Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα και όπως αποκαλύψαμε στο zougla.gr με σχετικό ρεπορτάζ Το πρώτο αυτοκίνητο στην Ελλάδα κατασκευάστηκε το 1908 από τον Νϊκο Θεολόγο…κατασκευάστηκε το 1908 από τον Νίκο Θεολόγο.

Το διθέσιο αυτοκίνητο με τον κινητήρα από μοτοσικλέτα βρισκόταν αποσυναρμολογημένο πολλά χρόνια καθώς είχε πάθει σοβαρές ζημιές όταν έπεσε πάνω του η σκεπή της παλιάς οικίας της οικογένειας Θεολόγου.

Ο εγγονός του κατασκευαστή, Νίκος Θεολόγος (και αυτός), πήρε την απόφαση να το συναρμολογήσει και να το επαναφέρει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προκειμένου να θυμίζει το αυτοκίνητο που φτιάχτηκε πριν από 112 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε το video από τα backstage της ανακατασκευής του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου

 

Γυρίσματα πάνω από δύο μήνες

Η συναρμολόγηση, η εν μέρη ανακατασκευή, όπως και τα γυρίσματα που κάναμε για το video που παρακολουθήσατε στο zougla.gr διήρκησαν πάνω από δύο μήνες. Όπως θα δείτε χαρακτηριστικά για να το μεταφέρουμε χρησιμοποιήσαμε ένα Peugeot Traveller μέσα στο οποίο χώρεσε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο χωρίς… πρόβλημα!

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε γεύση από τα… backstage αλλά και όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο!

 

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Το πρώτο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στην Ελλάδα

 

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο μέσα στο Peugeot Traveller χώρεσε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο το οποίο μεταφέραμε στο χώρο που κάναμε την συναρμολόγηση - ανακατασκευή...

 

Ο Νίκος Θεολόγος, εγγονός του κατασκευαστή Νίκου θεολόγου με το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο...

 

Στον πάγκο εργασίας βρίσκεται ο κινητήρας της BSA που τοποθετήθηκε στο πρώτο αυτοκίνητο

 

Ο Χρήστος Μαραγκός επισκεύασε τα ξύλα και κατασκεύασε νέα για το σκελετό

 

Η τοποθέτηση του πάγκου με τα εργαλεία...

 

Λίγο πριν τη μεραφορά...

 

Σχεδόν 2,5 μήνες διήρκησε η ανακατασκευή όπως και τα γυρίσματα που κάναμε...

 

Ο Βασίλης Μακρής επιμελήθηκε τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου ενώ ο Αποστόλης Μαρούσης ήταν ο άνθρωπος που απαθανάτισε τις εικόνες και δημιούργησε το τελικό video...

 

Το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο με φόντο καθημερινά σύγχρονα οχήματα όπως ένα... αγωνιστικό Legend Car της Fanny Flutters Racing Team, ένα Yamaha WaveRunner GP1800R και ένα... ηλεκτρικό Peugeot 208!

 

Ο Γιάννης Μπόνης θεωρείται ο κορυφαίος κατασκευαστής καμινιών υψηλών θερμοκρασιών αλλά ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το χεράκι του και ασχολήθηκε με το... ντιζάιν των πριζών που τοποθετήσαμε στους τοίχους!

 

Είναι πολύ τιμητικό να βοηθάς στην ανακατασκευή του πρώτο αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1908...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης