Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τα προϊόντα αυτοκινήτου έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αυτό ισχύει με τους πλοηγούς των οχημάτων που έχουν εξελιχτεί σημαντικά, προσφέροντας πληροφορίες ενημέρωσης και παροχές.

Παλαιότερα, ένα σύστημα πλοήγησης απλά μετέφερε τον οδηγό εκεί που ήθελε, με εικόνα και φωνητικές οδηγίες. Πλέον κάνει και άλλα πράγματα όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με το
ολοκαίνουργιο Mio Combo 5107 LM. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο Καταγραφή του δρόμου σε HD και σε κάρτα SD GPS στην αγορά που διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα που καταγράφει σε κάρτα SD και έτσι ο οδηγός μπορεί να βλέπει τα αρχεία, είτε στον πλοηγό είτε στον προσωπικό του Η/Υ. Η καταγραφή του δρόμου, μπορεί να τον βοηθήσει σε περιπτώσεις που συμβεί κάτι και δεν έχει τη δυνατότητα να αποδείξει το… αυτονόητο.

Γράφει και μόνο του!!!
Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι και η καταγραφή δεδομένων σε έκτακτες περιπτώσεις κάτι που γίνεται αυτόματα. Δηλαδή, ακόμα και ο οδηγός να μην το έχει ρυθμίσει για να γράφει, το σύστημα καταλαβαίνει από μόνο του (λόγω απότομης επιβράδυνσης) ότι κάτι δεν πάει καλά και αρχίζει την καταγραφή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές κάμερες ταχύτητας είναι κρυμμένες και δεν φαίνονται (φωτό από Αττική οδό)
Ενημερώνει για κάμερες…
Μία εξίσου σημαντική παροχή για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι η ενημέρωση για το που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες που καταγράφουν την ταχύτητα. Την πληροφορία αυτή… γνωρίζει το Mio Combo 5107 και ενημερώνει τον οδηγό για όσες σταθερές αλλά και κινητές (τα λεγόμενα πιστόλια) κάμερες της τροχαίας υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός ενημερώνεται ακόμα και στην περίπτωση που έχει ξεπεράσει το όριο ταχύτητας.

Για να δείτε πόσες παροχές προσφέρει ένας σύγχρονος πλοηγός πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Σε λειτουργία 14 κάμερες στην Αττική Οδό

 

Δείτε τι μπορείτε να καταγράψετε με τον πλοηγό – κάμερα!!!

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης