Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που φοβόντουσαν στελέχη αλλά και εργαζόμενοι στον κλάδο του αυτοκινήτου φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα, μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εικόνα στην πτώση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων ήταν εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας όλων αυτών που ακουγόντουσαν σχετικά με πρόωρες εκλογές.

Ο κλάδος του αυτοκινήτου αριθμεί σήμερα 63.000 εργαζομένους, από 113.000 που ήταν το 2009
Ακυρώνουν τις αγορές…

Τελικά και όπως φαίνεται η πτώση θα συνεχιστεί, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ήδη έχουν υπάρξει ακυρώσεις από αγοραστές που είχαν «κλείσει» αυτοκίνητο και τελικά δεν θα προχωρήσουν στην αγορά του. Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας δείχνει να φρενάρει και την αγορά του αυτοκινήτου. Ο κλάδος μετρά τεράστιες απώλειες την τελευταία πενταετία καθώς από 113.000 εργαζομένους βρέθηκε στις 63.000 και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη αν δεν υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

Μιλώντας στο zougla.gr, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, αναφέρθηκε στο πόσο επηρεάζεται ο κλάδος που όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα σταθεροποιηθεί όταν τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Βασιλάκη στο zougla.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης