Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το νέο Audi A8 εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle). Πρόκειται για μια απλή υβριδική τεχνολογία η οποία αναλαμβάνει να βοηθά τον κινητήρα του αυτοκινήτου όποτε υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια. Το σύστημα αποτελείται από τρία κύρια μέρη, μια μίζα/εκκινητή που αναλαμβάνει να ενεργοποιήσει την όλη διαδικασία, ένα LDC (DC/DC) μετατροπέα και μια μπαταρία 48 Volt με μέγεθος αντίστοιχο ενόςΗ Audi σκοπεύει να εφοδιάζει με το MHEV κάθε νέο της μοντέλο στο άμεσο μέλλον…κουτιού παπουτσιών.

Με το ηλεκτρικό σύστημα των 48 Volt επιτυγχάνεται ενέργεια 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή που θα προσέφερε ένα τυπικό σύστημα των 12 Volt. Όλη αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για να μειώσει το φορτίο του κινητήρα στις μικρές επιταχύνσεις ή για να εξασφαλίσει πρόσθετη ροπή στρέψης σε αυτόν σε συνθήκες δυνατής επιτάχυνσης.

Επίσης, το σύστημα απενεργοποιεί τελείως τον κινητήρα όταν αφήσουμε το πόδι μας από το γκάζι σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ/ώρα γεγονός που συμβάλλει σε ακόμη περισσότερο μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Tο MHEV χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια του οχήματος για να επαναφορτίσει την μπαταρία των 48 Volt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε παρακάτω πως λειτουργεί στην πράξη η συγκεκριμένη υβριδική τεχνολογία στο Audi A8

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης