεν συμφωνεί ή πιστεύει πως θίγεται είτε επειδή ο ίδιος νιώθει άτομο με ειδικές ανάγκες ή άτομο με ειδικές ικανότητες καθώς επίσης και εκείνος που δεν συμφωνεί με την επίσημη ορολογία ΑμεΑ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μπορεί να αποχωρήσει από την λίστα φίλων μου..

ΥΓ2: Συγνώμη για ακόμα μια φορά που σας ζάλισα με μεγάλο κείμενο.»

 

Ακολουθήστε τον «Spinnerako» στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης