Η Mercedes αποκάλυψε την καινούρια οθόνη οργάνων και ψυχαγωγίας την οποία θα χρησιμοποιήσει στο Πολύ φουτουριστικό το σύστημα της Mercedesπολυτελές ηλεκτρικό της αυτοκίνητο EQS. Πρόκειται για μια τεράστια κυρτή οθόνη η οποία αποτελείται από ένα κομμάτι το οποίο απλώνεται σε όλη την καμπίνα μπροστά σε οδηγό και συνοδηγό. Η Mercedes ονομάζει το νέο σύστημα MBUX και διαθέτει τρεις οθόνες, μία για τις πληροφορίες του οχήματος, μία για το σύστημα ψυχαγωγίας και κλιματισμού και μία οθόνη για την διασκέδαση του συνεπιβάτη.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να αντιληφθεί και να “μάθει” τις ανάγκες του εκάστοτε οδηγού προκειμένου να προσαρμοστεί και να του χαρίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία/ Το μενού διαθέτει την τεχνολογία Zero Layer για πιο εύκολη περιήγηση χωρίς να υπάρχουν ενοχλητικά υπομενού και χάσιμο χρόνου. Οι Γερμανοί αναφέρουν πως το σύστημα θα έχει απίστευτα εύκολο χειρισμό και θα είναι εξαιρετικά εύκολο να το μάθει κάποιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια οθόνη για ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο της Mercedes, το EQS
Τεχνητή νοημοσύνη για επιβάτη και συνεπιβάτη

Ακόμα ένα σημαντικό του συστήματος MBUX είναι ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε περισσότερες από 20 λειτουργίες, ανάμεσά τους η πλοήγηση, το ράδιο, τα μηνύματα. Θα εμπλέκεται και στα οδηγικά συστήματα του αυτοκινήτου ρυθμίζοντας τις αναρτήσεις όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο, η θυμάται τον προορισμό σου και σου προτείνει να το επιλέξεις. Η οθόνη του συνεπιβάτη είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενη χαρίζοντας στο επιβαίνοντα μια απίστευτη εμπειρία διασκέδασης με πολλαπλές επιλογές.

Το σύστημα οθόνης της Mercedes θα είναι διαθέσιμο στο EQS το 2022 και θα το δούμε ολοκληρωμένο αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και κάτι από Silver Arrow στο σ'υστημα Hyperscreen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Mercedes GLC 300 de δεν καίει σχεδόν τίποτα

Η Mercedes ετοιμάζει το πιο εντυπωσιακό σύστημα

Η μάχη που περίμεναν όλοι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης