Η Toyota, μέσω του αγωνιστικού της τμήματος Gazoo Racing, αποφάσισε να βγάλει ξανά στην παραγωγή Στην Ιαπωνία το Α70 ήταν διαθέσιμο και σε έκδοση με 2λιτρο κινητήραγνήσια ανταλλακτικά για το θρυλικό της μοντέλο Supra. Πρόκειται για τα μοντέλα A70 και A80 τα οποία πλέον οι ιδιοκτήτες τους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν διατηρώντας παράλληλα και έναν θρύλο ζωντανό.

Από τη 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει η παραγωγή των ανταλλακτικών και σύντομα θα είναι διαθέσιμα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Σημαντική πληροφορία είναι ότι θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός εξαρτημάτων που θα παραχθούν και τα αποθέματα όταν εξαντληθούν δε θα υπάρξει νέα παραγωγή, εκτός και αν η Toyota δεχτεί πάλι πολλά αιτήματα για ακόμα περισσότερα ανταλλακτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θρυλικό A70 ήταν εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα αναρτήσεων TEMS. Πολύ μπροστά για την εποχή του.

Δύο απίθανα μοντέλα που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους

Η Supra A70 βγήκε στην παραγωγή πρώτη φορά το 1986 όταν η Toyota αποφάσισε να την αποκόψει από τον Σημαντική κληρονομιά για την Toyota το θρυλικό της Supraδεσμό της με τη Celica. Η Supra παρέμεινε πισωκίνητη με τον εξακύλινδρο κινητήρα να ανεβαίνει στα 2.954 κ.εκ. Η ισχύς ήταν στους 200 ίππους, ενώ το μεγάλο του όπλο ήταν οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Έναν χρόνο αργότερα η Toyota έβγαλε και έκδοση με τούρμπο στο A70 ανεβάζοντας την ισχύ στους 234 ίππους, ενώ τοποθέτησε και σύστημα ABS τετρακάναλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση του A80, το ανανεωμένο μοντέλο στη 4η γενιά του, βγήκε στην παραγωγή με αρκετές αναβαθμίσεις. Ο κινητήρας ήταν ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος σε σειρά 3.0 λίτρων με απόδοση που έφτανε τους 223 ίππους. Φυσικά, η Toyota έβγαλε και έκδοση με τούρμπο ανεβάζοντας την απόδοση στους 325 ίππους. Οι επιδόσεις ήταν εκπληκτικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 4,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 250Km/h.

Η 4η γενιά του Supra ήταν ίσως και η πιο όμορφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπουδαία νίκη του Ogier με Toyota στο δραματικό Rally Safari

Πόσο κοστίζει το Toyota RAV4 Plug-in Hybrid στην Ελλάδα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης