Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εναλλακτικά καύσιμα είναι κάτι που θα δούμε στο προσεχές μέλλον. Ήδη η ηλεκτροκίνηση κερδίζει μερίδιο συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα, βενζίνη και πετρέλαιο, ενώ όπως φαίνεται τα επόμενα χρόνια θα κάνει αισθητή την παρουσία του και το υδρογόνο.

Το συγκεκριμένο καύσιμο εξελίσσει μεταξύ άλλων και η Hyundai η οποία κατά τη διάρκεια της έκθεσης H2 Mobility + Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κορέα παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας.

Το HDC-6 NEPTUNE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίνηση με υδρογόνο

Συγκεκριμένα παρουσίασε το  HDC-6 NEPTUNE Concept, ένα βαρέως τύπου φορτηγό κυψελών καυσίμου με Η Hyundai σχεδιάζει να το λανσάρει σε 3-4 χρόνια…υδρογόνο κλάσης 8. Με το συγκεκριμένο όχημα η Hyundai σκοπεύει να επεκτείνει τη θέση της στην υδρογονοκίνηση, γεγονός που αναδεικνύει το όραμα της για τη δημιουργία ενός φορτηγού κυψελών υδρογόνου μηδενικών εκπομπών ρύπων και την καινοτομία της για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα.

Η κορεατική φίρμα σχεδιάζει να λανσάρει το HDC-6 NEPTUNE μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας ένα βελτιωμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλότερης αντοχής και ισχύoς, ενδεδειγμένο για βαρέως τύπου φορτηγά.

Το περίπτερο της Hyundai αστην έκθεση H2 Mobility + Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε στην Κορέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης