Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η BMW κατακτά μία νίκη στα βραβεία World Car Awards και συγκεκριμένα στην κατηγορία World Green Car (παγκόσμιο “πράσινο” αυτοκίνητο). συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία διακρίθηκε με το i8, το λεγόμενο ηλεκτρικό (plug in hybrid για την ακρίβεια) μοντέλο της σειράς i.

Το BMW i8 είναι το πρώτο plug-in υβριδικό όχημα που κατασκευάζει η μάρκα και καταφέρνει να συνδυάζει τις επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων ενός μικρού αυτοκινήτου. Το Το BMW i8 μπορεί να κινηθεί μόνο με μπαταρίες για 37 χιλιόμετρα ενώ δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας!!! i8 μπορεί να διανύσει μέχρι 37 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρισμό και να επιταχύνει σαν καθαρόαιμο σπορ μοντέλο αλλά με κατανάλωση μικρού αυτοκινήτου. Εντύπωση προκαλεί ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και παράγει 362 ίππους. Χαρακτηριστικές είναι οι επιδόσεις και η κατανάλωση του αυτοκινήτου, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 4.4 δευτερόλεπτα ενώ η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2.1 λίτρα στα 100 χλμ. Να σημειώσουμε επίσης πως η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται σε μία συμβατική πρίζα ενώ ο ιδιοκτήτης δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την βράβευση ο Dr. Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ BMW δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με χαρά παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους της ομάδας του Μονάχου. Το BMW i8 αντιπροσωπεύει το μέλλον με τη μοναδική, ελαφριά δομή και την απαράμιλλη συνδεσιμότητά του. Η κατάκτηση αυτού του βραβείου για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα μας BMW i ηγούνται της παγκόσμιας αγοράς».


Διαβάστε επίσης
: Παραλαμβάνουν τα πρώτα BMW i8 οι τυχεροί Έλληνες ιδιοκτήτες…

Διαβάστε επίσης: Πρώτη θέση για την BMW στα Famous Brands

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης