Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας και αυτό αποτυπώνεται Tesla υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει εταιρεία που να τα κάνει service… στις ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης υποδομών αλλά και οικονομικής κρίσης δεν έχει υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη αν και η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή στη χώρα μας από τη δεκαετία του ’70, καθώς στη Σύρο η οικογένεια Γουλανδρή κατασκεύαζε ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Enfield E8000).

Ένα από τα Tesla που έχει στην κατοχή του ο Γιάννης Αλαφούζος είναι το Tesla Roadster το όποιο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους το 2008. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 4 δευτερόλεπτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλούνται και στην Ελλάδα
Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνονται και Εταιρείες όπως BMW, VW κ.ά. που έχουν αντιπροσώπευση στη χώρα  μας στηρίζουν και το after sales σε όλα τα επίπεδα. Τι γίνεται όμως με την Tesla που δεν έχει αντιπροσωπεία;κυρίως από εταιρείες που διαθέτουν στον στόλο τους τέτοια μοντέλα, όμως είναι οι, BMW, VW κ.ά.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν και ορισμένα αυτοκίνητα που δεν τα γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος.

Παλαιότερα είχε έρθει στην Ελλάδα η ιταλική Tazzari (αλλά το εγχείρημά της δεν περπάτησε) ενώ η Tesla που είναι και η πιο γνωστή, πουλά στη χώρα μας χωρίς να υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Το tweet του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος απευθυνόμενος στον ιδρυτή της Telsla elon Musk, αναρωτιέται που μπορούν άραγε να συντηρήσουν τα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες...

Δέκα Tesla στην Ελλάδα
Ωστόσο ένα θέμα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων αφορά στη Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να τα συντηρήσουν μόνο ειδικευμένοι μηχανικοί, όχι ο καθένας… συντήρησή τους, καθώς δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε μηχανικός να πραγματοποιήσει service σε αυτά αν δεν ξέρει και αν δεν είναι πιστοποιημένος από το εργοστάσιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που το αφεντικό του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος κυκλοφορεί με Tesla, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τον ιδρυτή της Tesla Elon Musk. Σε tweet μάλιστα που ανέβασε ενημέρωσε το mister Tesla πως στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα αυτοκίνητα και κανείς δεν ξέρει που να κάνει service το αυτοκίνητό του.

Ο ιδρυτής της Tesla Elon Musk...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης