Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, (5-8 Ιουλίου), στο Queen Elizabeth

Πρωτότυπα οχήματα που στοχεύουν να διανύσουν την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση καταναλώνοντας την μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου…Olympic Park του Λονδίνου, ο ευρωπαϊκός μαραθώνιος οικονομίας της Shell.

Περισσότερες από 160 ομάδες φοιτητών από 27 χώρες της Ευρώπης και άλλων γεωγραφικών περιοχών εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρώσουν τα εξαιρετικά αποδοτικά οχήματά τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν στην εν λόγω πίστα, στην εμβληματική πόλη του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να διανύσουν την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση, καταναλώνοντας τη μικρότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου.

 Στον Μαραθώνιο Οικονομία της Shell οι συμμετέχοντες προσπαθούν να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση με ελάχιστο καύσιμο

Με δύο ομάδες

Η Ελλάδα συμμετέχει και φέτος με αξιώσεις στον θεσμό αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά δεν σταματά να ονειρεύεται και να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.Συγκεκριμένα την Ελλάδα εκπροσωπούν δύο ομάδες από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας:


Το όχημα «Πυρφόρος»

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος


Το όχημα «Τριήρης»

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης