Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα (8 Μαρτίου) ήταν η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και η Mercedes-Benz θέλησε να κάνει γνωστό το ρόλο της στην διάδοση του αυτοκινήτου. Μπορεί να ακούγεται… περίεργο, ωστόσο η Bertha Benz σύζυγος του Carl Benz ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να οδηγήσει ένα όχημα με τρεις ρόδες το 1888.

Ο ρόλος της ήταν πολύ σημαντικός για εκείνη την εποχή και η γερμανική φίρμα για να την τιμήσει δημιούργησε μία συγκλονιστική μικρού μήκους ταινία. Όπως θα δείτε στο video που ήδη έχει ξεπεράσει τις 2.5 εκατομμύρια προβολές στο κανάλι της Mercedes στο YouTube, σε μια εποχή που η λέξη «αυτοκίνητο» δεν υπήρχε, η 39χρόνη τότε Bertha Benz με συνοδηγούς τους γιούς της κάλυψε 100 χιλιόμετρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε την ταινία μηκρού μήκους (4:02 λεπτά) μ την πρώτη γυναίκα οδηγό αυτοκινήτου…

 

 

Οι… μυστηριώδεις δυνάμεις

Η συγκεκριμένη απόσταση ήταν πολύ μεγάλη για εκείνη την εποχή καθώς δεν υπήρχαν δρόμοι, ούτε οι Το 1888 η Bertha Benz κάλυψε απόσταση 100 χλμ. με ένα τρίτροχο…υποδομές για να μπορεί να κινηθεί ένα όχημα.

Ταξίδεψε από την πόλη Mannheim μέχρι τη γενέτειρά της Pforzheim με το συγκεκριμένο τρίτροχο το οποίο όπως ανέφεραν δημοσιεύματα σε εφημερίδες της εποχής «κινούσαν μυστηριώδεις δυνάμεις». Κανείς άλλωστε δεν γνώριζε τι είναι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, πώς ακούγεται αλλά και τι μπορεί να κάνει…

Με την κίνησή της αυτή, την ευρηματικότητα και το θάρρος της έστρεψε την προσοχή στην εφεύρεση του άντρα της Carl Benz και η εξέλιξη του αυτοκινήτου από την Mercedes – Benz μόλις είχε ξεκινήσει για να φτάσει δεκαετίες μετά να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης