Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Opel Corsa 6ης γενιάς κυκλοφορεί τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και με… ηλεκτροκινητήρα.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αποδίδει 136 ίππους και παράγει 260Nm ροπής προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 8,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα.

Άλλο ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στην... πρίζα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτονομία 337 χλμ.

Ως ηλεκτρικό όχημα δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών φτάνει τις 50 kWh. Ο τρόπος οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο στην αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος…Στην πράξη και σύμφωνα με την Opel, η αυτονομία αγγίζει τα 337 χιλιόμετρα, νούμερο βεβαίως που εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης και αν ο οδηγός κινείται εντός ή εκτός πόλης.

Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί  εντός πόλης το Corsa μπορεί και κάνει ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση φορτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις μπαταρίες ενώ στην εθνική οδό η ανάκτηση είναι περιορισμένη.

Το επιπλέον βάρος λόγω των μπαταριών φτάνει τα 345 κιλά (1.455 στο σύνολο) γεγονός που μειώνει κατά 42 λίτρα το χώρο αποσκευών (συγκριτικά με τις εκδόσεις που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης) που μπορεί να χωρέσει πράγματα έως 267 λίτρα.

Το ηλεκτρικό Opel Corsa είναι αθόρυβο και οι εξωτερικές του διαφορές με τις εκδόσεις που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι μόνο σε ένα γράμμα… «e»

Τιμή από 26.22 ευρώ

Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την edition και την elegance. Η τιμή του ξεκινά από τα 32.230 ευρώ και με την κρατική επιδότηση αλλά και το προωθητικό πρόγραμμα της Opel Hellas, πέφτει στα 26.222 ευρώ.

Το όφελος για τον υποψήφιο αγοραστή είναι 5.198 ευρώ, ενώ υπάρχει και επιπλέον όφελος 1.000 ευρώ για απόσυρση.

 

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Opel Corsa-e

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε αναλυτικά review για το Opel Corsa-e

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης