Καρέκλα της Rolls-Royce πωλείται για 38.000 λίρες

Καρέκλα της Rolls-Royce πωλείται για 38.000 λίρες

Η διάσημη βρετανική φίρμα κατασκευής πολυτελών οχημάτων, δημιούργησε μία από τις πιο ιδιαίτερες καρέκλες γραφείου, την οποία χαρακτηρίζει ως την πιο εξελιγμένη του είδους.

Ονομάζεται Elysium-R και πωλείται μέσω της κεντρικής αντιπροσωπείας της Rolls-Royce στο Λονδίνο. Απευθύνεται στους εκλεκτούς πελάτες της μάρκας, με την παραγωγή της να περιορίζεται στις 18 μονάδες. Κοστίζει 38.000 λίρες, δηλαδή 43.000 ευρώ περίπου και είναι κατασκευασμένη από τα καλύτερα υλικά.

Αυτό που κάνει την καρέκλα ξεχωριστή είναι ο πρωτοποριακός μηχανισμός της, ο οποίος μιμείται τις συνθήκες της μηδενικής βαρύτητας και δίνει την αίσθηση στον άνθρωπο που κάθεται πάνω ότι τον παίρνει αγκαλιά.

Για να βρει κάποιος την ιδανική θέση αρκεί να μετατοπίσει το βάρος του και η καρέκλα θα κάνει τα υπόλοιπα. Επίσης, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να προφυλάσσει τους μυς.

Η βάση της Elysium-R είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, το πλαίσιο από χρυσό και οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 13:10