Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και ταυτόχρονο κλείσιμο των τραπεζών στον κλάδο του αυτοκινήτου. Ήδη έχουν παγώσει τα πάντα, τόσο από πλευράς πωλήσεων καινούργιων – μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όσο και στο κομμάτι του after sales. Δεκάδες χιλιάδες Καινούργια αυτοκίνητα θα παραδίδονται σε πελάτες μόνο αν έχουν εξοφλήσει το ποσό…Τα δάνεια που έχουν εγκριθεί δεν αναστέλλονται εργαζόμενοι αναμένουν την επόμενη μέρα καθώς ήδη έχει σταματήσει σχεδόν κάθε δραστηριότητα.

Το zougla.gr επικοινώνησε με μεγάλος στέλεχος εταιρείας που δραστηριοποιέίται στον κλάδο του αυτοκινήτου το οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρώτα από όλα και για να υπάρξει ομαλοποίηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το τραπεζικό περιβάλλον και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής. Όσον αφορά τα δάνεια που είχαν εγκριθεί από τράπεζα για αγορά αυτοκινήτου, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρχει κανένα θέμα». Από την πλευρά του γενικός διευθυντής μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων ξεκαθάρισε: «Αν ο πελάτης δεν έχει εξοφλήσει το ποσό δεν θα προχωράμε στην παράδοσή του».

Άδειες από κόσμο είναι οι αντιπροσωπείες που πωλούν αυτοκίνητα οι οποίες θα παραδίδουν μόνο σε όσους έχουν εξοφλήσει...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταματούν οι εισαγωγές μέχρι να βρεθεί λύση
Όσον αφορά στο θέμα των εισαγωγών, καθώς όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελλάδα προέρχονται από το εξωτερικό, δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάτι συγκεκριμένο: «Αυτό είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε και αναζητούμε τον τρόπο που θα μπορούμε να εισαγουμε τις επόμενες ημέρες. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν στοκ οχημάτων και θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες». τόνισε στο zougla.gr, πρόεδρος μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας.

Όσοι τώρα έχουν παραγγείλει καινούργιο αυτοκίνητο, θα το παραλάβουν κανονικά αν και εφόσον δεν υπάρχει θέμα με την εξόφλησή του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης