Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Οδηγική παιδεία στην Ελλάδα δεν έχουμε και είναι κάτι που το ξέρουμε και το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους.

Είναι σίγουρο πως αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης η νέα γενιά αλλά και αν δεν μάθει τον σωστό τρόπο οδικής συμπεριφοράς θα παραμείνουμε στάσιμοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα και ο τρόπος που περνούμε τη διάβαση θέλει εκπαίδευση...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εκπαίδευση για 3.000 μαθητές

Θέλοντας να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αλλαγή του τρόπου σκέψης όταν βρισκόμαστε στο Η εκπαίδευση των παιδιών είναι πολύ σημαντική… δρόμο, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μαζί με την εταιρεία Bosch ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της οδικής παιδείας των νέων.

Με ένα νέο βιωματικό πρόγραμμα που υπολογίζεται να ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να εκπαιδευτούν 3.000 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα οδικής ασφάλειας και σωστής οδικής συμπεριφοράς.

Τι θα μάθουν τα παιδιά…

Στο εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, γίνεται χρήση του ειδικού εξοπλισμού της κινητής μονάδας
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία της Αθήνας και της Πάτραςπου διαθέτει το Ινστιτούτο, όπως γυαλιά προσομοίωσης μέθης, ζυγαριά συσχέτισης μάζας-ταχύτητας, προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης αυτοκινήτου.

Οι μαθητές μέσω της χρήσης του παραπάνω εξοπλισμού αλλά και μέσα από παρουσιάσεις και videos, ενημερώνονται για την αξία της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, για το ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί, καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα όρια ταχύτητας και να σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ. Το πρόγραμμα διδάσκεται από ειδικούς εκπαιδευτές και έχει διάρκεια τρείς ώρες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου έχουν την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης