Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW M2 έγινε στις 3 Δεκεμβρίου στο Essen Motor Show 2022. Εκεί οι επισκέπτες είδαν το νέο μοντέλο της BMW M2 αλλά κάπως διαφορετικό. Πιο επιθετικό, πιο νεανικό και φυσικά με βελτιωμένες επιδόσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρόσθετα αξεσουάρ για το εμπρός, το πίσω και τα πλαϊνά τμήματα του compact δίθυρου μοντέλου είναι εντυπωσιακά. Κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), με διαφανές φινίρισμα που αφήνει εκτεθειμένη σε κοινή θέα τη σύνθεση των ανθρακονημάτων από κάτω.

Εξωτερικά εξαρτήματα, όπως το εμπρός ένθετο M Performance Carbon, τα ένθετα πλαϊνών ποδιών M Performance Carbon, ο πίσω διαχύτης M Performance Carbon ή το πίσω σπόιλερ M Performance Carbon υπογραμμίζουν τα γνήσια αγωνιστικά γονίδια της νέας BMW M2, και την ίδια στιγμή έχουν θετική επίδραση στα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της.

Οι επιλογές εξατομίκευσης που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη νέα BMW M2 με αξεσουάρ BMW M Performance βελτιώνουν επίσης τα εντυπωσιακά οδηγικά χαρακτηριστικά του σπορ αυτοκινήτου. Η κατανάλωση καυσίμου στο συνδυασμένο κύκλο είναι  9,8 – 9,6 l/100 km και οι εκπομπές CO2 στο συνδυασμένο κύκλο είναι από  222 – 218 g/km σύμφωνα με το WLTP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σίγουρο ότι οι οδηγοί με σπορ φιλοδοξίες θα εκτιμήσουν την ευρεία γκάμα των εξαρτημάτων BMW M Performance στο σύστημα κίνησης, το πλαίσιο και το cockpit. Το σύστημα σιλανσιέ M Performance Titanium, για παράδειγμα, όχι μόνο είναι οκτώ κιλά ελαφρύτερο έναντι του στάνταρ εξαρτήματος, αλλά  προσδίδει και μεγαλύτερη ένταση στον ήχο του εξακύλιδρου εν σειρά κινητήρα των 338 kW/460 hp. 

Στο εσωτερικό, οι επενδύσεις M Performance από Carbon/Alcantara, το υποβραχιόνιο M Performance από Alcantara και πολλές ακόμα επιλογές υψηλής ποιότητας δημιουργούν μία γνήσια αίσθηση σπορ αυτοκινήτου, ενώ τα προστατευτικά γονάτων M Performance με επένδυση Alcantara προσφέρουν σταθερότητα ακόμα και σε συνθήκες σπορ οδήγησης. 

Αυτό επιτρέπει σε όσους κάθονται πίσω από το τιμόνι να απολαμβάνουν στο ακέραιο την ευελιξία και τη δυναμική της ανάρτησης M Performance στις στροφές είτε βρίσκονται σε μία κλειστή πίστα είτε στο δρόμο κατά τη  διάρκεια μιας συνηθισμένης καθημερινής βόλτας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης