Σε Βρετανία, Φιλανδία, Ελβετία και Νορβηγία, οι ποινές για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα υψηλές και τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες υπολογίζονται ανάλογα με το εισόδημά τους.

Πριν λίγες μέρες, η κληρονόμος της οικογένειας Andersen, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Νορβηγίας, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Η 22χρονη Katharina είχε βγει με τους φίλους της να διασκεδάσει. Όμως, παρότι ήπιε μερικά ποτηράκια παραπάνω, επέλεξε να οδηγήσει αυτή το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον έλεγχο που της έγινε από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό αλκοόλης ήταν 0,64 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος, τη στιγμή που το επιτρεπόμενο όριο είναι 0,21 γρ./λτ. Οι αστυνομικοί της πήραν αμέσως το δίπλωμα και το αυτοκίνητο.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, αλλά επειδή είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν δηλώνει ετήσια κέρδη από μισθό, κλήθηκε να πληρώσει 26.000€. Αν το πρόστιμο υπολογιζόταν με βάση την περιουσία της, η οποία υπολογίζεται στο 1,06 δις ευρώ, τότε θα εκτοξευόταν στα 5,5 εκατ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και αφαίρεση του διπλώματος για 13 μήνες. Μάλιστα, για να το πάρει πίσω θα πρέπει να δώσει εξετάσεις εκ νέου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης