Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που απασχολεί σημαντικά την παγκόσμια κοινότητα και ιδίως την Η μείωση των ρύπων είναι πολύ σημαντική για όλους μας…αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ρύποι πρέπει να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα τελευταία χρόνια γίνονται κινήσεις για να δούμε χαμηλότερα CO2 στις εκπομπές των οχημάτων (και όχι μόνο).

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας συνδυάζονται με τους ρύπους, ενώ κερδίζουν όσοι κάνουν χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας μάλιστα και bonus για κάθε αγορά τους. Μέσα σε όλον αυτόν τον προβληματισμό υπάρχουν και εταιρείες (εκτός από τα ίδια τα «εργοστάσια») που προωθούν ακόμα περισσότερο το κομμάτι της «πράσινης» βιώσιμης ανάπτυξης και επενδύσουν σε αυτό.

Ο χώρος της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης εξυπηρετεί υπηρεσίες logistics...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επένδυση στην «πράσινη» ενέργεια

Η εταιρεία Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης έχει επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην πράσινη ενέργεια και Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ήταν η σειρά του Ασπρόπυργου… συνεχίζει να το πράττει σε κάθε μεγάλη εγκατάσταση που διαθέτει.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η επένδυση σε φωτοβολταϊκό συγκρότημα στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο, εκεί που βρίσκονται διάφορες υπηρεσίες και τα logistics της μάρκας.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών της, ενώ είναι η τρίτη μετά την Αθήνα (λεωφόρος Αθηνών) και το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η επένδυση των φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου έχουν ονομαστική ισχύ 226kW.

Επένδυση ισχύος 700kW

Η επένδυση των φωτοβολταϊκών στον Ασπρόπυργο έχουν ονομαστική ισχύ 226kW και εκτιμάται πως έχουν Οι ενεργειακές ανάγκες καλύπτονται σε ποσοστό 50% στο σύνολο της εταιρείας…την ικανότητα να καλύψουν ακόμα και το 100% των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας.

Την ίδια ώρα η ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ συγκριτικά με την ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα. θα ανέλθει σε 213 τόνους. Συνολικά οι επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, έχουν ονομαστική  ισχύ 700kW, που μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες σε ποσοστό 50%, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια αποφυγή εκπομπών CO₂ ανέρχεται αθροιστικά σε 678 τόνους.

Να σημειώσουμε πως η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.ά.), ενώ από τις αρχές του 2020 έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Συνολικά πάντως και με τις επενδύσεις που έχει κάνει σε φωτοβολταϊκά πάρκα παράγει σε ετήσια βάση 9.000.000 KWh.

Με το ρεύμα που παράγεται μπορούν και φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας αλλά και των επισκεπτών.

Εφικτή και η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών και επισκεπτών της.

 

Δείτε τα φωτοβολταϊκά στον Ασπρόπυργο από ψηλά…

 

 

Διαβάστε επίσης: Όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις στη Nissan

 

Διαβάστε επίσης: Παραδόθηκε σήμερα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί

 

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει το Nissan Leaf με την κρατική επιχορήγηση;

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης